Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Παράγοντες, υποψήφιοι, και η Καρυστία.

Διαβάζω σε ευβοϊκό ηλεκτρονικό τύπο αναρτήσεις που αφορούν την περιοχή και τα μελλοντικά δημοτικά και βουλευτικά μας.
Αναρωτιέται ο -η ανώνυμος αρθρογράφος διάφορα και όλα θεμιτά είναι μιας και βρισκόμαστε σε έναν χρονικό ορίζοντα που διαβλέπονται αλλαγές και μετατοπίσεις.
Όμως μια λέξη, μια λέξη μόνο με έκανε να θυμηθώ ότι τελικά δεν αλλάζει τίποτα σε αυτόν τον τόπο.
Σε αυτή την χώρα που είναι μόλις 4 θέσεις πάνω από την Βενεζουέλα, που δεν έχουμε πάρει τίποτα από την πολύμηνη ,ας πούμε, διαπραγμάτευση που το μόνο που έκανε τελικά, ήταν να μας φορτώσει φόρους με την ελπίδα του κανονισμού του χρέους. Τελικά μας έμειναν τα μέτρα και το χρέος όλο και φουσκώνει λες και το ζυμώνουμε με farine-up και μαγιά από πάνω.

Η λέξη ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ της περιοχής.
Μάλιστα. Μίλησαν οι παράγοντες και κάτι έκανε η φοράδα στο αλώνι, για το ποιος θα βγει βουλευτής και μάλιστα αν  θα διπλασιάσει την δύναμη του.
Υπάρχουν και άλλοι που ερίζουν για την πολύτιμη ψήφο μας, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω ευθέως τι έχουν κάνει όλοι αυτοί για τα σοβαρά προβλήματα που έχει η Καρυστία τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια.
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους,
ο κ.Σίμος Κεδίκογλου,
ο κ.Κώστας Μαρκόπουλος
ο κ.Ιωάννης Μανώλης,
ο κ. Σημεών Κεδίκογλου
και όλοι οι  υπόλοιποι, τι έχουν κάνει , τι παρεμβάσεις, τι ενέργειες, τι πρωτοβουλίες, προς την ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ και όπου αλλού ,για την προστασία της περιοχής από τις πυρκαγιές , για να μην φτάνουμε στο σημείο να ακούμε τον κ.Μαυραγάνη να λέει ότι είμαστε στο έλεος του τελευταίου εργάτη του εργολάβου ασιατικής καταγωγής.
Επομένως πόσο άδικο έχω να λέω ότι είμαστε οι τελευταίοι των τελευταίων?

Τι πρωτοβουλίες η κινήσεις έχουν κάνει προς τις εταιρείες ΑΠΕ, να στηρίξουν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που ομόφωνα έχει αποφασίσει για υπογειοποίηση, και από ότι μαθαίνω έχουν γίνει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση?

Tι έχουν κάνει οι περιβόητοι παράγοντες που καμαρώνουν ότι κρατάνε τις ψήφους στην χούφτα τους και κανονίζουν την αυριανή εξουσία χωρίς να ακούγεται κιχ από το στόμα τους για τα σοβαρά προβλήματα του τόπου?

Ποιες είναι οι δράσεις τους για να έρθουν δουλειές στην περιοχή μας  με κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ η κάτι τέλος πάντων, ποια η παρουσία τους στους κοινωνικά αδύνατους και ποιες οι ενέργειες τους για να ανακουφιστούν οι πολλοί, πάρα πολλοί συμπολίτες μας?

Μάλιστα. Θεωρίες θα μου πεις. Η πάλι, αυτή είναι δουλειά του δήμου.
Η απάντηση είναι ότι οι βουλευτές νομοθετούν, -με μεγάλη επιτυχία από ότι βλέπουμε- , και οι παράγοντες κανονίζουν ποιοι θα νομοθετούν.
Τα υπόλοιπα ας τα κανονίζουμε μόνοι μας. Είναι όμως η πραγματικά σωστή απάντηση αυτή?

 Τι κάνουμε εμείς?
Σχεδόν τίποτα.. Έχουμε ισοπεδωθεί από τα προβλήματα και αυτά τα δημοσιεύματα μας κάνουν να κουνάμε το κεφάλι με κάτι σαν απόγνωση.

Μαθαίνουμε επίσης ότι υπάρχει ήδη υποψήφιος δήμαρχος που το σκέφτεται ο άνθρωπος, αλλά το σάιτ προκαταβάλει την αποτυχία του επειδή λέει....είναι χωρίς πείρα!
Ευτυχώς που δεν έχουν πείρα οι υποψήφιοι δήμαρχοι γιατί αν είχαν δεν θα το σκεφτόντουσαν καν, ειδικά αυτήν την εποχή.
Yπάρχει χρόνος και πολλά τρέχοντα προβλήματα να ασχοληθεί κάποιος και να αποδείξει αν αξίζει να ζητήσει την ψήφο μας, και να δει αν αντέξει να την ζητήσει και στο τέλος της γραφής.

Από ότι καταλάβατε, ζητάω από όλους να ασχοληθούν με τα προβλήματα μας, να κάνουν ότι μπορούν, να έχουν και τα μούτρα να μας ζητήσουν την ψήφο με το κεφάλι ψηλά και όχι να εξαρτώνται από τους .....παράγοντες του κάθε κόμματος η τους  εν ενεργεία βουλευτές τους.
2 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Έχεις την καλοσύνη να ξαναγράψεις το σχόλιο ποιο κόσμια να το ανεβάσω;

Sophia Kollia είπε...

κορυφαία τα σχόλια, νάστε καλά που γελάμε και λίγο, αλλά...καταλαβαίνετε..

Δημοσίευση σχολίου