Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Καλοκαιρινά clubs, ποτό και οδήγηση , για να μην έχουμε νέα εκκλησάκια στην άκρη του δρόμου.

Κατά μήκος των δρόμων βλέπουμε ανά τακτά διαστήματα εκκλησάκια, δείγμα τροχαίων δυστυχημάτων όπου κάποιος άνθρωπος έχασε την ζωή του.
Οικογένειες υποφέρουν, γονείς χάνουν τα παιδιά τους, παιδιά μένουν ορφανά, και όλα αυτά επειδή συνήθως δεν ξέρουν πότε να σταματήσουν να πίνουν.
Επειδή τα μπουκάλια πρέπει να τελειώσουν και είναι ντροπή να μην πιεις, να μην χαλάσεις την παρέα, να μην φανείς ..λίγος, να μην φανείς ότι δεν ξέρεις να διασκεδάζεις.

Όλα αυτά είναι μια εντελώς διεστραμμένη αντίληψη όπου δεν αρκεί η παρέα, η μουσική, η διάθεση, αλλά πρέπει να τα πνίξουμε όλα στο ποτό για να γίνουν υποφερτά.
Εννοείται ότι δεν μιλάμε για ένα η δυο ποτά, αλλά για τα μπουκάλια που αδειάζουν μέχρι το ξημέρωμα και ο πρωινός ήλιος τυφλώνει και αποκοιμίζει στο τιμόνι τους οδηγούς.
Μιλάμε για την κατάσταση που τα αντανακλαστικά δεν λειτουργούν, ούτε η κρίση, και καταλήγουν τα παιδιά μας θύματα του εαυτού τους η κάποιου άλλου που τα παρασέρνει.

Ο δρόμος Κάρυστος Μαρμάρι  είναι γεμάτος από αναμνηστικά τέτοιων καταστάσεων και τώρα το καλοκαίρι θα ήταν ένα στοίχημα μεταξύ όλων ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ.

Κάθε βράδυ ακούγονται οι κόντρες με μεγαλύτερες η μικρότερες μηχανές και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από την προσευχή μας.

 Διαβάστε το πως λειτουργεί στο σώμα το αλκοόλ .
-------------------------------------------------------------------------------------------------


 Με ποσοστό από 0 mg έως 0,20 mg ανά λίτρο εμπνεόμενου αέρος ο άνθρωπος είναι νηφάλιος, αισθάνεται ευδιαθεσία και γίνεται πιο ομιλητικός.
 Με ποσοστό από 0,15 mg έως 0,50 mg γίνεται απρόσεκτος, χάνει τον έλεγχο συγκέντρωσης της σκέψης του και το συντονισμό των ενεργειών του. Επίσης, μειώνεται η απόδοση των αισθητήριων οργάνων του και αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του.
 Όταν το ποσοστό οινοπνεύματος φτάνει από 0,40 mg έως 1,00 mg παρατηρείται αστάθεια μνήμης, απώλεια λογικής, ελάττωση αντίληψης και αίσθησης συντονισμού ενεργειών στις κινήσεις καθώς και αστάθεια στο περπάτημα. Επίσης, μπορεί να παρατηρηθεί τάση προς εμετό και υπνηλία.
 Με ποσοστό από 0,70 mg έως 1,20 mg παρατηρείται σύγχυση μνήμης, ζαλάδα, απώλεια προσανατολισμού του, υπερδιόγκωση συναισθημάτων φόβου, λύπης, θυμού και βίας. Ελαττώνεται η αίσθηση του πόνου, χάνεται η ικανότητα να αρθρώσει σωστά λέξεις και η ισορροπία στο βάδισμα. Επίσης, χάνεται η ικανότητα του να διαχωρίζει χρώματα και σχήματα.
 Αν κάποιος έχει στο σώμα του ποσοστό οινοπνεύματος από 1,10 mg έως 1,60 mg παρουσιάζει μηδενική αντίδραση σε ερεθίσματα ενώ πλησιάζει σε κατάσταση παράλυσης. Μπορεί να παρατηρηθεί αδράνεια, απάθεια, εμετός, απώλεια συγκράτησης ούρων και περιττωμάτων, ανικανότητα να περπατήσει ή να σταθεί όρθιος, ύπνος, αναισθησία και κώμα.
 Από 1,50 mg έως 1,60mg παρουσιάζεται πλήρης απώλεια των ανακλαστικών ενεργειών ενός ανθρώπου. Η θερμοκρασία του σώματος είναι χαμηλή, ο ρυθμός της αναπνοής και της κυκλοφορίας αίματος ελαττώνεται ενώ μπορεί να μείνει αναίσθητος, σε κώμα και πολύ πιθανόν να επέλθει και θάνατος.
 Από 1,90 mg και άνω επέρχεται θάνατος από αδράνεια του αναπνευστικού συστήματος.

Share this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου