Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Kαι το συμπέρασμα είναι...τέλος στην Κοχυλιάδα.

Να κλείσουμε λοιπόν το θέμα της παραλίας αφού τα μάθαμε και φρίξαμε η αλήθεια είναι με τα ποσά και τα προβλήματα που υπάρχουν.
Ποιο ιδιοκτησιακό και ποιες ΑΠΕ! Ποια Amstel κυρίες και κύριοι!

Από τα σχόλια στο φέις, στο μπλογκ, και από προσωπικές συζητήσεις τα συμπεράσματα είναι τα εξής.

1. Όλες οι δημοτικές αρχές εξέφραζαν τους πολίτες με τις όποιες αποφάσεις τους, επομένως από πολτική άποψη έκαναν το σωστό μιας και για αυτό εκλέγονται,

2. Όλος ο κόσμος θέλει να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην λειτουργία της παραλίας,

3. Υπάρχουν διαδικαστικά προβλήματα που δεν το επιτρέπουν αυτήν την στιγμή,

4.  Οι διεκδικήσεις έχουν ξεφύγει από κάθε μέτρο και πρέπει να σταματήσουν.Κλείνουμε αυτό το θέμα λοιπόν και ευχόμαστε στην όσο καλύτερη επίλυση του και ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ μιας και αύριο είναι του Αγίου Πνεύματος.
παραλία Κοχύλι 'ξενοδοχείο Απόλλων


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O κ.Λουμίδης δεν μας έπεισε με την προσφορά του από τα λεφτά που πήρε από τον δήμο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να κατανοεί την ...δωρεά.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Μπαλτάς δεν έχει ευθύνες? Είναι αλήθεια ότι ζητάει και αυτός αποζημίωση από το δημο?

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια είναι. 250.000 ευρω ζητάει.

Sophia Kollia είπε...


Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Δημοτικό Συμβούλιο για το Κοχύλι. Απόφαση.

Σήμερα το βράδυ στα Καλύβια, έγινε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα το Κοχύλι.

Πολύς κόσμος, κυρίως νεολαία, μαζεύτηκε για να στηρίξει, τους εργαζόμενους τώρα, που στην κορύφωση του καλοκαιριού η εργασία τους απειλείται από το κλείσιμο του καταστήματος.

Παρόν και ο δικηγόρος του κ.Μπαλτά- κ.Αγαπηνός- ο οποίος περιληπτικά εξέθεσε την

κατάσταση και ζήτησε από τους Δημοτικούς Συμβούλους να στηρίξουν αίτημα παράτασης της λειτουργίας του καταστήματος μέχρι την 31 Αυγούστου, όπου και λήγει το εύλογο λογικό διάστημα, μιας και η απόφαση έχει βγει από τον Μάη.

Όλοι οι Σύλλογοι της περιοχής συνυπογράφουν το αίτημα, σκεπτόμενοι κυρίως τους εργαζόμενους και το συνολικό όφελος.

Ψήφισαν 15 υπέρ και 3 παρόν.

Ο κ.Ραβιόλος είπε ότι δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε σε νομικά ζητήματα και η απόφαση είναι καθαρά πολιτική. Ήμαστε ξεκάθαρα υπέρ της τουριστικής ανάπτυξης πάντα όμως μέσα στα νόμιμα πλαίσια. Η Δικαστική απόφαση εκτελέστηκε από τον Δήμαρχο, όμως η απόφαση αυτή πρέπει να συμπεριλάβει και όλα τα καταστήματα. Δηλαδή, κανένα να μην κλείσει μέχρι τις 31 Αυγούστου, μιας και βιώνουμε την κρίση και σαν επακόλουθο της την μειωμένη τουριστική περίοδο της φετινής σεζόν.
Πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είχαν ενημέρωση από την πλευρά του Δήμου και να ήταν οι Σύμβουλοι νομικά καλυμμένοι για την ψήφο τους .

Ο κ.Μανώλης συμφώνησε με τον κ.Ραβιόλο και μας ενημέρωσε ότι η Αστυνομία έχει αναλάβει το θέμα για την υπέρβαση ωραρίου και μουσικής. Παρά τις μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος, υποστηρίζει τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους.


Ο κ Σαραβάνος είπε με την σειρά του ότι η απόφαση είναι πολιτική, αλλά ο μισθωτής να δεσμευτεί ότι δεν θα έχει καμιά απαίτηση η άλλη αξίωση από τον Δήμο.

Η κ.Βρανά τόνισε ότι κάποιοι Δήμαρχοι διαχειρίστηκαν το θέμα ψηφοθηρικά και φέρουν μεγάλη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.
Ωστόσο σκεπτόμενοι τους εργαζόμενους ψήφισε υπέρ. Το μίσθωμα είναι αναψυκτήριο και όχι νυχτερινό κέντρο. Τόσα χρόνια λειτουργούσε πέρα από το παραχωρητήριο.


Τον λόγο πήρε ο κ.Ζαφείρης και πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο του να μην έχουν ενημέρωση από την πλευρά του Δήμου και να ξέρουν αν έχουν νομική κάλυψη για την απόφαση τους.

Τα πράγματα λοιπόν έχουν ως εξής.
Την Πέμπτη λήγει το δεκαήμερο μετά από απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου - και ζητάμε την λειτουργία του μέχρι τις 31 Αυγούστου όπου και ο μισθωτής έχει δεσμευτεί ότι θα παραχωρήσει το μίσθωμα χωρίς άλλη αξίωση η απαίτηση.

'Έχει γίνει αίτηση Ακύρωσης της απόφασης ανάκλησης από το Υπουργείο η οποία εκκρεμεί.
Δηλαδή ότι κακώς πήρε την χρήση από τον Δήμο.
Ο Δήμαρχος πήρε αυτή την απόφαση και τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να έρθει αντίθετα

σε αυτή την απόφαση.

Ο δικηγόρος του κ.Μπαλτά, κ.Αγαπηνός, διαβεβαίωσε όλους ότι δεν θα υπάρχουν νομικές κυρώσεις και ότι όλα είναι μέσα στο γράμμα του νόμου.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε το 2002 όταν καταχωρήθηκε σαν επαγγελματική στέγη και από τότε δεν έχει γίνει καμιά δημοπράτηση.
Η κ. Γαρούμπη που ήταν παρόν, διαβεβαίωσε ότι όλα έγιναν νόμιμα και ξεκάθαρα και αντέκρουσε τον κ.Αγαπηνό σε νύξεις περί της κατάστασης.

Αν γίνει αποδεκτή η απόφαση του Δ.Σ, το κατάστημα θα συνεχίσει την λειτουργία του μέχρι τις 31 Αυγούστου και μετά θα σφραγιστεί οριστικά μέχρι νεωτέρας από τις Δικαστικές Αρχές.
Μετά, τα πράγματα θα μπουν στην βάση που θα ορίζει ο Νόμος και θα ξανά λειτουργήσει σαν αναψυκτήριο.
Ανάρτηση από Sophia Kollia
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!
Μοιραστείτε το στο Twitter
Μοιραστείτε το στο Facebook
Κοινοποίηση στο Pinterest

Sophia Kollia είπε...

Ανεβάζω το .Δ.Σ της 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 για όσους δεν ξέρουν η δεν θυμούντε

Ανώνυμος είπε...

Εγώ βλέπω ότι το θέμα Σοφία δεν θα κλείσει όσο ο δήμος αλλά και ο Μπαλτάς προσπαθούν να ξαναδουλέψουν το παράνομο κτίριο. Και ξέρετε γιατί; Γιατί όσα απίθανα γινόντουσαν τόσα χρόνια, που δεν μας τα λέγανε, δεν ήταν για τους λουόμενους αλλά για την ντίσκο. Και αυτό γιατί μόνο ένα ακίνητο δικαιούται να παίζει μουσική, ενώ μια τροχήλατη νόμιμη καντίνα δεν δικαιούται !!!! Να τελειώνουμε λοιπόν με την ντίσκο, υπάρχουν και άλλοι που θέλανε να βγάζουν νόμιμα ψωμί και δεν μπορούσανε, όσο για εμένα που μεγάλωσα θέλω επιτέλους σκιά και ένα ποτήρι νερό! Έλεος !

Sophia Kollia είπε...

Να είσαι σίγουρος ότι ο δήμος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να δουλέψει παράνομα κανείς.Αυτό τουλάχιστον το ξέρω

Ανώνυμος είπε...

Γιατί Σόφια;

Παρακολουθώ τις αναρτήσεις σου και μπράβο σου τόσο για την επιλογή αλλά και την αντικειμενικότητα που δίνεις παρουσιάζοντας τα θέματα.

Πολλά έχεις γράψει για την ’Κοχυλυαδα’, παρακολουθώντας πάντα από κοντά όλες τις εξελίξεις , αλλά ξαφνικά, τώρα που πάλι έχει βουίξει ο τόπος, τίποτα! Σιγή Ιχθύος Σοφία;

Να ρωτήσω λοιπόν μια και μπορεί μέσα από εδώ να πάρω κάποιες απαντήσεις, σε όλα αυτά που το ράδιο αρβύλα λέει.

Όλοι μάθαμε ότι από την αρχή του μήνα, ο Μπαλτάς άνοιγε κρυφά το μαγαζί τα βραδιά και έκανε εργασίες, μέχρι που εδώ και πολλές μέρες είχε βάλει και γεννήτρια και δούλευε φανερά την ημέρα. Είχε άδεια; Είχε το δικαίωμα; Που βρήκε τα κλειδιά; Και πάνω από όλα, ο Δήμος αλλά και η Αστυνομικά τι κάνανε; Μήπως όπως όλοι λένε δεν κάνανε ΤΙΠΟΤΑ; Έχουν κάποιοι ευθύνη για αυτό;

Ακούσαμε ότι έκανε αίτηση αδείας στον Δήμο και αρνηθήκανε.

Ακούσαμε ότι και η ΔΕΗ αρνήθηκε αρχικά, αλλά τελικά προ ημέρων του έδωσε ρεύμα! Με ποια δικαιολογητικά; Δεν θέλει άδεια λειτουργίας και ενοικιαστήριο και ένα σωρό αλλά δικαιολογητικά;
Ποιοι μέσα από την ΔΕΗ την εγκρίνανε και αν είναι παράνομο να λογοδοτήσουνε;

Από το σαββατοκύριακο δουλεύει ‘κανονικά’, δηλαδή σερβίρει ποτά αλλά και φαγητό. Ρωτάω λοιπόν, έχει όλες τις απαιτούμενες άδειες, άδεια λειτουργίας, υγειονομικό, πυροσβεστικό, και ΟΛΑ όσα ακομα χρειάζονται για να λειτουργήσεις ένα μαγαζί; Το ράδιο αρβύλα λέει ότι δεν έχει τίποτα, τότε πως δουλεύει; Και εν πάση περιπτώσει, τι κάνουν όλοι οι υπεύθυνοι ΟΛΩΝ αυτών των αρμοδίων υπηρεσιών που πρέπει να ελέγξουν όλα αυτά, ένα-ένα;

Τέλος, οπωσδήποτε εφόσον πουλάει, δίνει αποδείξεις;
Η εφορία έκανε έλεγχο για αυτό;


Σε όλη την Εύβοια έχουμε βγάλει όνομα: ‘ Η Κάρυστος, το Κράτος εν Κράτει’, εδώ κάνουμε ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ και κάνεις δεν μιλάει. Από την μία μεριά, μπράβο μας λοιπόν, αλλά δεν μπορεί ένας ‘έξυπνος’ να βγάζει όλους τους άλλους ΝΟΜΙΜΟΥΣ επιχειρηματίες Μ……….…ς!

Πες μας λοιπόν Μαρία, τι γίνεται;Sophia Kollia είπε...

Πριν λίγες μέρες έγινε αναφορά από τον κ.Σιδέρη
ΑΠΟ Δημητρη Σιδέρη,
Διαδοχου Κων/νου 12β Παιανια Αττικηα ΤΚ19002
Τηλ 694 485 6575
e-mail sideris.dim@gmail.com
ΠΡΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Υπουργειο Οικονομικων Χαλκιδα
Μεσσαπιων 10 Χαλκιδα
Αθήνα. 24/7/2017
ΑΝΑΦΟΡΑ
Κύριοι,
Κατόπιν ενημέρωσης περιοίκων και επισκεπτών της θαλάσσιας περιοχής «Ψιλή Άμμος» Καρύστου, πληροφορήθηκα ότι ο κ. Ελευθέριος Μπαλτάς του Γεωργίου, κάτοικος Καρύστου, την 12η Ιουλίου 2017 εισήλθε εις το επί του αιγιαλού κειμένου, κέντρου διασκεδάσεως, υπό την επωνυμία« ΚΟΧΥΛΙ», του οποίου είχε την επιχειρηματική εκμετάλλευση, επί σειρά ετών και έως του παρελθόντος έτους, και έκτοτε συνεχώς προβαίνει ιδίως κατά την διάρκεια της νυκτός, σε εργασίες και επισκευές του κτηρίου, καταχρώμενος την ανοχή και εκμεταλλευόμενος την παράλειψη των επιβαλλομένων ενεργειών εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών.
Πρόσφατα δε πληροφορήθηκα επιπλέον, ότι το αρμοδιο τμήμα της ΔΕΗ, του παραχωρησε και σύνδεση ρευματος της οποίας κάνει χρήση σε κανονική βάση.
Από ότι είμαι εις θέση να γνωρίζω, η τελευταία εν ενέργεια άδεια λειτουργίας του καταστήματος, έχει ακυρωθεί η ανακληθεί μετά από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις από τα μέσα του 2016, η δε μίσθωση αυτού και έκτοτε το κατάστημα παρέμενε κλειστό.
Επίσης, όπως αναμφίβολα γνωριζει η υπηρεσία σας, από ετών και με Υπουργική Αποφαση, η διαχείριση της ανωτέρω εκτάσεως και του επ’ αυτής ακινήτου περιλαμβανομένου, έχει αφαιρεθεί από τον Δημο Καρύστου και έχει περιέλθει στην Υπηρεσία σας και στη Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας τουΥπουργείου Οικονομικών.
Από τα παραπάνω, αμέσως προκύπτει, η αυθαίρετη και παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου και αιγιαλού, όσο και η εκτέλεση εργασιών επ’ αυτών, χωρίς, προφανώς, την κατάλληλη αδειοδότηση, γεγονός το οποίο η υπηρεσία σας πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα και με την δέουσα αυστηρότητα.
Ο αναφερων
Δ. ΣΙΔΕΡΗΣ

Από ότι ξέρω επειδή ήμουν παρόν στο δημοτικό συμβούλιο, η κ.Βρανά τα ανέφερε όλα αυτά και η απάντηση που πήρε ήταν ότι έχουν ζητήσει όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά τα οποία δεν νομίζω ότι τα έχει καταθέσει ακόμα. Το ρεύμα το πήρε αφου απεφάνθη η νομική υπηρεσία της δεη στην χαλκίδα . Δεν κάνω ανάρτηση για να δω που θα καταλήξει το θέμα, άλλωστε δεν θέλω να νομίζουν και όσους το αφορά ότι έχω κάτι προσωπικό αφού δεν λέει και κανείς άλλος τίποτα για αυτό το θέμα.
Απλά, χάνεις κάθε ιδέα και για το κράτος και τους μηχανισμούς και την δικαιοσύνη και τα πάντα .Όλα ίσωμα που λένε.. Για να δούμε..

Δημοσίευση σχολίου