Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Ημερολόγιο Σαββάτου 22-7-2017

Ο  αέρας σταμάτησε και η παραλία γεμάτη κόσμο που ζει μέρες καλοκαιρινού Σαββατόβραδου.
Επισκέπτες, κάτοικοι, νέοι και μεγαλύτεροι, με τα μικρά παιδιά να τρέχουν η να κάνουν ποδήλατο και πάντα να ζητούν κάτι.
Για κάποια ώρα ακουγόταν ο ομιλητής της συγκέντρωσης του ΚΚΕ, που εξιστορούσε τα προβλήματα των ΑΠΕ, με πάνω κάτω τον ίδιο κόσμο που έχει συνήθως στις συγκεντρώσεις.
Δεν θέλει ο κόσμος να ακούει με τα δυο αυτιά για τα προβλήματα του.
Στο ένα θέλει να ακούει μόνο τα θετικά στο οτιδήποτε και στο άλλο θέλει να ακούει μόνο όσους πληρούν κάποιους όρους που θα τους δίνει κατά κάποιο τρόπο το διαβατήριο της προσοχής τους.

Έτσι είναι και έτσι ήταν οι άνθρωποι, αλλά το κακό είναι ότι έτσι θα συνεχίσουν να είναι.

Το πρωί χαμένες ζωές , συγγενείς με πονεμένα μάτια και ματωμένες καρδιές, το βράδυ, ανάλαφρες κινήσεις και χαζολόγημα στο λιμάνι.
Η Ζωή μια πλέξη, μια καλή μια ανάποδη, με νήματα λογιών λογιών και σχέδια παράταιρα.

Η Κύμη κλαίει τα 3 παιδιά της που χάθηκαν τόσο άδικα σε τροχαίο, η Κως προσπαθεί να συνέλθει από τον σεισμό, στα Γιάννενα μια μεγάλη φωτιά πλησιάζει τα σπίτια.
Το βιβλίο του Βαρουφάκη μοιάζει με την Βίβλο του παράφρονα πολιτικού κάνοντας θραύση στα δελτία ενώ τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα που κόσμου περιμένουν τις σελίδες του για να μοιράσουν πασατέμπο. Θεατές σε μια παράσταση με συνέχειες και επίλογο πιθανόν, απίθανων διαλόγων.

Παντού απλώνονται ειδήσεις , τίποτα άλλο παρά ένα εμπόρευμα στα φιλόπονα δάκτυλα και φλύαρα στόματα που τα έχουν για επάγγελμα και εμείς προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία σε αυτόν το κόσμο που δεν καταλαβαίνουμε αλλά πρέπει να συμβιβαστούμε.


Σήμερα άκουσαν κάποιον να λέει ότι δεν έλεγε παραμύθια στα παιδιά του ,αλλά την πολιτική ιστορία με απλά λόγια, για να τα γαλουχήσει με τις ιδέες, κλπ και τα λοιπά.
Πάντα απορώ πως μορφωμένοι άνθρωποι λένε και κάνουν τέτοιες χαζομάρες.
Τα παιδιά δεν είναι μικρόσωμοι ενήλικες, και έχουν ανάγκη, τα κανονικά παραμύθια, και δεύτερον, νομίζω ότι είναι μεγάλο επίτευγμα για έναν γονιό, να μην κάνει  το παιδί του σαν τα μούτρα του .
Να το αφήσει να μεγαλώσει, να διαλέξει, να παλέψει με το πνεύμα του και τις ανάγκες του, να βρει τον δικό του δρόμο, τον ανεξάρτητο και να σέβεται ο γονιός το παιδί και το παιδί τον γονιό.

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φυτευτική περίοδος - Μην ξεχνάμε τα οπωροφόρα... Γράφει ο Σταμάτης Σεκλιζιότης.

 Ένας πάρα πολύ ωραίο άρθρο που θα ενδιαφέρει πολλούς που σκέφτονται να φυτέψουν νέα δέντρα σε αγρούς και κήπους.  Φυτευτική περίοδος - Μην ...