Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν Η εξαγορά εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν

Τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν κρατικές ενισχύσεις, που παραβιάζουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των αγροτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιμετωπίζει η νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με βάση την οποία οι Έλληνες αγρότες μπορούν να εξαγοράσουν με χαμηλότερο αντίτιμο από αυτό που ισχύει στην αγορά, τις δασικές εκτάσεις που χρησιμοποιούσαν τα προηγούμενα χρόνια ως καλλιεργήσιμες και έχουν πάψει να είναι δάση.
Την είδηση αποκάλυψε το περιοδικό «Agricola» της «Καθημερινής» της 25ης Ιουνίου, που έφερε στην δημοσιότητα έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας (DG AGRI) της, που απευθύνεται στην ελληνική αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. με τίτλο «Σχέδιο δασικής νομοθεσίας».
Στο έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «βάσει των πληροφοριών που έχει στη διάθεσή της, η Επιτροπή δεν μπορεί να αποκλείσει ότι τα μέτρα αυτά περιέχουν στοιχείο κρατικής ενίσχυσης, η οποία δύσκολα θα μπορούσε να δικαιολογηθεί βάσει των εφαρμοστέων κανόνων των κρατικών ενισχύσεων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...