Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Παραλία Αγία Παρασκευής στην άκρη του όρμου Καρύστου στην Νότια Εύβοια.

Φωτογραφία του Christos Hondronastas.
 Η Παραλία της Αγίας Παρασκευής ήταν ένας μικρός δυσπρόσιτος παράδεισος, απομονωμένος και ανοικτός, μόνο στους περιπετειώδεις ανθρώπους και όσους την πλησίαζαν με σκάφος.

Τα χρόνια πέρασαν, έγιναν οι δρόμοι και ο Χρήστος Χονδρονάστας ανέλαβε την φροντίδα της παραλίας και την εξυπηρέτηση του κόσμου .
Όμως δεν έμεινε εκεί. Έχει φυτέψει άπειρα φυτά σε όλον τον περιβάλλοντα χώρο, ακόμα και στον λόφο δίπλα στην παραλία όπου έχει φυτέψει 300 κουμαριές. Φυσικά έχει αναλάβει προσωπικά το πότισμα και την φροντίδα τους με αποτέλεσμα ήδη να βλέπουμε τα αποτελέσματα ανάμεσα στην υπόλοιπη βλάστηση του τοπίου.
 Σε μερικά χρόνια η παρουσία τους θα απαλύνει το τοπίο και θα χαρίζει περισσότερη δροσιά και σκιά στον χώρο.
 Δεν υπάρχει επισκέπτης που να μην μείνει ευχαριστημένος από την βόλτα του μέχρι εκεί, και είναι κυρίως αγαπητή η παραλία σε γονείς με μικρά παιδιά, μιας και το ανάγλυφο του βυθού και το ύψος του νερού, είναι κατάλληλο για μικρές ηλικίες.
Μην αμελήσετε μια βόλτα μέχρι την παραλία της Αγίας Παρασκευής , θα είναι σίγουρα ένα μεγάλο συν στο φετινό σας καλοκαίρι.
 Στον δρόμο της επιστροφής τα χρώματα του δειλινού σχημάτιζαν τα δικά τους σχέδια στο νερό και η απόλυτη ηρεμία και γαλήνη έφτασε μέχρι την κόρα της ψυχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου