Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παραλία Αγία Παρασκευής στην άκρη του όρμου Καρύστου στην Νότια Εύβοια.

Φωτογραφία του Christos Hondronastas.
 Η Παραλία της Αγίας Παρασκευής ήταν ένας μικρός δυσπρόσιτος παράδεισος, απομονωμένος και ανοικτός, μόνο στους περιπετειώδεις ανθρώπους και όσους την πλησίαζαν με σκάφος.

Τα χρόνια πέρασαν, έγιναν οι δρόμοι και ο Χρήστος Χονδρονάστας ανέλαβε την φροντίδα της παραλίας και την εξυπηρέτηση του κόσμου .
Όμως δεν έμεινε εκεί. Έχει φυτέψει άπειρα φυτά σε όλον τον περιβάλλοντα χώρο, ακόμα και στον λόφο δίπλα στην παραλία όπου έχει φυτέψει 300 κουμαριές. Φυσικά έχει αναλάβει προσωπικά το πότισμα και την φροντίδα τους με αποτέλεσμα ήδη να βλέπουμε τα αποτελέσματα ανάμεσα στην υπόλοιπη βλάστηση του τοπίου.
 Σε μερικά χρόνια η παρουσία τους θα απαλύνει το τοπίο και θα χαρίζει περισσότερη δροσιά και σκιά στον χώρο.
 Δεν υπάρχει επισκέπτης που να μην μείνει ευχαριστημένος από την βόλτα του μέχρι εκεί, και είναι κυρίως αγαπητή η παραλία σε γονείς με μικρά παιδιά, μιας και το ανάγλυφο του βυθού και το ύψος του νερού, είναι κατάλληλο για μικρές ηλικίες.
Μην αμελήσετε μια βόλτα μέχρι την παραλία της Αγίας Παρασκευής , θα είναι σίγουρα ένα μεγάλο συν στο φετινό σας καλοκαίρι.
 Στον δρόμο της επιστροφής τα χρώματα του δειλινού σχημάτιζαν τα δικά τους σχέδια στο νερό και η απόλυτη ηρεμία και γαλήνη έφτασε μέχρι την κόρα της ψυχής μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!