Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Απάντηση στην ανάρτηση για το Κάνεις λάθος αγαπητό μου ΚΚΕ, από την Τ.Ο.Καρύστου ΚΚΕ.Μήπως υπερβάλλεται κυρία Κόλλια;
σχόλιο σε ανάρτηση σας
Σεβαστό το δικαίωμά σας να ασκείτε κριτική, αλλά καλό είναι να μην απομονώνετε μια παράγραφο και οδηγήστε σε λάθος συμπέρασμα.
Το ΚΚΕ δεν είναι απλά συμπαραστάτης στο δίκαιο αγώνα ενάντια στην αυθαίρετη και άναρχη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων. Είναι από την ίδια του την πολιτική θέση ο μόνος συνεπής υποστηρικτής των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού, των αγώνων για ανάπτυξη με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι του καπιταλιστικού κέρδους.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη βρίσκεται συνολικά ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους. Με βάση αυτό το κριτήριο τοποθετείται υπεύθυνα. Για αυτό το λόγο το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει έγκαιρα τοποθετηθεί με τις θέσεις του για τα αιολικά πάρκα της περιοχής και συνολικά για την ενέργεια πραγματοποιώντας ημερίδα στο Γιοκάλειο Ίδρυμα από τις 4 Νοέμβρη του 2001! (βλέπε Ριζοσπάστης 18/11/2001).
Τα συμφέροντα που αντιπαρατίθενται ανάμεσα στους Ενεργειακούς ομίλους (πχ ΤΕΡΝΑ, ΕΝEL) και αυτούς του Τουρισμού υπάρχουν αντικειμενικά, είτε φαίνονται άμεσα είτε όχι. Ανταγωνισμοί υπάρχουν ανάμεσα και στους ίδιους τους ενεργειακούς ομίλους για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι. Αυτοί θα οξυνθούν το επόμενο διάστημα και θα έχουν αρνητικές συνέπειες για τους ίδιους τους εργαζόμενους στις εταιρίες αυτές και για το λαό της περιοχής.
Όπως γνωρίζετε τα συμφέροντα αυτά δεν έχουν σχέση ούτε με τους εργαζόμενους των 400ευρώ, ούτε με τους μαγαζάτορες, τους μικρούς επαγγελματίες του τουρισμού, ούτε με τους αγρότες και άλλους βιοπαλαιστές της περιοχής. Ούτε με όσους ανησυχούν για την καταστροφή του περιβάλλοντος, ούτε βεβαίως με το Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας.
Αλλά ας μη κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά για όσα γίνονται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Οι θεωρίες που λανσάρονται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη ΝΔ για «αειφόρο ανάπτυξη», για «Ελλάδα ενεργειακό κόμβο», για τη «βαριά βιομηχανία του τουρισμού» και άλλα πολλά δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα, είναι αποπροσανατολιστικά.
Όλα αυτά έχουν την αντανάκλασή τους και στον τόπο μας. Ο λαός της περιοχής βρίσκεται ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες. Από τη μια των εταιριών αιολικής ενέργειας που υπόσχονται ανάπτυξη, ανταποδοτικά τέλη και εργασία. Από την άλλη τις προσδοκίας μιας μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης με εξαγγελίες για μεγάλες επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού (επενδύσεις Αράβων κλπ), στην περίεργη μουγκαμάρα για τη δραστηριότητα του ομίλου Δαβίδ (Coca cola) στους Πεταλιούς που έχει άτυπα κηρύξει ένα μέρος τους «απαγορευμένη ζώνη». Ακόμα και στις γελοιότητες που βομβαρδιστήκαμε το προηγούμενο διάστημα για το «Νέο Νταβός» στο Στουρονήσι.
Σήμερα οι εταιρίες αιολικής ενέργειας αρπάζουν τη Γη, αύριο οι μεγαλοξενοδόχοι θα φράζουν στεριά και θάλασσα.
Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στο γεγονός ότι τοπικοί παράγοντες, που καθορίζουν την τύχη του τόπου, είναι «και με το ληστή και με το χωροφύλακα». Είναι και με τους ομίλους των αιολικών και με τους μεγαλοεπενδυτές στον τουρισμό.
Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν… Το θέμα είναι ότι ο εργαζόμενος λαός, οι μικροί επαγγελματίες και οι αγρότες τίποτα δεν έχουν να ωφεληθούν, ούτε από τους μεν, ούτε από τους δε. Πρέπει να ξέρουν όλη την αλήθεια και να είναι ενωμένοι στον αγώνα τους.
Τα υπόλοιπα το Σάββατο το βράδυ στις 9, στην παραλία Καρύστου, στη συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Καρύστου του ΚΚΕ.

18 Ιουλίου 2017
Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που το ΚΚΕ σου επιτρεπει το δικαιωμα αντιθετης αποψης και πλεον δε σε στελνει εξορια αλλα φροντιζει σαν καλος πατερουλης να σε επαναφερι στο φωτεινο μονοπατι...

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι τους άραβες να πολεμούν την ενελ..Έτσι κατάλαβα..Μάλλον αυτό δεν κατάλαβες.

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμάμαι καλά μέλη του ΚΚΕ και άλλοι αγωνιστές έχουν γεμίσει κατα καιρούς τα ξερονήσια και τις φυλακές ανά την Ελλάδα...
Αλλά μάλλον δε σου λένε κάτι η Μακρόνησος, η Γυάρος, ο Άη Στράτης, το Παρθένι, η Αλικαρνασός, η Ακροναυπλία, η Κέρκυρα, ο Ωρωπός, το Ιτζεδίν, το Γεντί Κουλέ και άλλα "ειδυλλιακά" μέρη του τόπου μας που "επισκέπτονταν" οι κομμουνιστές για να επανέλθουν στο "φωτεινό μονοπάτι"...

Ανώνυμος είπε...

TI σχέση έχει αυτό με τις αναρτήσεις? Καμιά.

Δημοσίευση σχολίου

Φυτευτική περίοδος - Μην ξεχνάμε τα οπωροφόρα... Γράφει ο Σταμάτης Σεκλιζιότης.

 Ένας πάρα πολύ ωραίο άρθρο που θα ενδιαφέρει πολλούς που σκέφτονται να φυτέψουν νέα δέντρα σε αγρούς και κήπους.  Φυτευτική περίοδος - Μην ...