Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Είναι θέμα Πολιτισμού η πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες της Εύβοιας


''Οφείλουμε όλοι να συγχαρούμε το νέο Πρόεδρο του ΟΛΝ Ε  και το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εγκατέστησε την πρώτη ράμπα πρόσβασης ΑμεΑ στην παραλία Κουρέντι της Χαλκίδας.
Πρόκειται για ένα αίτημα που συζητήθηκε αναλυτικά στη συνάντηση της Βουλευτού Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Λιβανίου, και της νέας διοίκησης του ΟΛΝΕ τον Ιούνιο
 (σχετ δελτίο Τύπου 20.06.17). Είναι επίσης η αρχή αντιμετώπισης μιας σημαντικής έλλειψης του νησιού μας και αρκετών περιοχών της χώρας, που έχει τεθεί και στη Βουλή από την Ζωή Λιβανίου και άλλους 44 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΠ 5312/11.05.16).

Υποστηρίζουμε κάθε παρέμβαση που στοχεύει στην βελτίωση των δυνατοτήτων ελεύθερης πρόσβασης όλων των πολιτών στις παραλίες του νομού, ιδίως δε όταν αφορά συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Ως νομός τουριστικός, οφείλουμε να εγκαταστήσουμε ανάλογες υποδομές σε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες.

Δεν είναι ανθρώπινη υποχρέωση, είναι ζήτημα Πολιτισμού.  Ταυτόχρονα είναι αναπτυξιακό εργαλείο, αφού κάθε παραλία που γίνεται φιλική στους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες γίνεται αυτόματα σημείο προορισμού για αυτούς τους συνανθρώπους μας.

Δυστυχώς λόγω των σημερινών υποχρεώσεων στη Βουλή δεν μπορώ να παρίσταμαι στη σημαντική αυτή στιγμή για το νομό και την πόλη μου. Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να συγχαρώ δημόσια τη νέα διοίκηση του Οργανισμού και τον Πρόεδρο του, Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς η ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκε σε αυτό μας το αίτημα αποδεικνύει τόσο τις κοινωνικές μας ευαισθησίες όσο και τις προτεραιότητες που τίθενται σε κάθε πτυχή της δημόσιας διοίκησης.

Λιβανίου Ζωή
Βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/1! ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΟΛΟΓΓΟ!

  Αντί Αιολικό Μέτωπο Καρυστίας ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/1! ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠ...