Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Βγάλτε τα παιδιά από την πρίζα!

Τα παιχνίδια που παίζαμε πριν αρκετά χρόνια, δεν είναι ότι είναι...παλιά.., κάτι σαν ένα παλτό που έφυγε από την μόδα και το κρατάμε στην ντουλάπα για να θυμόμαστε κάποιες στιγμές.

Προσπαθώ να καταλάβω το γιατί τα εξορίσαμε από την ζωή των παιδιών και δεν βρίσκω κάποια πραγματικά αξιόπιστη δικαιολογία.
Ναι, δεν υπάρχουν αλάνες. Ναι, δεν υπάρχει πια εμπιστοσύνη να φεύγει το παιδί με τις ώρες και να μην ξέρεις που είναι.Ναι, σε όλα, αλλά γιατί δεν τα μαθαίνουν να παίζουν στο σχολείο? Γιατί τα εξορίσαμε από την ζωή μας γενικά και πατήσαμε ένα τεράστιο delete?

Αν αρχίσει κάποιος να βλέπει τα παιχνίδια το πως εξελίσσονται θα δει ότι υπάρχουν τεράστια οφέλη, τόσο κοινωνικά, όσο και ψυχολογικά, που έχουν αναλυθεί σε άπειρες μελέτες.

Ας ξανά μάθουν τα παιδιά τα παιχνίδια. Τους αρέσουν και τα διασκεδάζουν τόσο όσο και οι γενιές που μεγάλωσαν μαζί τους.
Απλά, πρέπει και μεις να κάνουμε την πρώτη κίνηση.
Να τα βγάλουμε από την πρίζα και να κάνουν παρέες. Να βγούμε και μεις από την δική μας πρίζα εννοείται και να μην κάνουμε strict  casting στα παιδάκια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...