Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εξηγήσεις και προφάσεις.

 Καμιά φορά δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μια εξήγηση και σε μια πρόφαση.
Η διαφορά τους είναι ο χρόνος. Δηλαδή, μπορείς να εξηγήσεις κάτι που έκανες η δεν έκανες, αλλά δεν μπορείς να ισχυριστείς για το παρελθόν , μια πρόφαση.
Για ότι αφορά το μέλλον όμως, πολλές φορές η εξήγηση με την πρόφαση, ταυτίζονται.
Και εκεί όμως υπάρχει κανονικά διαφορά. Δηλαδή υπάρχει εξήγηση για κάτι που δεν κάνουμε, ενώ άλλες φορές δηλώνουμε μια πρόφαση σαν δικαιολογία, ενώ θα μπορούσαμε να το κάνουμε διαφορετικά.
Υπάρχουν ορισμένα γεγονότα στην περιοχή μας που τα ξέρουν όλοι πια. Από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Το βουνό έχει γίνει ένα τεράστιο εργοτάξιο, μηχανήματα που δεν είχαμε δει ποτέ στην ζωή μας γαζώνουν τις πλαγιές, αλλά ενώ υπάρχουν άπειρες φωτογραφίες για όλα τα άλλα, για αυτά τα θέματα δεν υπάρχει αντίστοιχο υλικό, ούτε από περιέργεια.
Όλοι μιλάνε για αυτό το θέμα, όλους τους απασχολεί, αλλά δημοσίως, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, υπάρχει μια σιωπή.
Υπάρχει μια αντίφαση με άλλα λόγια, σαν να κάνουμε ότι δεν υπάρχει και αν δεν το λέμε, θα περάσει και μετά όλα θα είναι εντάξει.
Το ότι "Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα", μπορεί να είναι μια εξήγηση, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είναι στην ουσία μια πρόφαση για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.
Όμως δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε ότι αυτήν την στιγμή, καταγράφεται η ιστορία του τόπου, και ως εκ τούτου και μόνο για αυτό, είναι μια πολύ σημαντική περίοδος και της αξίζει η καταγραφή της με όλα τα συμπτώματα και όλες τις παραμέτρους.

Μέσα στα χρόνια και την εμπειρία βλέπουμε μια διστακτικότητα και μια άρνηση να μιλήσουμε δημόσια για όσα έχουν σχέση με εξουσία και πράγματα που θεωρούμε ότι είναι πολύ μεγάλα για μας.
Από την μια , μπορεί να μοιάζει σαν πρόφαση απόρριψης κάθε αρνητικού συναισθήματος η εμπλοκής σε οτιδήποτε που θα μπορούσε να μας κάνει να αισθανθούμε άβολα κατά το ελάχιστο, και να έρθουμε σε κάποια αντιπαράθεση , κατά το μέγιστο.

Οι πολίτες δεν έχουν εμπιστοσύνη  στους πολιτικούς , βλέπουν με μεγάλη επιφύλαξη την δικαιοσύνη, και δέχονται το ένα πλήγμα μετά το άλλο. Επομένως θα μπορούσε να είναι αυτή η αντιμετώπιση μια καλή εξήγηση, όμως μπορούμε να την χρησιμοποιούμε σαν πρόφαση για να κλείνουμε τα μάτια μας και να μην εκφράζουμε αυτά που ζούμε?

Δεν ξέρω τι να σας πω.
Σημασία έχει για τον καθένα όταν κοιτάει στο παρελθόν να μπορεί να βρίσκει εξηγήσεις και όχι προφάσεις, η τουλάχιστον, περισσότερες εξηγήσεις παρά προφάσεις.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σημασια εχει να μη λετε ψεματα στον κοσμο οσα ψωνια σαν και σενα διαχειριζεστε μπλογκ και αλλες πλατφορμες ενημερωσης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
για πες ένα να το μάθουμε και μεις που δεν ξέρουμε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δε χρειαζεται ο κοσμος εχει αποδειξει οτι καταλαβαινει και τα ψέματα και τις μισες αληθειες....παρα την προπαγανδα σε πολλα θεματα που θιγεις..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!