Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη στο Μπούρτζι Καρύστου.

Μόλις παρακολουθήσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στον μεγάλο λογοτέχνη και στοχαστή, Νίκο Καζαντζάκη του οποίου την επιμέλεια είχε η φιλόλογος  κ.Κωσταντίνα Κολόμπαρη .
Την ανάγνωση των κειμένων την είχε η κ.Εύα Βασιλοπούλου ενώ τραγούδια σε στίχους του συγγραφέα, ερμήνευσε η κ.Λίτσα Βουλή.


Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του πολιτιστικό μας οργανισμού ,Ανεμοπύλες, κ.Αλκιβιάδης Βόσσος, ο οποίος μας κάλεσε να παρακολουθήσουμε όλες τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις τιμής για τον συγγραφέα που γίνονται αυτή την βδομάδα.
Τα κείμενα ήταν πάρα πολύ όμορφα δεμένα με την μουσική, ενώ ταυτόχρονα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε την πορεία της ζωής του μέσω του φωτογραφικού υλικού.
Πολλά συγχαρητήρια για αυτήν την τόσο όμορφη εκδήλωση γεμάτη με τα μηνύματα ενός ανώτερου ανθρώπου που έζησε σε μια εποχή κατώτερης της ευφυίας του και μικρότερης του μεγαλείου του πνεύματος του.


Παρά όμως την πετυχημένη εκδήλωση, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε με μεγάλη ανησυχία στην κατάσταση του μνημείου στο οποίο βρεθήκαμε.
Είναι πια ολοφάνερο ότι χρίζει άμεσης επέμβασης αποκατάστασης, στήριξης και φροντίδας.
 Φαντάζομαι ότι η υπηρεσία αρχαιοτήτων είναι υπεύθυνη και κατά καιρούς είχαμε ακούσει για μελέτες , αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι.
Μακάρι να υπάρξει κάποια πρωτοβουλία και κάποια συνεργασία ανάμεσα σε όσους έχουν υπό την δικαιοδοσία τους αυτό το μνημείο έτσι ώστε να σταματήσει να ...φυλλορροεί μπροστά τα μάτια μας και να το χαρούν και οι επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...