Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

H σύγκρουση με το "κεφάλαιο" στην Κάρυστο.

Έχω στην αίσθηση ότι έχουμε συγκρουστεί με το κεφάλαιο στην περιοχή μας τον τελευταίο καιρό και δεν ξέρουμε πως να το διαχειριστούμε.

Στον μυαλό μας με την λέξη , σύγκρουση, μας έρχεται η διαφωνία, η διαμαρτυρία και γενικά μια πολεμική κατάσταση.
Όμως αυτό που έχουμε πάθει εμείς, είναι μια σύγκρουση όπως ένα αυτοκίνητο πέφτει σε ένα δέντρο και ο οδηγός βλέπει αστράκια με ένα δυο πλευρά σπασμένα.

Ας ξεκινήσουμε από το νησί των Πεταλιών που έχει αγοράσει ο κ.Δαυίδ.
Καλά να είναι ο άνθρωπος, να χαίρεται το νησί του και να φέρνει και φίλους και γνωστούς , να χαίρονται την περιοχή και τις ομορφιές της.
Κόσμος δουλεύει εκεί και αυτό είναι πάρα πολύ καλό, δεν το αμφισβητεί κανείς.
Φαντάζομαι ότι για λόγους ασφαλείας έχει προσλάβει τους διαφόρους και φυλάνε αυτοκίνητα, βράχια φύκια και τα κύματα που σκάνε στην παραλία, όμως αυτό δεν τους δίνει κανένα δικαίωμα να είναι προκλητικοί και αγενείς προς όλο τον κόσμο , τους επισκέπτες και τους τουρίστες .
Υπάρχουν οι νόμοι του κράτους , υπάρχουν όμως και οι κανόνες συμβίωσης στην ίδια γη.
Πως έχει αποφασίσει ο κ.Δαυίδ να υπάρξει στην περιοχή μας?
Σαν ένας άνθρωπος που βρήκε έναν παράδεισο και χαίρεται τα καλά που του έφερε η φύση , η τύχη και τα χαρίσματα του, η σαν αρχηγός κάποιου κλαμπ, -για να μη το πω αλλιώς-, που δοκιμάζει την εξουσία που του δίνουν τα χρήματα?
Ελπίζω και εύχομαι , όλα αυτά τα περιστατικά και τα φαινόμενα να μην είναι σε γνώση του και να είναι μόνο απερίσκεπτες κινήσεις των υπαλλήλων του.
Θα δείξει ο χρόνος τι είναι από τα δυο σύντομα.

Ένα από τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο ήταν η πρόσβαση στις παραλίες του Λυκορέματος.
Το θέμα είναι ότι όταν κάποιος αγοράζει μια γη δίπλα στην θάλασσα, δεν αγοράζει την παραλία.
Οι παραλίες, είναι όπως οι δρόμοι. Όχι όπως είναι η Αττική οδός που πρέπει να πληρώσεις, αλλά οι κανονικοί δρόμοι που μπορεί να περπατήσει όλος ο κόσμος.
Εδώ λοιπόν, ιδιοκτησία στην ιδιοκτησία, δεν υπάρχει πρόσβαση στην παραλίες, και αυτό δημιουργεί πρόβλημα και στις τουριστικές μονάδες ενοικιαζομένων, όσο και στην εν γένει τουριστική κίνηση στην περιοχή.
Βγήκε μια μελέτη για να δημιουργηθεί η πολυπόθητη πρόσβαση αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί από την αγορά των οικοπέδων?

Περιμένουμε και τους Άραβες. Ας μην βιαζόμαστε για συμπεράσματα, αν και η πρακτική σε άλλα μέρη του κόσμου που έχουν γίνει ανάλογα, είναι αυστηρά για τα μάτια τους μόνο. Τώρα τι δουλειές και πόσες θα δοθούν στον ντόπιο πληθυσμό, είναι ένα ερώτημα που θα μάθουμε στην ώρα του την απάντηση. Για καλό και για κακό, πηγαίνετε μια βόλτα, βγάλτε φωτογραφίες, κοιτάξτε το τοπίο. Ποιος ξέρει πότε θα το ξαναδούμε μετά?

Φυσικά η σύγκρουση με τις ανεμογεννήτριες δεν μας κάνει απλώς να βλέπουμε αστράκια, αλλά τον ουρανό με τ΄άστρα όλα!
Αν δεν σας αρέσουν αυτές τις νέες  που βλέπετε στην Όχη , να δω τι θα πείτε όταν μπουν οι μεγαλύτερες και ψηλότερες!
Αυτές είναι οι μικρές, στα νέα πάρκα θα είναι 120 μέτρα αν δεν κάνω λάθος. Φανταστείτε το τοπίο ,φαντάσου και εσένα να είσαι εκεί κοντά. Θα ήθελα να πάτε εκεί που γίνονται τα έργα να δείτε μόνοι σας, να κάνετε έναν γρήγορο πολλαπλασιασμό μέχρι την άκρη του νησιού και να φανταστείτε το πως θα είναι. Αν δεν σας πιάσει σύγκρυο θα σημαίνει ότι έχετε γερό κεφάλι και αντέχετε στις συγκρούσεις.
Θα ερχόταν λέει ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός και το ΣΤΕ του χάλασε τα σχέδια.
Μα φυσικά και θα ερχόταν ο Ιταλός πρωθυπουργός αφού η κρατική ΔΕΗ της Ιταλίας, κάνει το έργο με λεφτά που δίνουμε εμείς στον λογαριασμό της ΔΕΗ ,με ΕΣΠΑ, με πράσινο ομόλογο και επιδότηση της κεντρικής τράπεζας.
Εσύ τι λες? Δεν θα ερχόταν να καμαρωθεί στην χώρα του και να πιει και ένα ποτήρι κρασί στην υγεία του κορόϊδου? Δηλ, εμάς?

Λέει μια φίλη ότι στο τέλος θα θέλουμε διαβατήριο να περπατήσουμε στα χώματα μας και έτσι όπως το πάμε, σίγουρα θα το χρειαστούμε.

Mας χαντάκωσε το χωροταξικό που μας έχει βιομηχανική ζώνη, αλλά και ποιος μας το είπε τότε να ξεσηκωθούμε να γίνει χαμός, να κάνουμε τις αντιμελέτες μας κλπ?
Κανείς. Μόνοι μας το μάθαμε  πολύ αργότερα και αυτό δείχνει ότι λέμε συνέχεια για τουρισμό, αλλά στο χαρτί που πήρα για προσωπική δουλειά έγραφε πάνω," Η Κάρυστος δεν είναι τουριστική περιοχή". Mε πλήγωσε η αλήθεια είναι, είδα και μερικά αστράκια.

Πολύς κόσμος νομίζει ότι είναι αργά για τα πάντα, λες και  ήταν  ποτέ νωρίς.
Πόλεμοι γίνονται, σύνορα χάνονται, νόμοι αλλάζουν, έρχονται τα πάνω κάτω. Το θέμα είναι ότι παθαίνεις ότι δέχεσαι να πάθεις , και ακόμα και αν το πάθεις, ο τρόπος κάνει όλη την διαφορά.

ps
Γράφει ένας σχολιαστής ανώνυμος, ότι τότε έρεε το χρήμα άφθονο από επιδοτήσεις και νταμάρια και δεν έδινε κανείς σημασία.
Πρώτα από όλα, είπαμε να μην ανεβάζουμε τα ανώνυμα για αυτό, γράψτε ένα όνομα βρε παιδιά, δεν θα ζητήσουμε και το ΑΦΜ!
Κατά δεύτερον, μάλλον έτσι είναι, όμως τι μας δείχνει αυτό?
Ότι πρέπει να βλέπουμε και πιο πέρα στο μέλλον και όχι μόνο το τώρα γιατί τα λεφτά τέλειωσαν και τι μας άφησαν πίσω? Για να το σκεφτούμε λίγο.

1 σχόλιο:

G & M είπε...

Άντε να πεις τώρα στους κατοίκους στον Μελισσώνα, στο Κατσαρώνι, στα Άντια ό,τι θα φύγουν οι Α/Γ, θα σε φάνε ζωντανό..., διότι οι λσμοί της ΔΕΗ (ρολόγια) πιστώνονται πλέον με 250€, δεν ξέρω κάθε πόσο, αλλά είναι αλήθεια!!!

Άρα το πρόβλημα ξεκινά από την τοπική κοινωνία και τη Δημοτική Αρχή (την εκάστοτε) για να μην παρεξηγηθώ...

Αλήθεια στους άρχοντες του Δημοτικού Συμβουλίου, αρέσει η τωρινή εικόνα; Δηλ. να κάθεσαι στην πλατεία, να βλέπεις το Κοκκινόκαστρο και από πάνω να κρέμμονται οι νέες Α/Γ...
Αν κάποιος αγαπά τον τόπο του... πραγματικά τέτοιες εικόνες δεν τις αφήνει να του στερούν τη φυσική ομορφιά...

Δημοσίευση σχολίου