Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Στους 100 πράσινους προορισμούς η Σκύρος


Το νησί της Σκύρου βρίσκεται στην λίστα των 100 Παγκόσμιων «πράσινων» προορισμών για το 2017, στο επίσημο site «Top 100 Green Destinations».
Στους 100 πράσινους προορισμούς η Σκύρος
Στους 100 πράσινους προορισμούς η Σκύρος
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος, δηλώνει: η χαρά μαςείναι διπλή όταν γνωρίζουμε ότι οι επιδόσεις του προγράμματος “Skyros Project”, καρπός της συνεργασίας του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, επιβραβεύονται στο όνομα της Σκύρου.

Οι επιδόσεις του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτέλεσαν καθοριστικό κριτήριο για την προώθηση του Νησιού μας ως "Πράσινο" και οι πρόσφατες βραβεύσεις τους (Tourism Awards (2015, 2016, 2017), Connect4climate Award, Film4Climate Award 2016, Oikopolis 2016, 2017, Environmental Award 2015 & 2016, μνημονεύονται στο επίσημο site του «Top 100 Green Destinations».

Και επιβραβεύεται το όραμα μας που θέλει τη Σκύρο να πρωτοπορήσει στην ορθή περιβαλλοντική διαχείριση η οποία θα αντανακλά στην ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων και στις υπηρεσίες ενός βιώσιμου και περιβαλλοντικά ορθού τουριστικού προϊόντος.


Τέτοιες διακρίσεις μας προβάλουν στη «βιτρίνα» του «πράσινου» προορισμού, δημιουργούν τεράστιες υποχρεώσεις που όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε ώστε να αναδείξουμε και να σταθεροποιήσουμε την Σκύρο εκεί που ανήκει. Δηλαδή σε ένα νησί που θα γίνει υπόδειγμα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Η δουλειά που πρέπει να γίνει απαιτεί προσήλωση και διάρκεια.

O Δήμαρχος βρίσκεται στην Πορτογαλία, αντιπροσωπεύοντας όλους όσους έχουν συμμετάσχει με έργα στην περιβαλλοντική ανάδειξη της Σκύρου. Η διάκριση του νησιού είναι μια χειροπιαστή απόδειξη ότι η Σκύρος κατάφερε να ακουστεί γιατί υπήρχε η δυνατή προεργασία σε καινοτόμους προσεγγίσεις και συνεργασίες. 

Ο δρόμος πλέον είναι ανοιχτός ώστε οι σχεδιασμοί να γίνουν πράξη. Η συμβολή όλων που επιθυμούμε την ποιότητα στο νησί, πρέπει να συνεχιστεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πράσινος προορισμός και χωρίς ανεμογεννήτριες
Ας τα βλέπουν κάποιοι

Δημοσίευση σχολίου