Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Παπαγάλοι που μιλούν και λύκοι που θεραπεύουν!


Καλημέρα Αναγνώστες και σήμερα θα δούμε μερικά καταπληκτικά πράγματα σε σχέση με την παραγνωρισμένη ευφυία της φύσης.

Στο πρώτο βίντεο βλέπουμε την υπέροχη ιστορία του Άλεξ του παπαγάλου και της Irene Pepperberg.
H καθηγήτρια αφού είδε ένα βίντεο για την επικοινωνία που μπορούν να έχουν οι γορίλες, σκέφτηκε το γιατί δεν μπορούν να επικοινωνήσουν και τα πουλιά.
Πήρε λοιπόν τυχαία τον Άλεξ και έτσι ξεκίνησε η απίστευτη αυτή ιστορία με τον παπαγάλο όχι μόνο να μαθαίνει να μιλά κανονικά με δική του βούληση, αλλά και να αναγνωρίζει σχήματα ,σχήματα χρώματα αριθμούς  και πολλά άλλα.
Στο τέλος της ζωής του είχε μια καταγεγραμμένη ανάπτυξη συμπεριφοράς παιδιού 8 χρονών.
Όταν πέθανε , έγινε θέμα στις μεγαλύτερες εφημερίδες και ακόμα εκδόθηκε νεκρολογία. Η μελέτη συνεχίζεται.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο και δεν θα το πιστεύεται.Μπορούμε να δούμε εδώ και την επικοινωνία με τα μεγάλα βιολογικά ξαδέλφια μας στην νοηματική γλώσσα. 

Μια άλλη συγκινητική ιστορία μας έρχεται από τους λύκους.
Βετεράνοι του Αμερικανικού στρατού αποθεραπεύονται από λύκους που και αυτοί με την σειρά τους έχουν διασωθεί από διάφορες δύσκολες καταστάσεις.
Το απίστευτο είναι ότι ο κάθε λύκος διαλέγει μόνος του τον άνθρωπο που θα υιοθετήσει και θα τον εντάξει στην καρδιά του σαν μέλος της αγέλης. Διαισθάνεται τον πόνο που μπορεί να ταυτιστεί και του αφοσιώνεται εντελώς!

Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν την παραγνωρισμένη και υποτιμημένη ευφυία που κρύβεται μέσα στα πλάσματα της γης και το πως μπορούν πραγματικά να συμβάλουν και στην καλύτερη μοίρα του ανθρώπου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου