Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Μια πρόταση για τον Βαγγέλη Κούκουζα.

Πριν λίγες μέρες ο υποψήφιος συνδυασμός ,Επιμελητηριακή Μέλισσα με επικεφαλής τον Βαγγέλη Κούκουζα, μας έστειλε ένα μειλ όπου μας ζητούσε να στείλουμε τις προτάσεις μας .

Λέω να σας γράψω δημοσίως την δική μου, να πείτε και σεις τα δικά σας αν έχετε την καλοσύνη στα σχόλια.

Νομίζω ότι με την συνέργεια μεταξύ δήμων της Εύβοιας, της περιφέρειας και του Επιμελητηρίου, μπορεί να αναπτυχθεί ένα όργανο που θα έχει σαν σκοπό την αλληλοδιάδραση των Ευβοιοτών.

Πρώτα από όλα στον σχολικό και εσωτερικό τουρισμό.
Θα μπορούσαν για παράδειγμα σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία κλπ, τα προτείνουν πακέτα ειδικά για Ευβοιείς σε περιόδους που η κίνηση έχει πέσει .Δηλαδή, όλο τον χρόνο εκτός Ιουλίου και Αυγούστου.
Με μια καμπάνια σε όλον τον νομό, και ενημέρωση για τα οφέλη τέτοιων πακέτων, συνδυασμένα με ξεναγήσεις , θα έρθουν οι διάφορες γωνιές του νησιού πιο κοντά.

Επίσης ημερίδες και εκδρομές για γνωριμία των ιστορικών τοποθεσιών, αρχαιολογικών χώρων, και σε περιοχές φυσικού κάλλους, μέσα από συνεργασία συλλόγων .

Θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε τα Ευβοϊκά φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, γεύσεων κλπ, αλλά ταυτόχρονη προβολή τους κάτω από το brand name, Eύβοια, και προσκλήσεις για συμμετοχή διαφορετικών περιοχών του νησιού και όχι μόνο καθαρά τοπικά.

Θα βοηθούσε πολύ να προχωρήσει η Περιφέρεια στην δημιουργία μελέτης, ΝΕΑΣ, για το χωροταξικό του νησιού, και κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν την βοήθεια όλων. Δήμων, και Επιμελητηρίων.
Να ξεκαθαρίζαμε ποιες περιοχές στο νησί θέλουμε και θεωρούμε τουριστικές, και αν έχουν βγει χωρίς την έγκριση μας, να προσπαθήσουμε να τις ξαναβάλουμε.
Για παράδειγμα, την Κάρυστο φυσικά.

Δεν μπορούμε να λέμε όλα τα πιο πάνω, και στα χαρτιά του κράτους να λέγονται άλλα και να βρισκόμαστε πάντα μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Για να κλείσω λοιπόν, σκέφτομαι ότι μια μικρή ομάδα με ακαδημαϊκές γνώσεις ανάλογες, θα μπορούσε να συντονίσει αυτές τις προσπάθειες και θα είχε καλά αποτελέσματα για όλους.

Τα πιο πολλά τα έχουμε ξαναπεί σε μια συνεδρίαση που είχε γίνει στην Κάρυστο.
Ας τα ξαναπούμε πάλι μια φορά μιας και τους άρεσε τότε η ιδέα.

Σημείωση
Και για την κ.Αγιοστρατίτη βέβαια ισχύει, και για όποιον δει ότι υπάρχει κάποια δυναμική στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου