Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Κούρδος ηγέτης επισημοποίησε τη μεγάλη νίκη: Κέρδισε το «NAI» στο δημοψήφισμα

Οι Κούρδοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας. Το αποτέλεσμα επισημοποίησε με δήλωσή του ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζάνι, εν μέσω αντιδράσεων τόσο από την κυβέρνηση της Βαγδάτης, όσο και από την Τουρκία, αλλά και το Ιράν.
Οι Κούρδοι, που διαβιώνουν σε μία ημιαυτόνομη περιοχή εντός της ιρακινής επικράτειας από το 2003, θεωρούν το δημοψήφισμα της Δευτέρας ως ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα προς την πραγματοποίηση του ονείρου τους, τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους. Στο δημοψήφισμα συμμετείχαν Κούρδοι από κάθε σημείο του Ιράκ.

Κάλεσε την κυβέρνηση της Βαγδάτης να ξεκινήσει μαζί του έναν «σοβαρό διάλογο»

Ο Μασούντ Μπαρζάνι, σε διάγγελμά του μέσω τηλεόρασης, ανακοίνωσε ότι κέρδισε το «ναι» και κάλεσε την κυβέρνηση της Βαγδάτης να ξεκινήσει μαζί του έναν «σοβαρό διάλογο».
«Μπορεί να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, αλλά είμαστε σε θέση να τις ξεπεράσουμε. Καλώ τις διεθνείς δυνάμεις να αποδεχθούν και να σεβαστούν την ψήφο εκατομμυρίων ανθρώπων», δήλωσε ο Μπαρζάνι.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η αποδοχή του «Ναι» ήταν πιθανό να ξεπεράσει το 90% των ψήφων, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν και να ανακοινωθούν την Τετάρτη.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου