Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Δελτίο Τύπου για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτώβρη για την οργάνωση της πάλης απέναντι στις διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 24 Οκτώβρη, στις 7 το πρωί, στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Κάρυστο, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή φορέων και κατοίκων της Καρύστου και του Μαρμαρίου μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου.
Βασικά αιτήματα είναι: 
- Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες
- Ρυθμίσεις που να είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν για όσους έχουν οφειλές και αδυνατούν να τις αποπληρώσουν 

Επίσης, υπογραφές συγκεντρώνονται σε ψήφισμα που αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη και θα κατατεθούν στη ΔΕΗ κατά την κινητοποίηση της Τρίτης (επισυνάπτεται).


Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις διακοπές ρεύματος
σε λαϊκές οικογένειες και μικρούς επαγγελματίες
στην περιοχή Καρύστου και Μαρμαρίου
Δεκάδες διακοπές ρεύματος πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ. Χαρακτηριστικό είναι πως την περασμένη βδομάδα, επί δύο ημέρες, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ από Κάρυστο, Αλιβέρι και Θήβα πραγματοποίησαν πάνω από 100 διακοπές σε Κάρυστο και Μαρμάρι σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Μάλιστα, αυτά συμβαίνουν την ώρα που η περιοχή μας αποτελεί ήδη σημαντικό παραγωγό αιολική ενέργειας και νέα αιολικά πάρκα βρίσκονται προς εγκατάσταση. Την ώρα που δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά απειλούνται με διακοπή ρεύματος ενεργειακοί κολοσσοί κάνουν επενδύσεις στη χώρα μας.
Τα πανάκριβα τιμολόγια και οι διακοπές ρεύματος είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της πολυδιαφημισμένης «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας», που δήθεν θα έσπρωχνε την τιμή του ρεύματος προς τα κάτω.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες με την πολιτική τους στηρίζουν το κυνήγι του κέρδους, χτυπώντας τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Φορτώνουν συνεχώς με νέα βάρη τις λαϊκές οικογένειες και μας μιλούν για ανάπτυξη και μάλιστα «δίκαιη»!
Αυτή είναι η ανάπτυξή που μας υπόσχονται!
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες να θησαυρίζουν και ο λαός στο σκοτάδι!
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
    Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες.
    Ρυθμίσεις που να είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν για όσους έχουν οφειλές και αδυνατούν να τις αποπληρώσουν.
Ιδιαίτερα για τους ανέργους και τις οικογένειές τους:
       Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού για όλο το διάστημα της ανεργίας. Μείωση των τιμολογίων ρεύματος, νερού και σταθερού τηλεφώνου κατά 50%.
       Επίδομα ανεργίας στα 600€ για όλο το διάστημα της ανεργίας. Να το δικαιούνται και οι μικροί επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.
       Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης για δάνειο. Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμό σε κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία.
       Απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη.
       Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Κανένας περιορισμός στην ένταξη των παιδιών των ανέργων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου