Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

Με καμάρι και άρωμα ιστορίας από το 1940 πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην παραλία της Καρύστου.

ikarystos.gr

ikarystos.gr - Με μεγάλη προσέλευση του κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου και το μεγάλο ΟΧΙ που είπε ο ελληνικός λαός στις δυνάμεις του φασισμού, στην παραλία της Καρύστου.

Η ημέρα ξεκίνησε με το παιάνισμα του εωθινού τις πρώτες πρωινές ώρες. Ακολούθησε η Ακολουθία του Ορθου και της Θείας Ευχαριστίας στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία και η σκυτάλη πέρασε στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων των ετών 1912-1922 στην πλατεία της Καρύστου και την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου.

Κατόπιν η μαθητιώσα νεολαία της Καρύστου έκανε περήφανους για μια ακόμη χρονιά τους γονείς με την παρέλαση στην παραλία της πόλης. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους δασκάλους τους για την τάξη καθ'όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Τέλος αξίζει μια ειδική αναφορά στον Ιππικό Σύλλογο Καρύστου "Φιλ-ιπποι" που παρήλασαν με τα άλογά τους προσφέροντάς μας για άλλη μια φορά ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο αναπαριστάνοντας στιγμές από την πορεία του ελληνικού στρατού προς το αλβανικό μέτωπο αλλά και τη μάχη της Κρήτης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου