Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

Την Τρίτη το πρωί 24 Οκτώβρη.Διαμαρτυρία συγκέντρωση στην ΔΕΗ στις 7 το πρωί.

Διακοπή ρεύματος

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για το γιατί πιστεύω ότι είναι σωστό να ξυπνήσουμε το πρωί της Τρίτης λίγο πιο νωρίς και να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα Φορέων της περιοχής μας στην συγκέντρωση διαμαρτυρία για τις διακοπές ρεύματος που κατά δεκάδες γίνονται στην περιοχή μας.

Ο πρώτος λόγος είναι για να αισθανθούν λίγο συμπαράσταση οι άνθρωποι που ήδη ζουν με κεριά, η θα ζήσουν το εγγύς μέλλον.
Θέλω να πω, ότι το ρεύμα όπως και το νερό, πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και δεν επιτρέπεται να το στερείται κανείς. Αν το πιστεύω αυτό λοιπόν, δεν πρέπει να το πω? Αν το πιστεύετε και σεις, δεν πρέπει να το πείτε?
Aλλιώς υπάρχει μια μεγάλη περίπτωση οι άνθρωποι που δεν έχουν πια ρεύμα να αισθάνονται ότι στερούνται κάποια πολυτέλεια, και είναι πραγματικά οπισθοδρόμηση να θεωρεί κάποιος τον εαυτό του δεύτερης και τρίτης κατηγορίας πολίτη που δεν δικαιούται να έχει πρόσβαση στα τελείως απαραίτητα κοινωνικά αγαθά. Όχι μόνο αυτό, αλλά και μην του συμπαραστέκεται και κανείς σε αυτό το χωριό! Να μην βρεθούν 10, 20, 50 άνθρωποι που λέει ο λόγος, να δείξουν ότι τον σκέφτονται και τον υπολογίζουν και δεν είναι μόνο ένας αριθμός, σε ένα ρολόι, σε ένα ΑΜΚΑ, σε ένα ΦΠΑ . Ότι είναι άνθρωπος και έχει αξία, είτε με αριθμούς είτε όχι.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αρχίζει και κυκλοφορεί η συζήτηση του γιατί δεν μπήκαν στην ρύθμιση, του γιατί δεν πρόσεξαν του γιατί, και του γιατί, που τελειωμό δεν έχει.
Όμως ανάμεσα σε αυτά τα 400 ρολόγια, υπάρχουν άνθρωποι φτωχοί, χαμηλοσυνταξιούχοι, άρρωστοι, και τα λιγοστά τους χρήματα δεν φτάνουν. Απλά δεν φτάνουν.
Μπορεί σε πολλούς να φαίνεται αυτό απίθανο, αλλά είναι η αλήθεια. Ανάμεσα τους φυσικά υπάρχουν και μερικά ρολόγια που οι ιδιοκτήτες τους δεν πλήρωσαν για άλλους λόγους, αλλά αυτό είναι λόγος να χαρακτηρίζονται άσχημα όλοι όσοι τους γίνεται η διακοπή?
Θέλω να πω, ότι "όπως φτωχός και η μοίρα του", αλλά να τον λέμε και τόσα άσχημα επίθετα πάνω στον πόνο του και χωρίς να φταίει, δεν είναι πολύ πολύ σκληρό?

Ας ξεδιαλέξουν τα ρολόγια, ας υπάρξει κοινωνική ευαισθησία, ας υπάρξει βοήθεια, ας υπάρξει όμως πάνω από όλα ανθρωπιά.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι λεφτά υπάρχουν. Για τους φτωχούς ποτέ, μόνο όταν είναι να τους πετάξουν κανένα ξεροκόμματο όπως πετάμε στον σκύλο όταν είμαστε στην ταβέρνα για να πάει πιο πέρα και να μην μας ενοχλεί.
Νιώθουμε και μεις ωραία που αγαπάμε και ταϊζουμε τα ζώα.
Αν δεν είναι τελικά αυτή η νοοτροπία του συστήματος που μας κυβερνά, γιατί δεν πιάνουν επιτέλους τους μεγαλοωφειλέτες που βάζουν βιομηχανικό στο βίλες και άλλα πολλά?
Που είναι οι περιβόητες λίστες?  Που είναι οι περικοπές και όλα τα μεγάλα λόγια?
Στο Νάμος είναι στην Μύκονο και ανοίγουν σαμπάνιες στον Ρέμο ενώ ακούν να ρεύεται η καμήλα δίπλα που κάνει το ντεκόρ.

Στον λογαριασμό της ΔΕΗ, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ποσού, είναι η επιδότητη για ΑΠΕ. Γιατί αυτό το ποσό δεν το αφαιρούν αφού δεν μπορούν να το πληρώσουν? Δεν είναι μεγάλη αδικία να τους κόβουν το ρεύμα επειδή δεν μπορούν να επιδοτήσουν τα μεγάλα σχέδια των μεγάλων?

Θα μου πεις, τι είμαστε εμείς, μικρές μυγούλες. Αλλά έχεις δει τι μπορεί να κάνει μια αλογόμυγα σε ολόκληρο άλογο?
Στο κάτω κάτω, αν δεν δοκιμάσουμε, δεν θα το μάθουμε ποτέ.


"Δε μένουμε άλλο με σταυρωμένα τα χέρια!
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
  • Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες.
  • Ρυθμίσεις που να είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν για όσους έχουν οφειλές και αδυνατούν να τις αποπληρώσουν.
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου
Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου
Σύνδεσμος Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Καρύστου
Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου
Για επικοινωνία: Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου 6978294746 • Σύνδεσμος Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου 6976615488 • Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου 6972728223 • Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Καρύστου 6936980496 • Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου 6972845825"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου