Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες και μικρούς επαγγελματίες!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες
και μικρούς επαγγελματίες!
Δεκάδες διακοπές ρεύματος πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες συνεργία του ΔΕΔΔΗΕ. Χαρακτηριστικό είναι πως την περασμένη βδομάδα, επί δύο ημέρες, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ από Κάρυστο, Αλιβέρι και Θήβα πραγματοποίησαν πάνω από 100 διακοπές σε Κάρυστο και Μαρμάρι σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Ενέργεια λαϊκό αγαθό και όχι εμπόρευμα!
Μάλιστα, αυτά συμβαίνουν την ώρα που η περιοχή μας αποτελεί ήδη σημαντικό παραγωγό αιολική ενέργειας και νέα αιολικά πάρκα βρίσκονται προς εγκατάσταση. Την ώρα που δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά απειλούνται με διακοπή ρεύματος ενεργειακοί κολοσσοί κάνουν επενδύσεις στη χώρα μας (αγωγός TAP στη Βόρεια Ελλάδα, εκμίσθωση οικοπέδων στο Ιόνιο για εξόρυξη πετρελαίου, αιολικά σε διάφορες περιοχές της χώρας, νέοι σταθμοί υγροποιημένου αερίου κλπ).
Αυτή είναι η ανάπτυξή που μας υπόσχονται!
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες να θησαυρίζουν και ο λαός στο σκοτάδι!
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες με την πολιτική τους στηρίζουν το κυνήγι του κέρδους, χτυπώντας τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Φορτώνουν συνεχώς με νέα βάρη τις λαϊκές οικογένειες και μας μιλούν για ανάπτυξη και μάλιστα «δίκαιη»!
Τα πανάκριβα τιμολόγια και οι διακοπές ρεύματος είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της πολυδιαφημισμένης «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας», που δήθεν θα έσπρωχνε την τιμή του ρεύματος προς τα κάτω.
Όσο για τα επιχειρήματα του τύπου «όλοι μαζί τα  φάγαμε», «όσοι δεν πληρώνουν είναι μπαταχτσίδες» και πως «αν δε γίνουν μαζικές διακοπές η ΔΕΗ θα χρεοκοπήσει και έτσι θα είναι χειρότερα για τις λαϊκές οικογένειες», είναι φούμαρα!
Οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες που δε προλαβαίνουν να πληρώνουν φόρους, λογαριασμούς και άλλες υποχρεώσεις ξέρουν πολύ καλά πως δε φταίνε αυτοί για την κρίση. Ξέρουν πως ακόμη και πριν απ’ την κρίση με τη δουλειά τους κατάφερναν να ζουν αυτοί και η οικογένειά τους, πως με τους αγώνες τους, τα προηγούμενα χρόνια, απέσπασαν τις διάφορες κατακτήσεις.
Άλλωστε τα στοιχεία της ΔΕΗ για το ποιοι και πόσα χρωστάνε είναι ενδεικτικά. Το 5% των οφειλετών, με χρέη πάνω από 3000€, χρωστούν το 48% των χρεών προς τη ΔΕΗ.
Κανένας μόνος του στην κρίση!
Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στις διακοπές ρεύματος
σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες
Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα να υπάρχουν οικογένειες που ζουν στο σκοτάδι! Είναι απαράδεκτο να απειλούνται δεκάδες μικρές επιχειρήσεις, που καθημερινά παλεύουν για την επιβίωση, με κλείσιμο μιας και η διακοπή ρεύματος θα βάλει την οριστική ταφόπλακα.
Εργαζόμενε, άνεργε, μικρέ επαγγελματία και αγρότη
Δε μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Να μην επιτρέψουμε καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις της περιοχής μας!
Για επικοινωνία με την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου κάλεσε στα τηλέφωνα:

6978294746 και 6972845825

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου