Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Πρωί της Τρίτης διακόψαμε τις διακοπές ΔΕΗ για τρεις μέρες και βλέπουμε..Το βράδυ Δημοτικό Συμβούλιο.

 Το πρωί μαζεύτηκε αρκετός κόσμος και μαζί τους προέδροι και μέλη συλλόγων για να προχωρήσουν σε κατάληψη της ΔΕΗ και να σταματήσουν τις διακοπές ρεύματος στην περιοχή.
 Ταυτόχρονα μαζευόντουσαν και υπογραφές στο ψήφισμα που έχει ήδη αναρτηθεί .
 Οι εκπρόσωποι πήγαν στο γραφείο του ΔΕΔΗΕ και ο αντικαταστάτης του διευθυντή, - δεν κατάλαβα και ακριβώς τι θέση έχει- , είπε στους παρευρισκομένους και στον Δήμαρχο που είχε έρθει στο εν τω μεταξύ, ότι δεν είναι υπεύθυνη η υπηρεσία του του ΔΕΔΗΕ αλλά της ΔΕΗ.
Παρόλα αυτά μίλησε ο Δήμαρχος και του ζήτησε ραντεβού μαζί με όλους τους φορείς και να σταματήσουν τις διακοπές τουλάχιστον μέχρι να μιλήσουν.
Μαζί με τα τηλέφωνα ο κ.Παρασκευάς έδωσε και το ψήφισμα με τις προτάσεις και τις υπογραφές προς την Εταιρία.
Παρόν ήταν και ο κ.Κούκουζας που ζήτησε να διαβιβαστεί η πρόταση του για 100 δόσεις, όπως γίνεται με άλλες οφειλές.
Τελικά η κατάληξη είναι ότι  σήμερα αύριο και μεθαύριο το Πρακτορείο Καρύστου δεν κόβει το ρεύμα.
Δεν σημαίνει όμως ότι δεν κόβουν άλλα πρακτορεία, όπως αυτό του Αλιβερίου που κόβει στα Στύρα σήμερα. Μετά πήγαμε και δίπλα στην ΔΕΗ, όπου ο μόνος που μπορούσε να μιλήσει ήταν ο Κώστας ο Δρόσος. Επικοινώνησαν και με τον διευθυντή της ΔΕΗ που θα έρθει και αυτός να μιλήσουμε για το θέμα .
Το συμπέρασμα είναι το εξής.
Η ΔΕΗ στέλνει, ο ΔΕΔΗΕ κόβει.
2 εταιρίες σε πακέτο του ενός προς την εξυπηρέτηση αλλά και την ταλαιπωρία του καταναλωτή.
Είναι λέει τώρα η ΔΕΗ, ένας απλός πάροχος, όπως τόσες και τόσες εταιρίες . Εκτελεί απλά  τις εντολές του κομπιούτερ.
Χωρίς να εξετάζουν τα τι και τα πως ,γιατί σου λέει, υπάρχει το κοινωνικό τιμολόγιο επομένως αν έχεις σοβαρό πρόβλημα είσαι εκεί, η θα είχες προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση.
Όμως κανείς μα κανείς δεν δικαιολογεί  τους μπαταξήδες και τους ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Όλοι όμως ξέρουμε ανθρώπους που κρύβονται ανάμεσα  στις κατηγορίες του κοινωνικού τιμολογίου και των ρυθμίσεωνμ και η κυβέρνηση της αριστερίλας δεν τους αναγνωρίζει για χρήζοντες ανάγκης κατανόησης και ειδικής μεταχείρισης.
Μετά από αυτά, έφυγαν τα συνεργεία για βλάβες και σήμερα στο βράδυ στις 8 στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί περαιτέρω το θέμα.
Παρόντες από την δημοτική αρχή ήταν όπως είπαμε ο δήμαρχος και η πρόεδρος του τοπικού Καρύστου και πρόεδρος του συνδέσμου Επαγγελματοβιοτεχνών Μαρία Λεμονιά Βερούχη, ο Ισίδωρος Παπαλυμπέρης δημοτικός σύμβουλος του Αλλιώς, η Κούλα Βρανά , δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σόνια Ντασίου και του Τουριστικού Ιωάννα Νόβα, των Συνταξιούχων κ.Βερούχης, των Εργαζομένων και άλλοι κάτοικοι.

Από ότι κατάλαβα αν δεν μπει η πολιτική μπροστά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα με ουσιαστικό αποτέλεσμα γιατί οι υπάλληλοι σου λένε, αν το κάνω εδώ, θα πρέπει να το κάνω και αλλού, και αν το κάνω και αλλού, πάει το μαγαζί θα το πουλήσουμε κοψωχρονιά τώρα που πουλάμε και κάτι μονάδες λόγω μνημονίου.
Σίγουρα υπάρχει τρόπος, και πρέπει να πιέσουμε από παντού για αυτές τις περιπτώσεις που αξίζει να αγωνιστούμε, και αν είναι να βγει σε καλό και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, τόσο το καλύτερο.

Άλλο θέμα τώρα, σε σχέση με το υπόγειο καλώδιο που κατεβαίνει από τον δρόμο που κόβουν στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας.
Ας πάει κάποιος να ελέχξει από που περνάει το καλώδιο, αν είναι στην σωστή θέση δηλ, να μην έχουμε αγωνία!!! Μακάρι να είναι.


Αυτά τα πρωϊνά, και περιμένουμε την ανακοίνωση των φορέων που έλαβαν μέρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου