Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Οι "γερμανοτσολιάδες" έγιναν, "αυτόκλητοι σωτήρες" και για την τιμή, φάσα χρυσαφί.

Ξεκινάμε την σημερινή μας ανάρτηση, με την αντιπαράθεση δυο φωτογραφιών.
Επάνω, ο αγωνιστής, με την θυσία του και το θάρρος του και την ζωή του όλη, αποπνέει δέος και πόνο καρδιάς μαζί με μια βαθιά συγκίνηση, πιο πολύ γιατί αναγνωρίζουμε την μικρότητα μας μπροστά του.
Από κάτω, ο τρόπος που "τιμά " η δασκάλα τους ήρωες. 
Το σίγουρο είναι ότι δεν ξέρει το σωστό dress code . Το κατάλληλο ρούχο στην ανάλογη στιγμή. Είναι τόσο απίστευτη η αντιπαράθεση των εικόνων, που δεν χρειάζονται άλλα λόγια.

 Και πάμε σε μια φωτογραφία από παρέλαση του 2011 στην Θεσσαλονίκη, εκεί που ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ,  αγανακτισμένοι πολίτες έκαναν τον κακό χαμό για τους δοσίλογους γερμανοτσολιάδες.
Τώρα, μούγκα στην στρούγκα και όλα καλά. Μετά τις διπλομετάνοιες στην Μέρκελ και στον Τράμπ, πήγαν και μια Μακρόνησο να ξεχαρμανιάσουν τα παιδιά από λίγο αντίσταση βρε παιδί μου!
Διάβασα τον όρο " Αυτόκλητοι σωτήρες "  και την πρώτη φορά, συγχίστηκα τρομερά και προσβλήθηκα η αλήθεια είναι τόσο πολύ, που αποχώρησα από τον λογαριασμό που αναφέρθηκε σαν ένδειξη διαμαρτυρίας που λένε.
Τον διάβασα δεύτερη, και λέω, δεν μπορεί, τυχαίο θα είναι. Την τρίτη πια, πίεσα τα πράγματα και μέσα από τις γραμμές,  από αυτά δηλ που εννοείς χωρίς να τα διαβάζεις ξεκάθαρα και λιανά, κατάλαβα επιτέλους το νόημα της έκφρασης.
Το οποίο είναι το εξής. Αν δεν υπακούς και δεν εκτελείς τις εντολές της κυβέρνησης σύριζα ανέλ, και αν παίρνεις μέρος σε κάθε είδους αντίδραση, τότε λέγεσαι "αυτόκλητος σωτήρας " και ας είσαι ψηφισμένος, και ας είσαι οργανωμένος σε φορέα, και ας είσαι σκέτος που αντιδράς.

Εκεί που έλεγαν δηλ,. "Σήκω από τον καναπέ και κάνε κάτι", τώρα λένε, " υπάκουσε και άφησε τους "εκπροσώπους του λαού " να ασχολούνται. Αλλά όχι όποιους και όποιους εκπροσώπους. Τους συγκεκριμένους και μόνο.
Ο " ενεργός πολίτης", και οι ευθύνες του απέναντι στον εαυτό του και την κοινωνία, περιορίστηκαν στην υποχρέωση του να είναι συνετοί, ταπεινοί, εντός των ορίων των επιλογών της κυβέρνησης.
Οτιδήποτε έξω από αυτό, προκαλεί την ειρωνεία, την πλάγια προσβολή και την γενικολογία για να μην εμπίπτουν στα όρια της συκοφαντίας.
Οι καιροί δύσκολοι και τα εξώδικα πάνε και έρχονται.
Οι αγωνιστές του 11, έγιναν  τα πιο καλά παιδιά του 17  και οι γερμανοτσολιάδες του 11, έγιναν οι αυτόκλητοι σωτήρες μαζί με όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις εκτός κυβέρνησης και κάθε πολίτη που δρα ανεξάρτητος, κάνοντας χρήση του δικαιώματος του σε μια δημοκρατική χώρα.
Τι άλλο έχουμε να ακούσουμε και να διαβάσουμε μέχρι τις εκλογές!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου