Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Έγινε η συνάντηση με τους διευθυντές της ΔΕΗ και ΔΕΔΗΕ στο Δημαρχείο.

 Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου ήρθαν σήμερα στην Κάρυστο ο κ.Τυριτζής από την ΔΕΗ και ο κ.Αθανασιάδης από τον ΔΕΔΗΕ.
Το συμπέρασμα με δυο λέξεις είναι ένα: ΒΑΦΤΑ ΜΑΥΡΑ.
 Επιγραμματικά να πούμε ότι:
Στα Στύρα που ήρθε το συνεργείο για μια βλάβη και χάρηκαν πολύ με το κείμενο ευχαριστίας, τελικά ήταν στα Στύρα για διακοπές ρολογιών και φυσικά προηγούνται οι βλάβες, εξ ου και η αμεσότητα. Αλίμονο βέβαια.!

Δεύτερον οι υπάλληλοι αυτών των Εταιριών, ανάλογα το θέμα είναι Δημόσιοι υπάλληλοι, και άλλοτε πάλι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Και οι ίδιοι δεν το έχουν διευκρινίσει από ότι είπαν. Ρώτησα τελικά στο τέλος της συνάντησης αφού είχαν αναφερθεί πάρα πολλές φορές ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί ο δημόσιος υπάλληλος θα πρέπει να στηρίζει το δημόσιο, δηλ, το κοινό, ενώ ο ιδιωτικός τα συμφέροντα της εταιρίας και μόνο, εκτός και αν είναι στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής της εταιρίας, που δεν είναι φυσικά εδώ το θέμα.
 Μας είπαν με όλους τους τόνους που υπάρχουν ότι δεν είναι αρμόδιοι και κακώς φωνάξαμε αυτούς αλλά έπρεπε να τα πούμε στους πολιτικούς.
Μας είπαν πράγματα που οι παρευρισκόμενοι αντέκρουαν λόγω εμπειρίας, μας καταλόγισαν ότι είμαστε στο κόκκινο, μας εξύμνησαν το κοινωνικό τιμολόγιο, και μας εξήγησαν ότι η ΔΕΗ είναι συντεταγμένο όργανο με κανόνες και φυσικά αυτοί  οι συγκεκριμένοι δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα να επέμβουν στο ενιαίο πρόγραμμα του υπολογιστή που κανονίζει τις δόσεις και τις διακοπές. Οι αποκοπές βγαίνουν από το κεντρικό σύστημα της ΔΕΗ χωρίς ονόματα η ποσά.

Μας παρέπεμψαν στο υπουργείο , αναγνώρισαν την προσφορά της περιοχής στην ενέργεια και απαρίθμησαν άλλες περιοχές που συνεισφέρουν με την σειρά τους.

Αναγνώστες σε κάποια αποστροφή του λόγου του κ.Τυριτζή, σημειώσαμε την φράση, ΚΑΘΕ ΑΓΑΘΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ενώ μας είπαν ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΜΕ ΠΙΕΣΗ!!
Επομένως , Βάφτα μαύρα.Άκου τώρα!! Και εμείς που γεράσαμε - που λέει ο λόγος-  πιστεύοντας ακριβώς τα αντίθετα.
 Αν και η ένταση των παρευρισκομένων ήταν αρκετή ,ο Δήμαρχος έθεσε πολλά αιτήματα για την ανακούφιση των δικαιούχων
Ζήτησε να μεταφερθούν στον ανώτερο τους και ότι και να έλεγε, τον διέκοπτε ο κ.Τυριτζής και του υπενθύμιζε ότι δεν είναι δική του δουλειά και ότι ήδη οι ανώτεροι τα ξέρουν.
Μεταξύ αυτών είναι οι 120 δόσεις, η έγκαιρη ενημέρωση , οι συχνότερες μετρήσεις, οι αποζημιώσεις από τις φωτιές, ενημέρωση για το κοινωνικό τιμολόγιο στην ΔΕΗ, τα ανταποδοτικά να δίνονται άμεσα και όχι οι εταιρίες να κάνουν 7 χρόνια να δώσουν το χρέος τους και ο πολίτης να μένει χωρίς ρεύμα στον ίδιο χρόνο, και να γίνει αλλαγή στις δόσεις πιο κάτω. Να γίνουν καλύψεις στα πάγια του δήμου και να μειωθεί το τιμολόγιο.
Επίσης τους ενημέρωσε όταν του έλεγαν συνέχεια για τους βουλευτές, ότι ήδη από τις 7 -4-2017 και 10-10-2017 ,έχουν αποσταλεί στον υπουργό τα ίδια αιτήματα αλλά θέλουμε να τα μεταφέρετε και εσείς, και ότι οι βουλευτές δεν απαντούν .
Τους ζήτησε να ενημερώσουν τους ανωτέρους τους ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και ότι δεν πρόκειται να μείνει εδώ το θέμα.
Ο κ. Παπαλυμπέρης του είπε ότι η Κάρυστος είναι στο κόκκινο από την οικονομική κρίση και όχι επειδή οι κάτοικοι είναι αυτό που άφηναν να εννοηθεί γιατί έτσι όπως το πήγαινε ο κ.Τυριτζής στο τέλος θα έπρεπε να του ζητήσουμε και συγνώμη για την ταλαιπωρία, να  απολογηθούμε για την κατάσταση μας και μπορεί και να αυτομαστιγωθούμε!
Δηλαδή, εντάξει. Έχεις απέναντι σου ανθρώπους που είναι σε φοβερά δύσκολη θέση , ας μην φαίνεται τόσο πολύ το τι σημαίνει, δημόσιο-ιδιωτικός υπάλληλος.

Ο κ. Σφυρίδης ο πρόεδρος των Αγροκτηνοτρόφων, τους ειδοποίησε για την κατάσταση στα χωριά και στις ανάγκες που υπάρχουν και τους προέτρεψε να προστατέψουν τους υπαλλήλους τους γιατί η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Από την πλευρά τους μας είπαν ότι είναι και οι εργαζόμενοι που κόβουν το ρεύμα είναι και  αυτοί άνθρωποι κλπ, και έχουν φτωχούς γονείς κλπ,και που είναι εκεί για τις βλάβες και τις ανάγκες, δηλαδή μια έκκληση συμπάθειας που αρνούνταν να την δείξουν όση ώρα μιλούσαν οι εκπρόσωποι και ο δήμαρχος. Δεν είναι τα λόγια, είναι το ύφος κυρίως.

Από ότι καταλαβαίνετε από την μια  έχω συγχυστεί πάρα πολύ , από την άλλη χαίρομαι που είδα τον δήμαρχο ,την κ.Βρανά και τον κ.Παπαλυμπέρη , όλοι μαζί να συμφωνούν σε αυτό το θέμα . Ο κ.Μανώλης δεν ήταν στην συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου