Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Ομάδα Πολιτών Μαρμαρίου .Εδώ, στην ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ, με την τοποθέτηση εκατοντάδων πια ανεμογεννητριών, μας έχουν μετατρέψει σε Μπαταρία της Ελλάδας και ταυτόχρονα η ΔΕΗ μας έχει ξαφρίσει!

Η Kollia Sophia κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Ομάδα Πολιτών Μαρμαρίου.

Ομάδα Πολιτών Μαρμαρίου
·
Εδώ, στην ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ, με την τοποθέτηση εκατοντάδων πια ανεμογεννητριών, μας έχουν μετατρέψει σε Μπαταρία της Ελλάδας και ταυτόχρονα η ΔΕΗ μας έχει ξαφρίσει! Όταν έφεραν τις πρώτες ανεμογεννήτριες και δεν αφήσαμε το καράβι να ξεφορτώσει στο Μαρμάρι, μας είχαν υποσχεθεί τότε ότι δεν θα ξαναπληρώναμε, και δεν θα κόβονταν ποτέ ξανά το ρεύμα. Σήμερα, καταλήξαμε να πληρώνουμε κάθε μήνα το τέλος υπέρ των ΑΠΕ, που το βάφτισαν ΕΤΜΕΑΡ, και είναι ουσιαστικά ένας μη ανταποδοτικός φόρος. Εννοείται ότι και τα περισσότερα ΥΠΕΡΟΓΚΑ πρόσθετα κόστη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (πάγια-Δίκτυο διανομής, μεταφοράς – ΕΡΤ-Δήμος, ΕΤΜΕΑΡ, κλπ), δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές υπηρεσίες!
Για την χρήση των ΑΠΕ, την διαφορά της τιμής ανάμεσα στην τιμή που η ΔΕΗ δεσμεύεται (για 20 χρόνια με κλειστή τιμή) να αγοράζει από παραγωγούς ΑΠΕ, κοντά στα 44 σεντς/€ την kwh, και την τιμή που πουλά σε εμάς, κοντά στα 17 σεντς/€ την kwh, την διαφορά αυτή, την πληρώνουμε όλοι εμείς! Εμείς, χωρίς να παίρνουμε κάτι, ούτε ρεύμα φθηνό, ούτε καθαρό ρεύμα, κάθε τρεις και λίγο κόβεται για διάφορους απίθανους λόγους, παραμένουν οι πολλές φωτιές από το όλο δίκτυο, οι πολλές ζημιές σε μηχανήματα από τις συνεχιζόμενες αυξομειώσεις τάσης, ενώ με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση νέων Αιολικών Πάρκων, όλη η ευρύτερη περιοχή υποβαθμίζεται και φυσικά περιορίζεται αισθητά, και στα θέματα τουριστικής και οικολογικής ανάπτυξης. Μετά το 2010, έχουμε μάθει πολλά πια, για το τι κάνουν, και τι δεν κάνουν τελικά τα αιολικά, τόσο από την τεκμηριωμένη και δημοσιευμένη εμπειρία από χώρες που έβαλαν νωρίς πολλά αιολικά, όσο και από πάμπολλες αναλύσεις και μελέτες, που ήρθαν στην δημοσιότητα και επιβεβαιώνουν όλες το ίδιο: ότι οι ΑΠΕ τελικά, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη συμβατική παραγωγής ενέργειας λόγω μεταβλητής και τυχαίας λειτουργίας, και ότι δεν μειώνουν τελικά τους ρύπους! Πουθενά και ποτέ, από το 1975 που υπάρχουν στην σημερινή τους μορφή, κανένας συνδυασμός ΑΠΕ (με εξαίρεση μεγάλα υδροηλεκτρικά) δεν έχουν υποκαταστήσει συμβατική θερμική μονάδα! Ούτε καν στο μεγάλο, διάσπαρτο, και διασυνδεδεμένο συνδυασμό αιολικών εγκαταστάσεων στην Αυστραλία, το μεγαλύτερο στον κόσμο. Ακόμα και στην ίδια τη Γερμανία που κατασκευάζει ανεμογεννήτριες, διαβάζουμε απ΄ το Spiegel: "All of the wind turbines, rooftop solar panels, hydroelectric and biogas plants in Germany have not reduced CO2 emissions in Europe by a single gram’’. Και τσάμπα λοιπόν να ήταν τα αιολικά, πάλι άχρηστα θα ήταν για ηλεκτροδότηση, καθώς χωρίς τις συμβατικές μονάδες δεν μπορούν να υπάρξουν ΑΠΕ σε ένα δίκτυο χωρίς blackout όταν φυσάει, δεν φυσάει κτλ. Έτσι, όσο πληρώνουμε τα αιολικά, αναγκαστικά πληρώνουμε, παράλληλα, και την συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, που δεν μπορεί να υποκατασταθεί όπως είπαμε από τα αιολικά. Άρα, χωρίς τα αιολικά, το ρεύμα θα ήταν φθηνότερο! Επιδοτούμε δηλαδή με πρόσθετους φόρους, μία ήδη επιδοτούμενη κοροϊδία που παριστάνει την ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και που συνυπάρχει ΜΟΝΟ επειδή επιδοτείται υποχρεωτικά με νόμο! Εμείς ως πολίτες δεν παίρνουμε τίποτα σε αντάλλαγμα, απλά πληρώνουμε, πιο ακριβά το ρεύμα που τελικά δεν παράγουν! Μας έχουν ''δουλέψει'' χοντρά για άλλη μια φορά!!! Το μόνο που θα μπορούσε να είχε γίνει και να είχε βοηθήσει πραγματικά τον τόπο, θα ήταν, να είχαν στηθεί αυτές οι επιδοτούμενες μπίζνες από τους ίδιους τους Δήμους και όλος αυτός ο πακτωλός των χρημάτων να πήγαινε στα ταμεία του Δήμου για έργα υποδομής και συνολικής αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων όλης της περιοχής. Μόνο έτσι, θα μπορούσαν να είχαν κοινωνικοποιηθεί όλοι οι σταθμοί ΒΑΠΕ, όλων των τεχνολογιών, πραγματικά υπέρ των δημοτών. ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου