Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

"Όλοι μαζί μπορούμε."

To "Όλοι μαζί μπορούμε" είναι μια πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ, που είναι και η πιο γνωστή στα μέσα δράση όσο αφορά την αλληλεγγύη.
Όμως δεν είναι αυτή η αλήθεια.
Και η αλήθεια δεν είναι ούτε οι ΜΚΟ, ούτε οι πολυάριθμες οργανώσεις άλλου είδους.
Η αλήθεια είναι η μια και μοναδική σιωπηλή εισφορά του διπλανού που δίνεται σαν κάτι αυτονόητο και χωρίς καν να περάσει από το μυαλό τους να το μάθει κανείς.

Η αλήθεια είναι το κάθε χέρι που συγκινητικά γεμίζει τα καλάθια του Κοινωνικού παντοπωλείου, είναι ο κάθε ένας που κτυπάει μια πόρτα , είναι η κυρία που ξέρω χρόνια αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ξυπνά από τα χαράματα για να μαγειρεύει για 6 άτομα που χρήζουν ανάγκης και τα μοιράζει καθημερινά.
Η αλήθεια είναι στους πολυάριθμους καθημερινούς πολίτες που βοηθούν το Γηροκομείο με την δήλωση λες και είναι κάτι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, "Καλά, ο κόσμος βοηθάει, φέρνει φαγητά, και όπως μπορεί", σε μια κουβέντα για το αν είναι αρκετά τα μέσα του για να συνεχίζει την λειτουργία του.
Η αλήθεια είναι σε όλους τους επαγγελματίες, κάθε είδους, που σιωπηλά δίνουν δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες όχι μόνο από σεμνότητα, αλλά και από τον φόβο μήπως και θεωρηθεί η προσφορά διαφήμιση.

Κάθε μέρα ακούμε παράπονα για το που πάει ο κόσμος, όμως κάθε μέρα, αν θέλει κάποιος να δει βέβαια, βλέπει την προσφορά γύρω του , βλέπει και την αγάπη και την ανθρωπιά.

Ίσως για αυτό να μου αρέσει τόσο πολύ το μνημείο στην είσοδο της πόλης. Γιατί φέρνει στο μυαλό μου όχι μόνο τους τεράστιους ευεργέτες, αλλά και τους καθημερινούς άγνωστους και σεμνούς συνανθρώπους μας που έχουν το θάρρος να δουν την ανάγκη κάποιου άλλου στα μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου