Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Τσιγκούνα η οικονόμα?ΩΩΩΩ! Συγνώμη άργησα! Δεν το κατάλαβα πως πέρασε η ώρα!

Δεν πειράζει Μαρία μου! Ούτε πέντε λεπτά δεν περιμένω.. Άντε κάτσε που γυρίζεις γύρω γύρω σαν την σβούρα. Μια τσάντα και ένα παλτό έχεις! Δεν μπορείς να τακτοποιηθείς?

Ναι, ναι, μια στιγμή! Ουφφφφ! Επιτέλους κάθισα! Έχεις παραγγείλει?

Όχι ακόμα ,σε περίμενα. Τι θα πάρουμε? Να πάρουμε ένα ούζο με ποικιλία?

Όχι, όχι, πρωί πρωί! Θα μας πειράξει!

Να πάρουμε τότε ένα ωραίο πρωινό που έχει,,για κοίτα τον κατάλογο..

Όχι όχι..έφαγα στο σπίτι..

Τι θα ήθελες να πάρουμε τότε...


ΕΕΕΕΕ, να σου πω την αλήθεια, και καφέ στο σπίτι ήπια, αλλά τι πειράζει αν πάρει μόνο η μία κάτι..Δεν πιστεύω να μας πουν και τίποτα..

Τίποτα δεν θα πούνε, αλλά δεν είναι σωστό όμως.. Αφού κάτσαμε και πιάσαμε το τραπέζι, κάτι πρέπει να πάρουμε.

Έλα καλέ, να κοίτα, ούτε τα μισά δεν είναι γεμάτα... Πάρε εσύ ότι θέλεις..

Δεσποινίς...Δεσποινίς...θα μας φέρετε 2 ελληνικούς μέτριους παρακαλώ?

ΩΩΩ! Μα δεν έπρεπε..δεν είναι σωστό..

Έλα καημένη τώρα, τι θα σε πειράξει ένας μικρούλης καφές..έτσι για την παρέα..Αλήθεια τώρα, είχες πιεί καφέ στο σπίτι η σε έχει πιάσει πάλι η τσιγκουνιά σου? Χωρίς παρεξήγηση σε θυμάμαι και από το σχολείο..Άλλοι έκαναν τράκα τσιγάρα και εσύ έκανες τις μπουκιές από την τυρόπιτα..Σαν τώρα το θυμάμαι να λες.." Να μια ακρίτσα θα πάρω, ίσα ίσα για την γεύση", και καλά ότι έκανες δίαιτα!

Πω πω, τι μνήμη έχεις βρε παιδί μου! Ε, έκανα δίαιτα η αλήθεια είναι, δεν είχα και τα χρήματα για να παίρνω κάθε μέρα τυρόπιτα, δεν είχαμε εμείς αν θυμάσαι..Ο καημένος ο μπαμπάς τρόμαζε να τα φέρει βόλτα, και όποτε που έλεγα και κάτι, που έλεγε, " Δεν λες και ευχαριστώ που πας σχολείο, αν δεν σ΄αρέσει, η μοδίστρα σε περιμένει". Θυμάσαι πόσα πολλά κορίτσια πήγαιναν στην μοδίστρα το καλοκαίρι..Όπως πάνε τώρα φροντιστήρια, η σε  αθλήματα, τότε πηγαίναμε στην μοδίστρα..
Πως άλλαξαν τα χρόνια..

Άλλαξαν τα χρόνια Φιφή μου αλλά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν. Όπως η τσιγκουνιά σου ας πούμε, και βάλε εσύ όποια δικαιολογία θέλεις. Μεταξύ μας τώρα που γνωριζόμαστε από μωρά..Πρέπει να το παραδεχτείς ότι είσαι μεγάλη τσιγκούνα..

Δεν είμαι τσιγκούνα! Οικονόμα είμαι. Και λογική! Και μετρημένη!

Το εικόνισμα στο έχουν βάλει σπίτι η περιμένουν την εγγυητική του Αγίου Πέτρου!

Έλα, έλα άσε τις εξυπνάδες! Άκου εγγυητική! Μα που πας και τα σκέφτεσαι αυτά τα πράγματα! Δε μου λες, αλήθεια, στο σπίτι μου λείπει τίποτα? Στα παιδιά? Βλέπεις να στερούμαι κάτι ?

Εκτός από τις μικρές χαρές της ζωής εννοείς? Αλλά και τι είναι η ζωή χωρίς αυτές τις μικρές χαρές? Στεγνή ζωή σαν την ρέγγα στον τενεκέ είναι ! Να σου πω εγώ τι είναι!
Αν δεν την βάλεις την ρέγκα,,δηλ την ζωή, στο νερό της να φύγει η παραπανίσια άρμη,αν δεν βάλεις το λάδι της, το λεμόνι της, τα τούτα της τα κείνα της δίπλα, δεν έχει νοστιμάδα!

ΑΑΑΑ! Για να σου πω! Δεν είπαμε να πιούμε έναν καφέ για να με συγχίσεις πρωί πρωί! Καθόμουν και στο σπίτι μου στην ησυχία μου..

Ναι βρε παιδί μου πράγματι ,στην ησυχία σου..Η πολύ ησυχία θα σε πειράξει στο τέλος! Γιατί παραπονιέσαι, δίκιο δεν έχω? Πες μου ένα πράγμα, κάτι που χάλασες έστω και ένα ευρώ για να κάνεις κάτι που σου αρέσει. Κάτι που θα σου έδινε λίγη χαρά...Θυμάσαι που ψωνίζαμε μαζί εσώρουχα στις εκπτώσεις και είχαμε δει κάτι όμορφα εσώρουχα και δεν τα πήρες? Θυμάσαι την δικαιολογία που είπες επιτέλους , αφού έσκασες και εμένα και την πωλήτρια?

Όχι..όχι δεν θυμάμαι..

Δεν θυμάσαι ε? Δεν θυμάσαι ότι μας είπες ότι σου αρέσουν πάρα πολύ αλλά παίρνεις μόνο άσπρα γιατί κάνεις οικονομία στο ρεύμα να πλένεις όλα τα άσπρα μαζί?
Όλα άσπρα, εσώρουχα σεντόνια, φανελάκια!

Θα μου βγάλεις τον καφέ από την μύτη σήμερα! Μα πλένονται στους 90! Ούτε τους κανόνες υγιεινής πια να μην ακολουθούμε για να σου κάνουμε το χατίρι να μην μας λες τσιγκούνες!


Έλα τώρα, παραδέξου το! Σκέφτεσαι το ρεύμα για να τα πλύνεις χώρια, η το πάρα πάνω σαπούνι για να τα πλύνεις στο χέρι!

Τίποτα άλλο έχεις να πεις η να σηκωθώ να φύγω! Είπα και εγώ μια μέρα, να βγω από το σπίτι το πρωί, να κάνουμε λίγο κουβέντα, να πούμε κανένα νέο, Τίποτα εσύ! Εκεί! Έχει κολλήσει η βελόνα!

Κάτσε μωρέ! Πω πω, πολύ βαριά τα παίρνεις!

Βαριά τα λες, βαριά τα παίρνω. Τι να σου πω τώρα!

Κάτσε και σου έχω νέα! Έλα αλήθεια!

Ναι βρε, βγήκαν και χρωματιστά που πλένονται στους 90!

Α να χαθείς επιτέλους! Ας όψεται που ήρθαν οι καφέδες! Ευχαριστούμε πολύ! Όχι δεν θέλουμε τίποτα άλλο ευχαριστούμε..

Μίλα πιο ευγενικά στο κορίτσι! Ρεζίλι μας έκανες!

Ας πρόσεχες να μίλαγες καλύτερα. Αφού με έκανες παπόρι ! Δεν είμαι και ηθοποιός στο τσακ μπαμ να αλλάζω ύφος!

Καλά καλά! Να για κοίτα ποιές ήρθαν!

Που καλέ?

Πίσω σου! Μην καρφώνεσαι! Με τρόπο! Είδες?

Nαι, αλλά την μια δεν την ξέρω. Η Τόνια και η Μάρθα δεν είναι? Έχω να τις δω χρόνια..ούτε θυμάμαι από πότε.. Μωρέ ίδιες είναι!

Είναι στην Ελβετία .

ΑΑΑ,για αυτό και ο αέρας,, αυτό το κάτι...ξέρεις.. ο ευρωπαϊκός.. Δεν ξέρω πως να το πω,,τα ρούχα νάναι, το στυλ γενικά...δεν ξέρω..και τι κάνουν στην Ελβετία?

Μετακόμισαν στις αρχές του 2010.. Είναι από τις τυχερές που βρήκαν δουλειά αμέσως  έξω. Μαζί με τους άντρες τους βέβαια..Έχουν έρθει για λίγες μέρες, μου το είπε η κουνιάδα της η Μαίρη..

ΑΑΑ, Μάλιστα..Να έβρισκε και η Μαιρούλα μωρέ ένα καλό παιδί , να σαν αυτόν εκεί...Μην καρφωθείς..απέναντι.. τον ξέρεις?

Όχι δεν τον ξέρω αλλά εσύ που κατάλαβες ότι είναι καλό παιδί αφού δεν τον ξέρεις?

Μα δεν φαίνεται ο άνθρωπος ότι είναι ποιοτικός? Aπό πάνω μέχρι κάτω, έχει κάτι...καλλιτέχνης θα είναι!

Και η Μαιρούλα καλλιτέχνης, μια χαρά θα ταιριάζανε!

Ε, μα, είδες! Έφτασες στα λόγια μου!! Αλλά αυτός πόσο χρονών να είναι?  Θάναι 40, 45, ? Ε, δεν μπορώ να καταλάβω και ακριβώς, αλλά στην ηλικία της Μαιρούλας πάνω κάτω..
Κρίμα που δεν είναι μαζί τους, μπορεί κάτι να γινόταν!

Μα δεν είσαι καλά! Πως να γινόταν!

Αν είναι γραμμένο να γίνει κάτι! Αμέσως γίνεται! Σε τόσα έργα το έχω δει..και στην ζωή, δεν μπορώ να πω...Αχχχ! Είμαστε ρομαντικές ψυχές! Άντε στην υγεία μας! Να κοίτα, δεν φοράει βέρα!

Βέρα ούτε εγώ φοράω γιατί δεν μου κάνει πια! Τι θα πει, ότι όποιος με δει θα μπορεί να μου κάνει προξενιά?

Τς τς κάτι κουβέντες! Άκου προξενιά! Που ζεις! Μια σύσταση, ένα χαίρω πολύ! Άκου προξενιά! Για σκέψου κάτι να του πιάσουμε την κουβέντα να τον γνωρίσουμε..

Τελικά μια κουβέντα της προκοπής για να πιούμε ένα καφέ δεν μπορούμε να στρώσουμε με τίποτα σήμερα. Τι σε έπιασε παιδί μου σήμερα με τα παντρολογήματα της Μαιρούλας, μπα σε καλό σου!

Δεν ξέρω, έτσι, μου έκανε ένα κλικ που λένε. Τον έφερα στον μυαλό μου δίπλα δίπλα με την Μαιρούλα και μου ταίριαξαν πολύ ωραία. Και να σκεφτείς ότι δεν σκέφτηκα αν έχει χρήματα κλπ, για να μη με λες και τσιγκούνα!!

Ξέρει η Μαίρη, και κόψτο αυτό το Μαιρούλα! Έλεος! Όλες μικρομπεμπέκες πια γίναμε! Βρε μαγαλώσαμε, πάρτο χαμπάρι!

Εντάξει μεγαλώσαμε το κατάλαβα! Δεσποινίς...Δεσποινίς! Να σας πω...φέρτε μια ποικιλία με ούζα σας παρακαλώ!!

Πω πω δεν το πιστεύω!! Έκανες τέτοια υπέρβαση! Θα έχεις να το θυμάσαι μια ζωή!! Μπράβο Μαίρη!

Εμ , τι νόμιζες κυρία Φρόσω μου! Εσύ με λες τσιγκούνα! Εγώ με λέω οικονόμα! Και τώρα που θα φωνάξω το παλικάρι να κάτσει μαζί μας θα δεις τι καπάτσα είναι η Μαρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου