Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Και αν κερδίσουμε το τζόκερ?


Στο καφενείο.


Πάμε να παίξουμε ένα τζόκερ?

Κάτσε να τελειώσουμε τον καφέ μας και βλέπουμε..  Έχω παίξει τόσες φορές, και τίποτα δεν έχω κερδίσει.Ούτε ένα ευρώ! Τέτοια καντεμιά!

Έλα ρε τώρα! Μια φορά θα είναι και καλή! Να έχεις ελπίδα! Ξέρεις τι ωραία που περνάω εγώ μέχρι την κλήρωση?
Δεν αγοράζω το τζόκερ για να κερδίσω τόσο πολύ όσο για το τι ωραία περνάω μέχρι να βγουν οι μπαλίτσες και κρακ κρακ κρακ να μας δείξουν τους αριθμούς.

Δηλαδή, τι κάνεις ρε παιδί μου και περνάς ωραία!? Ξοδεύεις τα λεφτά προκαταβολικά..που θα κερδίσεις? Και μετά πως τα πληρώνεις?

Δεν χαλάω ούτε ένα σεντς. Κάνω όνειρα!. Την μια ώρα σκέφτομαι τι φιλανθρωπίες θα κάνω. Σχολεία στην Αφρική, ξενώνες για ορφανά παιδάκια, θα βοηθήσω την Κιβωτό και θα γίνω το δεξί χέρι του πατέρα Αντωνίου, η αν κερδίσω και πάρα πολλά, μπορεί να διεκδικήσω και την θέση του Γιαννόπουλου στο Χαμόγελο του Παιδιού. Με στενοχωρούν πολύ και οι άστεγοι ρε παιδί μου. Φρίκη! Είναι και χειμώνας..Βλέπεις και παιδιά,σου καίγεται η καρδιά! Είναι βέβαια και τόσες οργανώσεις για να βοηθήσει κάποιος και να γίνει και γνωστός φιλάνθρωπος, εννοείτα!  Και μετά ο δρόμος είναι ανοικτός. Θα κατέβω στην πολιτική και ποιος ξέρει ! Μπορεί να γίνω και πρωθυπουργός!

Δεν πας καλά ρε! Στην φιλανθρωπία θα χαλάσεις όλα τα λεφτά!?

Όχι βέβαια.! Αυτά είναι είπαμε την μια ώρα. Μετά το σενάριο, έχει επιχειρήσεις! Με προβληματίζει η γραφειοκρατία, αλλά εντάξει! Αν έχω κερδίσει τόσα πολλά εκατομμύρια, πιστεύω ότι θα την ξεπεράσω! Θα ανοίξω βιοτεχνίες! Θα ξεκινήσω από το παρατημένο το εργοστάσιο πρώτα από όλα! Να έχει δουλειές ο κόσμος! Να πάει ο τόπος μπροστά! Να κινηθούν οι μηχανές! Να γεμίσουν οι κάρτες λεφτά! Θα είμαι σωτήρας των ανέργων, όλοι θα με σέβονται και θα ευλογούν οι παπάδες το όνομα μου! Μετά θα κατέβω στην πολιτική και ποιος ξέρει! Μπορεί να γίνω και πρωθυπουργός!

Ε, εντάξει, για τις δουλειές συμφωνώ. Μας έχει φάει  η ανεργία. Η Αγορά άδεια. Σε πιάνει η ψυχή σου. Να κοίτα σήμερα. Τρίτη και δεν κουνιέται φύλλο. Όπου και να πας δεν βλέπεις άνθρωπο να μπαίνει σε μαγαζί. Μόνο τα σούπερ μάρκετ κινούνται κάπως.. Άστα άστα, μακάρι να κερδίσεις να και ας γίνεις και δήμαρχος και πρωθυπουργός.

Όχι Δήμαρχος! Είπαμε πρωθυπουργός!

Καλά ρε παιδί μου! Κέρδισε εσύ και μη σε νοιάζει. Θα σε αναλάβω εργολαβία.. Και για σένα δεν θα κάνεις τίποτα?

Πως δεν θα κάνω.? Aυτό είναι ένα άλλο  σενάριο. Την τρίτη ώρα, καταστρώνω ταξίδια..

Μακρινά ως την Τζαμάϊκα?

Όχι  βέβαια μόνο ως την Τζαμάϊκα! Θα ξεκινήσω από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, μετά Ασία, Αμερική παντού. Θα έχω βέβαια χρήματα ,εννοείται, και θα συναντώ και τους ανάλογους στα μέρη που θα πηγαίνω. Θα συζητάμε και θα ποιος ξέρει? Ίσως βρούμε και λύσεις, και κάνουμε συμφωνίες που δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι πολιτικοί! Δεν με ξέρεις εμένα καλά! Μη με κοιτάς τώρα που είμαι άφραγκος ! Δως μου εμένα λεφτά και θα δεις άλλον Λάκη  μπροστά σου! Χμ..τέλος πάντων, θα γυρίσω όλον τον κόσμο και ο κόσμος εδώ θα μαθαίνει και τα νέα μου αλλά και τις πρωτοβουλίες μου και φυσικά θα φέρω κεφάλαια στην χώρα και φυσικά ..

Θα κατέβεις στην πολιτική και θα γίνεις πρωθυπουργός.

Καλά πως το κατάλαβες ότι αυτό θα έλεγα!

Ε, πως, είμαι και εγώ έξυπνος! Πως θα αναλάβω την προεκλογική εκστρατεία!?  Ελπίζω να έχεις φυλάξει και μερικά λεφτά στην άκρη για τις εκλογές. Μην τα φας όλα στα ταξίδια και στα δείπνα με τους επισήμους και δεν μείνει φράγκο μετά..Το πολύ πολύ να πας για δήμαρχος..

Είπαμε δεν πάω για δήμαρχος. Τι δεν καταλαβαίνεις! Και θα έχω βάλει στην πάντα, και θα έχω κάνει και επενδύσεις, εννοείται. Θα πρέπει να γεννάνε τα λεφτά που θα κερδίσω, αφού θα ασχοληθώ με την πολιτική και δεν θα δουλεύω.

Και κλείσαμε από σενάρια η έχει και άλλα?

Κοίτα, υπάρχουν και άλλα σενάρια βέβαια, αφού είναι και αρκετές οι μέρες. Άλλες φορές πάλι σκέπτομαι να πληρώσω όλα τα δάνεια των συγγενών και φίλων , και να βάλω στην τράπεζα και λεφτά για το μέλλον η για τις σπουδές των παιδιών τους, αλλά να μωρέ....Αυτοί , εντάξει, καλοί είναι..αλλά να..δεν με πιστεύουν, δεν θα με στηρίξουν...ξέρεις,,,όταν θα κατέβω στην πολιτική.
Είμαι ο άνθρωπος τους βλέπεις και όπως με ξέρουν μια ζωή έτσι μέτριο, δεν μπορούν να φανταστούν τι  πολιτικό ύψος κρύβω μέσα μου! Τι δύναμη! Τι ορμή! Τι αποφασιστικότητα! Κανείς προφήτης στον τόπο του που λένε.

Τώρα είσαι υπερβολικός. Όλοι όσοι πάνε έχουν οικογένειες. Δεν φυτρώσανε στα λάχανα!

Ναι, δεν αντιλέγω. Αλλά άλλοι έχουν οικογένειες στην πολιτική, άλλοι λεφτά, άλλοι ασχολούνται από μικροί με τα κοινά, η κάτι τέλος πάντων και πιάνουν μαγιά, εγώ έτσι στα ξαφνικά ,δεν θα με πιστέψουν οι δικοί μου, άσε το ξέρω.. Δεν είναι καλό το σόι!

Το σόι δεν είναι καλό η σε ξέρουν λίγο πάρα πάνω? Για σκέψου!? Πάντως αν θέλεις , όπως βλέπω δηλαδή να ασχοληθείς με την πολιτική, μπορείς να γραφτείς σε ένα κόμμα και να συμμετέχεις και σιγά σιγά, θα ανέβεις στην ιεραρχία και μετά ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αν φυσικά σε πάει και ο κόσμος , θα βγεις και πρωθυπουργός!
Δεν μου λες ρε Λάκη.Αυτό το χούι με το πρωθυπουργός το είχες από μικρός η τώρα σου ήρθε στα ξαφνικά?

Βρε άμα έχεις χρήμα ότι θέλεις γίνεσαι.. Έχεις δει εσύ στην Ελλάδα να γίνει πρωθυπουργός κανένας φτωχός? Άσε με τώρα με τα κορόϊδα που τρέχουν τζάμπα και τα κοροϊδεύουν ότι θα γίνουν και κάποιοι !!

Εσύ τα ξέρεις όλα Λάκη τελικά...Μπράβο! Μωρέ Μπράβο! Και δεν στο είχα! Τι μαθαίνει ο άνθρωπος στα καλά του καθουμένου πρωί πρωί!!

Εσύ όμως , δεν μούπες τι θα κάνεις τα λεφτά αν κερδίσεις!

Να σου πω..εγώ θα ξεπληρώσω όλους όσους χρωστάω πρώτα από όλα.

Εννοείται, μετά?

Μετά, θα πάρω καινούργιο αυτοκίνητο και μετά θα βάλω και στην άκρη για να έχω ένα επίδομα κάθε μήνα σταθερό για να μην βρεθώ πάλι στο καφενείο και δεν έχω να πληρώσω ούτε τον καφέ.

Και μετά ρε παιδί μου! Τόσα λεφτά θα έχεις!

Μετά, θα φύγω και θα πάω σε όσο πιο απρόσιτα και απολίτιστα μέρη υπάρχουν στην Γη! Θα ψάξω να βρω χαμένους παραδείσους, κρυμμένους πολιτισμούς! Θα γίνω εξευρενητής!!

Εσύ εξευρενητής! Εσύ δεν έχεις πάει ούτε μέχρι το καταφύγιο στην Όχη! Νάσαι καλά, με έκανες και γέλασα! Άκου εξερευνητής!

Ε,καλά, η Όχη εδώ πάνω , δυο βήματα είναι. Έτσι να κάνεις , πήγες!

Δεν σε βλέπω όμως να πηγαίνεις!

Αφού το βλέπω από δω! Έτσι όπως βλέπω για πάνω, θα βλέπω για κάτω. Σιγά ! Εγώ σου μιλάω για τροπικά δάση, για παγωμένες λίμνες, για αλπικά τοπία, για την τούντρα στην Μογγολία! Θα μείνω σε σκηνές με τους Ινδιάνους στους καταυλισμούς στην Αμερική, θα παίξω όμποε με τους Αμπορίτζινες στην Αυστραλία, θα φτιάξω κολιέ με τους Μασάι στην Αφρική , θα επιβιώσω στα δάση του Αμαζονίου και θα ψαρέψω στον πάγο στην Λαπωνία... Θα...

Τι λες ρε παιδί μου!! Μες την φτώχεια και την μιζέρια δηλαδή!  Εσύ  θέλεις να γίνεις πλούσιος για να ζήσεις φτωχός με τους πιο φτωχούς στην Γη!!  Δεν πας καλά μου φαίνεται!

Γιατί δεν πάω καλά? Όνειρα δεν είναι! Εσύ που θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός , σου είπα ότι θα γίνω ο βοηθός σου, δεν σε κορόϊδεψα! Εσύ γιατί με κοροϊδεύεις!! Δεν σου είπα να έρθεις και μαζί !

Και να μου έλεγες , σιγά μην ερχόμουνα!

Και εγώ δεν πρόκειτα να παρατήσω την ησυχία μου για να σε κάνω και πρωθυπουργό!

Με άλλα λόγια , αν κερδίσουμε το τζόκερ δεν πρόκειται να μείνουμε φίλοι, είτε κερδίσεις εσύ, είτε εγώ!

Ρε, μήπως να μην πάμε καθόλου να παίξουμε!!
Ε, μα! Άντε γειά μας!
Δεν μου λες! Πάμε την Κυριακή μέχρι το καταφύγιο!
Μπαααα! Πάμε το απόγευμα στο δημοτικό συμβούλιο να μάθουμε τι γίνεται?
Μπαααα!   Ελάτε από το σπίτι το βράδυ να δούμε το ματς, κάτι θα έχει ετοιμάσει και το Μαράκι.
Εντάξει τότε! Τα λέμε το βράδυ. Άντε να πηγαίνουμε γιατί το φάγαμε το μεροκάματο στον καφέ και στα όνειρα σήμερα.
Πω πω, δίκιο έχεις! Άντε καλημέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου