Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Τα νέα μας σήμερα-

Σήμερα 19 Γενάρη η μέρα μας ξεκίνησε πάρα πολύ ωραία!
Δηλαδή αυτή η αίσθηση του να βγαίνεις στον δρόμο, να μιλάς με τον κόσμο και να παίρνεις θάρρος να συνεχίσεις ότι κάνεις τέλος πάντων σε σχέση με τα κοινά, δεν υπάρχει! Όπως δεν υπάρχει η χαρά του να προτείνεις κάτι στις αρχές του τόπου και να γίνεται δεκτό και να έχεις και την ελευθερία να το συνεχίσεις!
Σας έχουμε πολύ ωραία πράγματα αλλά θα τα μάθετε σε λίγο καιρό!

Επίσης σήμερα το μεσημέρι θα γίνουν τα εγκαίνια εγκατάστασης του μηχανήματος οστικής μέτρησης με πολλούς επισήμους.
Καλό είναι αυτό βέβαια, μια ευκαιρία να δουν το Νοσοκομείο από κοντά, να ακούσουν για άλλη μια φορά το τι έχει να τους πει ο αναπληρωτής διοικητής κυρίως. Άλλωστε, δια της επαναλήψεως έρχεται η μάθηση.

Τα δυσάρεστα είναι ότι συνεχίζονται από χτες οι διακοπές ρολογιών ρεύματος όπως σε όλη την Ελλάδα.
Βλέπεται, καίγεται η ΔΕΗ, να ξεκαθαρίσει το πελατολόγιο της, να πουληθούν οι μονάδες και να κλείσει η αξιολόγηση ,μιας και αυτό είναι στα προαπαιτούμενα και ήδη το έχουν αργήσει. Δηλ , αν δεν έκανε τον κακό χαμό ο Σύριζα σαν αντιπολίτευση ήδη θα είχε γίνει νομίζω.
Μέσα στον χειμώνα τόσος κόσμος, είναι φοβερό,αλλά είναι κάτι που πια πρέπει να το δεχτούμε όπως και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς , όπως και το ενεργειακό χρηματιστήριο .
Ευρώπη, Αχ Ευρώπη που έλεγε και ο Πανούσης.
Θα γίνουμε και Ευρώπη και Αγγλία που έτσι ήταν και λύσσαξε να φύγει, αλλά τώρα έχει δεύτερες σκέψεις. Τώρα όμως είναι αργά αγάπη μου γλυκιά.


Το άλλο νέο άλλους τους χαροποίησε και άλλους τους δυσαρέστησε. Η απόφαση του ΣΤΕ βγήκε αρνητική για την προσφυγή του ΣΤΕ, και ησυχάσαμε.
Τώρα αν περιμένετε από μένα, να κρίνω και να σχολιάσω την απόφαση του ΣΤΕ, καλύτερα να ανοίξετε την google  να διαβάσετε ανέκδοτα για τον Τζακ Νόρις.

Σαν άνθρωπος και γω μπορώ να σκέφτομαι ότι θέλω αλλά δημοσίως δεν μπορεί κάποιος από την μια να λέει ότι σέβεται τους θεσμούς για να μην καταλήξουμε στην εξουσία του κάθε Ρουβίκωνα και Χρυσής Αυγής και από την άλλη να θέλεις όλα να είναι στα μέτρα και στο κουτάκι σου.
Αυτά τα πράγματα δεν τα θεωρώ σωστά ούτε πρέποντα.

Να πούμε ένα σημαντικό νέο , ότι δηλ, καταργήθηκαν οι επιδοτήσεις από την Ευρώπη για την εξεύρεση νέων κοιτασμάτων , και αυτό από μόνο του δείχνει πολλά πράγματα, όπως και το τι σημαίνει ενεργειακό χρηματιστήριο. Και ναι, σωστά μαντέψατε, είναι και αυτό ένα από τα κερασάκια στην τούρτα της αξιολόγησης.

Αυτά τα νέα μας σήμερα, καλά και κακά και είπαμε,,,θα σας πω και μα την Ήρα, θα σας αρέσουν αυτά που θα σας πω!!

Μεταβιβάστηκαν και επίσημα οι συμμετοχές του Δημοσίου στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων

Μεταβιβάστηκαν και επίσημα οι συμμετοχές του Δημοσίου στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων
0
Έπειτα από την ψήφιση του σχετικού πολυνομοσχεδίου, μεταβιβάστηκαν και επίσημα οι συμμετοχές του Δημοσίου (ΔΕΚΟ, κ.λπ.) στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων (ΕΕΣΥΠ).

Όπως έγινε γνωστό από το υπερταμείο, σκοπός είναι να συγκεντρώσει κάτω από μια ενιαία δομή τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων συμμετοχών σε στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις, και να προωθήσει νέα πρότυπα, αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες της σύγχρονης εποχής, που θα οδηγήσουν στην αναμόρφωση του πλαισίου διαχείρισης προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Οι παράγοντες του υπερταμείου προσέθεταν ότι οι στόχοι είναι υψηλοί και απαιτούν συλλογική προσπάθεια, διαφάνεια, αξιοκρατία, ανάληψη ευθύνης, μακρόπνοο στρατηγικό σχεδιασμό, εξωστρέφεια και ανοικτή επικοινωνία για να εδραιωθούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τα στελέχη και τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Ενώ, δηλώνουν πως στο τέλος αυτής της μακράς διαδρομής, και όταν σταδιακά θα έχουν υλοποιηθεί οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, θα υπάρξει συμβολή στην επιτυχία του μετασχηματισμού του πιο νευραλγικού τομέα της ελληνικής οικονομίας, των δημόσιων επιχειρήσεων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομία και είναι κομβικής σημασίας, προκειμένου η χώρα να μπορέσει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τον εθνικό της πλούτο.
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018, 12:57zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου