Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Που πας καλή μου στο Καμπαρέ?

Χτες το μεσημέρι, μια μεγάλη παρέα γυναικών από Κάρυστο και Στύρα, ξεκινήσαμε για να παρακολουθήσουμε την παράσταση Καμπαρέ στο θέατρο Παλλάς.

Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή με καταπληκτική μουσική, χορευτικά, και πλοκή που ταρακουνάει στις συνειδήσεις και φέρνει τον θεατή αντιμέτωπο όχι μόνο με τις βαθιές του σκέψεις αλλά και τις αδυναμίες του, τα χαμένα του όνειρα και τις ανομολόγητες επιθυμίες του.
Ένα έργο καθαρά αντιφασιστικό, με την σκηνοθεσία και το κείμενο  να στέλνει κοφτερά μηνύματα στο κοινό και να το αφήνει μουδιασμένο.

Γιατί όμως σε μια τεράστια κατάμεστη αίθουσα να νιώθουμε μια τεράστια αμηχανία και συνολική ενοχή?
 Το κοινό κατά πλειοψηφία ήταν μεγάλης ηλικίας. Κατά πάσα πιθανότητα ακόμα και ο τίτλος δεν ήταν ικανός να το υποψιάσει ότι θα τον προκαλούσε σε εικόνες και καταστάσεις διαφορετικές από τις δικές του.
Ίσως το όνομα του Ζαχαράτου και της Τάμτας, να είναι αρωματισμένα με αρκετή ζαχαρόσκονη ελαφρότητας και δεν μπορούσαν να τους φανταστούν σε ρόλους που θα συντάραζαν την κοσμοθεωρία τους.
Και όμως, η παρουσία τους ήταν καταπληκτική. Η απόδοση των ρόλων πειστική, και η σκηνή πλημμύρισε ταλέντο , ήχους και χρώμα, όχι μόνο από την Τάμτα και τον Ζαχαράτο αλλά και από όλους τους ηθοποιούς τους χορευτές και τους μουσικούς.
Δίπλα μου δυο κυρίες  είχαν αγανακτήσει τόσο πολύ, που άρχισαν να αναφωνούν με την παρουσίαση του Ζαχαράτου, "Είπαμε, αρκετά,,!! τι πράγματα είναι αυτά?"

Πόσο ξεγελά αλήθεια καμιά φορά η τοποθεσία η ο χώρος?!
Υποτίθεται ότι στο Κολωνάκι και στο Παλλάς, δεν θα υπήρχε τίποτα να ταράξει την αισθητική τους και όμως έπεσαν έξω.
Ο Τάκης Ζαχαράτος είναι ένας εξαίρετος μίμος, αλλά είναι ακόμα πιο εξαίρετος τραγουδιστής και ηθοποιός , που όμως φαίνεται, παρέσυρε πολύ κόσμο στον κόσμο του καμπαρέ, και φώναξε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, κάτω ο φασισμός, κάτω ο ρατσισμός, κάτω η υποκρισία .

Σας συνιστώ να δείτε την παράσταση ,αλλά αν τα πιστεύω σας είναι διαφορετικά, μην κατηγορείτε τους ηθοποιούς. Όπως έλεγαν και στην Άγρια Δύση, Μην πυροβολείτε τον πιανίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου