Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Θα μου φύγει το κεφάλι!.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΈΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
 Τι να μου φύγει δηλαδή που μου έφυγε!
Λίγο έφυγα από την επικαιρότητα και που γύρισα τι να δω?!!!

Aπό την μια φόβος και τρόμος με απειλές πολέμου από την Τουρκία, από την μέση σκάνδαλα χρηματισμοί και φασαρία, πιο κει ,δόσεις δόσεις δόσεις που ακόμα δεν μπορούν να οριστικοποιηθούν για να δει ο κόσμος τι να κάνει, και πιο πέρα, τα τετράχρονα θα πηγαίνουν νήπιο!

Μαζεύτηκαν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και φώναζαν οι καημένοι για τα παιδάκια που ακόμα δεν θα ξέρουν καλά καλά να σκουπίσουν τον ποπό τους και θα πρέπει να κάνουν εργασίες υποχρεωτικού νηπιαγωγείου!

Μα τι έγινε βρε παιδιά ?
Ωριμάζουν τα παιδιά πιο γρήγορα τώρα ?  Ποιοι έξυπνοι συνέλαβαν την τρομερή αυτή ιδέα?
Το είχαν κάνει  στην Αγγλία και  νομίζω και είχαν δημιουργηθεί τρομερά προβλήματα στα καημένα τα βρέφη.
Δεν ωριμάζουν όλα τα παιδάκια ταυτόχρονα, ειδικά σε τόσο μικρές ηλικίες και αυτά είναι εγκλήματα που  θα τα σημαδέψει για όλη τους την ζωή αν δεν προσέξουν τρομερά οι υπεύθυνοι .

Ο υπουργός εξωτερικών από ότι κατάλαβα θέλει να γίνουμε συμπέθεροι με τους Σκοπιανούς.  Κάτι έλεγε για νύφες και γάμους, αλλά μάλλον θα έλεγε για κάποιο σήριαλ και όχι για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Μητσοτάκης ήρθε σαν τον Σούπερμαν, και έκανε ένα φρουυυυυμ πάνω από την Εύβοια.
Για πότε ήταν Κάρυστο, για πότε έφτασε στις Ροβιές, ούτε που το κατάλαβα.
Πολύ φοβάμαι ότι με τέτοια βιασύνη, ούτε ο ίδιος δεν θα το κατάλαβε. Έπαθε overdose ο άνθρωπος και πολύ φοβάμαι μην μπερδέψει τις κάλπες που του έχουν βάλει μπροστά του για την Νοβάρτις.

Δεν μου άρεσε ο Μητσοτάκης σούπερμαν. Θα τον προτιμούσα πιο formal , ένα κάτι, "Μας κακομαθαίνετε κύριε πρέσβη." Nα πάει στο Δημαρχείο, να τον κεράσουμε ένα τσικολατάκι, να του πούμε τα δικά μας, να πάρει και ένα χαρτί μαζί του, να γνωρίσει και έναν να έχει να μιλάει τέλος πάντων αν θέλει να του κλείσουμε ένα δωμάτιο το Πάσχα, κάτι..
Τώρα τι έμεινε?

Έτσι που λέτε παιδιά, μαζεύτηκαν πολλά και τίποτα καλό.
Θυμάστε που έλεγε παλιά μια διαφήμιση, "Με ένα Άρλεκιν ξεχνιέσαι?" Mάλλον θα το ρίξουμε στα Άρλεκιν που έχουν και χάπι εντ .


Η διάθεση των μικρών παιδιών βρίσκεται στο καλύτερό της σημείο όταν βρίσκονται δίπλα σε οικεία τους πρόσωπα που είναι ήρεμα και χαρούμενα. Όχι ήρεμα και θλιμμένα, ούτε χαρούμενα και θορυβώδη, αλλά χαρούμενα και ήρεμα. Μόνον τότε νιώθουν πραγματικά ασφαλή και αποκτούν σταδιακά την περιέργεια να θέλουν να εξερευνήσουν και τον ευρύτερο κόσμο που βρίσκεται πιο μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ένα κομμάτι αυτού του κόσμου, λοιπόν, είναι και ο παιδικός σταθμός.
Πολλές είναι οι έρευνες που καταδεικνύουν πως η καλύτερη ηλικία για ξεκίνημα στον παιδικό σταθμό είναι, από πολλές απόψεις, αυτή των τριών χρόνων περίπου. Αυτό δεν σημαίνει πως η έναρξη πριν από την ηλικία αυτή θα είναι οπωσδήποτε επιβαρυντική για κάθε παιδί. Αυτό εξαρτάται από πολλούς και διάφορους παράγοντες όπως το ταμπεραμέντο του παιδιού, η ποιότητα της σχέσης του με το γονιό που το φροντίζει, οι προηγούμενες εμπειρίες του από αποχωρισμούς, άλλες ιδιαίτερες συνθήκες (π.χ. ύπαρξη μικρότερου αδελφιού που παραμένει σπίτι) καθώς και η δυσκολία του ίδιου του γονιού να αποχωρισθεί το παιδί του και να αναθέσει τη φροντίδα του σε κάποιον ξένο.
Πρόθεσή μας δεν είναι να στείλουμε τη μητέρα πίσω στην κουζίνα και στο σπίτι αλλά η ευαισθητοποίηση,  κάποια στιγμή, της κοινωνίας, και, με επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών, να δώσει τη δυνατότητα και στους δύο γονείς -όχι μόνο στη μητέρα- να μένουν εναλλάξ στο σπίτι και να φροντίζουν τα παιδιά τους στη διάρκεια των τριών πρώτων χρόνων της ζωής τους.
Σάββας Ν. Σαλπιστής, Ph.D., Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
Κλινικός Ψυχολόγος Πανεπιστημίου Στοκχόλμης
Διπλωματούχος Ψυχοθεραπευτής
Βασιλικού Ιατροχειρουργικού Ινστιτούτου Karolinska Στοκχόλμης
Δεν συρρικνώνονται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας, αλλά αντιθέτως, προκύπτει ανάγκη για ίδρυση επιπλέον δομών προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των παιδιών

» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας για τις κινητοποιήσεις ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ.
«Το υπουργείο Παιδείας θεσμοθετεί τη δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο Νηπιαγωγείο, και σταδιακά αρχίζει να την υλοποιεί από τον επόμενο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιεί μια κοινωνική ανάγκη και ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας στο πλαίσιο και του ευρωπαϊκού στόχου για ένταξη τουλάχιστον του 95% των παιδιών (από τεσσάρων ετών μέχρι την ηλικία έναρξης της σχολικής φοίτησης) στην προσχολική εκπαίδευση».
Αυτό αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου Παιδείας στην ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ που προχωρούν σε κινητοποιήσεις «για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους» όπως αναφέρουν , η ψήφιση νομοθετική διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση που έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αναφέρει το υπουργείο, ιδρύεται το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία που θα εκπαιδεύει βρεφονηπιοκόμους σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Αναβαθμίζονται οι σπουδές των λειτουργών που προσφέρουν αγωγή και φροντίδα στην πρώιμη παιδική ηλικία και εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς, αναγνωρίζοντας το εξαιρετικά σημαντικό έργο που επιτελούν. Τα αντίστοιχα Τμήματα στα ΤΕΙ παραδοσιακά ανήκαν στις Σχολές Υγείας. Με τη νομοθετική ρύθμιση εντάσσονται στις Σχολές Κοινωνικών Επιστημών και ανοίγονται πλέον καινούργιες ακαδημαϊκές δυνατότητες έρευνας και διεπιστημονικότητας στις σπουδές τους.
Επίσης υπογραμμίζεται πως «οι ανησυχίες που εκφράζουν από κοινού ΚΕΔΕ, ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΥΝ μοιάζουν να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο μέσος όρος γεννήσεων τα τελευταία έτη στην Ελλάδα (2013-2017) είναι περίπου 90.000 ανά έτος. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι γεννήσεις παιδιών από 1-4 ετών ανέρχονται στις 276.894 χιλιάδες, ενώ οι θέσεις στους παιδικούς/ βρεφικούς σταθμούς είναι 88.396 χιλιάδες (79.229 στους παιδικούς και 9.167 στους βρεφικούς). Μένουν, δηλαδή, εκτός δομών αγωγής και φροντίδας 188.498 παιδιά ηλικίας 1- 4 ετών».
«Πόσο πιο «εκκωφαντικά» πρέπει να είναι τα στοιχεία για να γίνει αντιληπτό ότι όχι μόνο δεν συρρικνώνονται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας, αλλά αντιθέτως, προκύπτει ανάγκη για ίδρυση επιπλέον δομών προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των παιδιών;» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας και υπογραμμίζει πως «είναι έτοιμο να συμβάλλει με όποιον τρόπο μπορεί στην παραπέρα αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών στα παιδιά της πρώιμης παιδικής ηλικίας».


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/paideia/story/862412/yp-paideias-den-syrriknonontai-oi-dimotikoi-paidikoi-stathmoi-kai-den-kindyneyoyn-theseis-ergasias#ixzz57gVTtCVy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου