Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

atheofobos.blogspot.com

Σας συνιστώ να διαβάσετε και τις παραπομπές του σε προηγούμενα άρθρα . Ο γράφων είναι γιατρός, και αυτό εκτός των άλλων, έχει την σημασία του.


ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Νομίζω ότι οι κουκουλοφόροι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis είναι άξιοι συγχαρητηρίων γιατί χάρις στις βαρυσήμαντες καταθέσεις τους μας έδωσαν την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε τις ομιλίες των κατηγορουμένων για δωροδοκία πολιτικών.
Αλλά πριν να μιλήσω για τους υπό κατηγορία πολιτικούς θα ήθελα να επισημάνω το λαϊκίστικα αβανταδόρικο ερώτημα του Τσίπρα στην ομιλία του -υπήρξε ή δεν υπήρξε σκάνδαλο Νovartis  αντί του λογικού και εύλογου ερωτήματος- μετά από όσα ακούσατε είναι ένοχοι δωροδοκίας οι υπό κατηγορία πολιτικοί ή όχι;
Αλλά εάν η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ήταν ναι, η συνέχεια  απαιτούσε και την παράθεση των αποδεικτικών στοιχείων που το στηρίζουν
Αλλά δυστυχώς από την διαδικασία που παρακολουθήσαμε αυτό δεν έγινε.
Αντίθετα είδαμε οι κατηγορούμενοι να γίνονται αμείλικτοι κατήγοροι των κυβερνητικών μεθοδεύσεων, όπως τις έχω περιγράψει εδώ, εδώ και εδώ και το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σύμφυρμα  να είναι μουδιασμένο και να αντιδρά σε όσα του καταμαρτυρούσαν, μερικές φορές με χυδαίο τρόπο.
Είτε με το άι στο διάολο μετά την ομιλία του Χαράλαμπου Αθανασίου της προεδρεύουσας κ. Τασίας που στο πρόσφατο παρελθόν δεν ήξερε που πάνε οι μετανάστες μετά την ηλιοθεραπεία. Κατά τον ίδιο τρόπο δεν ήξερε μετά που το εκστόμισε ότι το είχε πει ή ίδια, λέγοντας: Εγώ το είπα;  !!!
Είτε με «Το παραχέσατε», που φώναξε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κόντρα που είχε ο πρώην πρωθυπουργός  Σαμαράς με τον Νίκο Βούτση, για τη χρονική διάρκεια της τοποθέτησής του.
Μάλλον όμως αυτός που το παράχεσε  ήταν ο Πολάκης που κατά την διάρκεια της συγκλονιστικής ομιλίας του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Πικραμμένου που το ήθος και η εντιμότητα του δεν είχαν αμφισβητηθεί από κανένα στα 40 χρόνια της δικαστικής του σταδιοδρομίας, γελούσε εμφανώς από το έδρανό του και σιγοψιθύριζε λέγοντας «ναι, ναι, καλά μας τα λες, κατέθεσε τα έγγραφα» και άλλα τέτοια, με αποτέλεσμα οι Κουμουτσάκος και  Κικίλιας, να του φωνάξουν «μη γελάς ρε, λίγο σεβασμό».
Την πρόταση δε για να αναλάβει την υπηρεσιακή κυβέρνηση ο Πικραμμένος την είχε ο Καμμένος ο οποίος εκθείαζε την πορεία, το κύρος, την πολιτική ουδετερότητα και την επιστημονική του επάρκεια ενώ τώρα ψήφισε την παραπομπή του!  O tempora, o mores!
Χάρις στους  κουκουλοφόρους  λοιπόν είχαμε την ευκαιρία προχθές να ακούσουμε  τον Βενιζέλο  σε ένα υψηλής στάθμης δικονομικό λόγο να καταγγέλλει με στοιχεία την μεθόδευση αυτής της ιστορίας και να προαναγγέλλει πως οι υπεύθυνοι του ευτελισμού της χώρας θα λογοδοτήσουν  .
Το ίδιο και τον  Σαμαρά να λέει με προτεταμένο δάκτυλο στην καταγγελτική  του ομιλία  –Θα λογοδοτήσετε ,αλλά αυτόν, όπως και τον Βενιζέλο του έχουμε ξανακούσει και άλλες φορές στο παρελθόν.
Εκείνος ο οποίος προκάλεσε μεγάλη αίσθηση ήταν ο Στουρνάρας.
 Γνήσιος τζέντλεμαν, με όλη την σημασία της λέξης, υπερασπίστηκε με ατράνταχτα στοιχεία την γυναίκα του και απέδειξε χωρίς καμία περιττολογία την αβασιμότητα των λεχθέντων από τους κουκουλοφόρους.
Τέλος από όσους μπόρεσα να παρακολουθήσω, μεγάλη έκπληξη  μου προκάλεσε ο Σαλμάς τον οποίο δεν είχα ξανακούσει.
Με ευπρέπεια, σαφήνεια και στοιχεία, αποδόμησε τις ψευδομαρτυρίες και υπερασπίστηκε τις αναγκαίες και μέχρι σήμερα διατηρούμενες  μεταρρυθμίσεις που επέβαλε ως υπουργός.
Παρά τις κομουνιστικές καταβολές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι οι σύντροφοι δεν έχουν μάθει πως  η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα όπως έχει πει ο Καρλ Μαρξ.
Το 1992 τα χρήματα στον πρωθυπουργό τα μετέφερε, όπως έλεγε, σε Πάμπερς ο σωματοφύλακας του Κοσκωτά  Μαμανέας,  που όπως αποδείχτηκε στο ειδικό δικαστήριο ήταν ψευδομάρτυρας, ο οποίος μάλιστα μετέπειτα καταδικάστηκε και για εμπορία ναρκωτικών, ενώ σήμερα κατά τους κουκουλοφόρους μεταφέρονται με Samsonite με ρόδες!
Μόνο που τελικά από την σημερινή φάρσα αυτοί που θα βγουν κερδισμένοι μετά τον διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας δεν θα είναι άλλοι παρά οι  παλαιοί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία.
 Ενθουσιωδώς ψήφισε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ η Χρυσή Αυγή για τις παραπομπές.  Βλέπετε ότι οι παλιές φιλίες δεν ξεχνιούνται.
Βέβαια μαζί τους βρέθηκαν  και οι ένθερμοι υποστηρικτές του δημοκρατικού πατερούλη Στάλιν, που δεν έχουν πρόβλημα να συμπορεύονται με τους παραπάνω, με απώτερο βασικό στόχο να καταρρίψουν  τον καπιταλισμό, όπως κατά κόρο μας ανέπτυξαν στις ομιλίες τους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου