Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Στην παραλία και στο τραπέζι του γάμου μετά τους γάμους του Δία και της Ήρας.

 Στην παραλία είχε στηθεί το τραπέζι του γάμου.
Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος, με τον πρόεδρο κ.Κώστα Παντελή  , είχαν φτιάξει το καταπληκτικό οινόμελο! Το κρασί ήταν προσφορά της Καρυστίας Οινοποιητικής.
Δίπλα σερβιριζόταν ο τραχανάς από την Βασιλεία Μπουρέλου  και τον Γιώργο Γιαμβριά , παραγωγής τους βέβαια, μιας και είναι γνωστή η ποιότητα των προϊόντων ΒΑΣΙΛΕΙΑ.
Δίπλα, οι λαμαρίνες με τα κρουτόν ,- προσφορά του φούρνου του κ.Πέτρου Μπούσουλα- και την μυζήθρα, προσφορά του τυροκομείου  των αδελφών Γιαννακάρη , για την πιο πιστή αναπαράσταση του τραχανά με τα τηγανητά ψωμάκια και το τυράκι.

 Ο Γιάννης Μαμμάς και ο Πέτρος Κρίσιλιας, έπαιξαν την τσαμπούνα και το νταούλι για την απόλυτη αναπαράσταση της αρχής του καβοντορίτικου ,ενώ πάντα με το χαμόγελο και την άφθαστη συνέπεια, δίπλα τους η Σέβη Στελιάτου.
συγνώμη για την κουνημένη φωτο.
 Μετά το κέρασμα στήθηκε χορός που  εντυπωσίασε τους επισκέπτες, αφού τους άκουγα δίπλα μου να ρωτούν με περιέργεια για το τι ήταν ο χορός που έβλεπαν.
 Θέλω να πω ότι το σερβίρισμα του τραχανά, με τα κρουτόν και το τυράκι, με συνοδεία τους  το οινόμελο ήταν σε άλλο επίπεδο, και ακόμα αν στην αρχή πολλοί το αντιμετώπιζαν με κάποιο δισταγμό, του τύπου, "μα τραχανά..τώρα!", όταν το δοκίμαζαν,  εξέφραζαν  θαυμασμό για το αποτέλεσμα.
Όλοι χάρηκαν και συμμετείχαν με χαρά. Ο Καρυστινός κόσμος διασκέδασε, οι φιλοξενούμενοι το αντιμετώπισαν με ευχάριστη έκπληξη, και το ζευγάρι έκανε άλλο ένα πέρασμα μέσα από τους δαυλούς και κάτω από την αψίδα των  φτερών του παγωνιού.
 Δίπλα στον μπουφέ, ήταν βαρέλια με φωτιά, και τα ξύλα ήταν προσφορά του Ανδρέα Σκλήρα.

 Και έτσι ολοκληρώθηκαν τα παντρολογήματα της Ήρας, και του χρόνου με υγεία και πολύ κέφι!
Σημείωση.
Δημήτρης Κανακάρης και βοηθός Χρυσάνθη Χειλαδάκη. Η καλύτερη οργανωτική και διεκπεραιωτική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου