Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Κάτι σαν υπόσχεση στο face book για την μονάδα νεφρού στην Κάρυστο.

Καμιά φορά, εκεί που διαβάζει κάποιος τις ενημερώσεις, ανάμεσα σε καθημερινές κουβέντες, πολιτικούς σχολιασμούς, τρομολαγνικές προβλέψεις και λόγια μεγάλων σοφών, ξεπροβάλει μια είδηση που σε καθηλώνει και δυο κουβέντες που είναι αρκετές για να δώσει αέρα στα φτερά των οραμάτων, να πετάξουν εκεί που φωλιάζει το κουράγιο της ζωής, και  τρεμοπαίζει το φως της ελπίδας.
Όπως θα διαβάσετε στο πιο κάτω άρθρο, το Νοσοκομείο Ικαρίας αποκτά αξονικό τομογράφο και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Πιο κάτω όμως, στους διαλόγους, ο κ.Σταμάτης Βαρδαρός Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας απαντά στην ερώτηση της  κ.Ντασίου- την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου-, για το πότε θα ανακοινωθεί η μονάδα για το Νοσοκομείο Καρύστου,  ότι "Έρχεται η σειρά σας"!!

Ξέρουμε ότι οι προσπάθειες είναι συνεχείς και τα βήματα αργά αλλά σταθερά. Τώρα υπάρχει και  κάτι σαν υπόσχεση που προμηνύει την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου για την περιοχή μας.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Το νοσοκομείο της Ικαρίας αποκτά αξονικό τομογράφο και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (βίντεο)


Εντός του έτους αναμένεται να λειτουργήσει ο σύγχρονος αξονικός τομογράφος που αποκτά το Νοσοκομείο Ικαρίας καθώς και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα μεταξύ του Αν. Γενικού Γραμματέα κ. Σταμάτη Βαρδαρού, του Διοικητή του ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας κ. Σταμάτη Καρδάση και του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη έγινε ενημέρωση και σχεδιάστηκαν τα βήματα υλοποίησης αναφορικά με την εγκατάσταση και λειτουργία του αξονικού τομογράφου, αλλά και της κατασκευής και λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Ικαρίας, μετά και από την ολοκλήρωση της μελέτης του εντεταλμένου μηχανικού από την 2η ΥΠΕ.
Οι εργασίες προχωρούν κανονικά και τόσο ο αξονικός τομογράφος, όσο και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού προγραμματίζεται να λειτουργήσουν εντός του τρέχοντος έτους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του  αξονικού τομογράφου, ανέρχεται στις 250.000,00€. Με τον νέο αξονικό τομογράφο θα αναβαθμιστούν ποιοτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου της Ικαρίας και θα ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού που ως σήμερα κατευθύνονταν για την διενέργεια αξονικής τομογραφίας σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου