Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Συζήτηση πρότασης Φορέων του Δήμου Καρύστου σχετικά με το θέμα των Ανεμογεννητριών το 19ο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 28η Μαρτίου.

Την Τετάρτη 28 στις 8 το βράδυ θα γίνει δημοτικό συμβούλιο .
Η ΠΡΟΤΑΣΗΣάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018


Αιτήματα- προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου σε σχέση με τους λογαριασμούς ΔΕΗ και ανταποδοτικά των ΑΠΕ.

Ο συμπολίτης μας κ.Κώστας Βερούχης, επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καρύστου και αντιπρόσωπος στην Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Νομού Ευβοίας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων, έχει συντάξει επιστολές οι οποίες έχουν υπογραφεί από πλήθος Συλλόγων και Φορέων και ζητά να γίνουν αντικείμενο συζήτησης σε δημοτικό συμβούλιο.

Επίσης έχει αποστείλει όπως και παραδώσει προσωπικά αιτήματα και ενημερωτικά σημειώματα σε όλους όσους επισκέφθηκαν την περιοχή μας και θα μπορούσαν να έχουν έναν λόγο, όπως Περιφερειάρχης, βουλευτής κλπ.
Ακολουθούν οι επιστολές του κ.Βερούχη.


Αίτηση - Πρόταση
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρύστου.

Κάρυστος 20-12-2018

Κύριε Δήμαρχε , κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Σε συνέχεια του εγγράφου με αριθμό πρωτ.12763-07'11'2017,συμφωνούμε απόλυτα με το ίδιο κείμενο το οποίο συνεσφραγίσαμε και συντπογράψαμε απευθυνόμενοι προς το Δημοτικό Συμβούλιο (σύνολο 28) φορείς) με πρόσφατο αρθ.πρωτ.15292- 27-12-2017.
Προσοχή, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα σας παρακαλέσουμε μην τυχόν το θέμα σας ξεφύγει και αποπροσανατολιστεί από το νόημα του, για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Το θέμα είναι πολύ απλό, κτανοητό, αλλά και πολύ σοβαρό.
Γνωρίζουμε όλοι για την επίλυση του ενεργειακού ζητήματος που αφορά της Ευρώπη ολόκληρη.
Την χαρτογράφηση της περιοχής μας να δεχτεί τις ΑΠΕ χωρίς να μας ρωτήσουν.
Γνωρίζουμε επίσης όλους τους κινδύνους που προέρχονται από κακή διαχείρηση (ΑΠΕ) δηλαδή μη υπογειοποίηση καλωδίων, υποσταθμοί που δεν φέρουν όλα τα μέτρα προστασίας , μη συνέχιση στην ανάπτυξη της περιοχής μας κλπ. μια γενικότερη καταστροφή του περιβάλλοντος.
ΖΗΤΑΜΕ
Ανταπόδοση -αποζημείωση- δηλαδή να μην υποχρεούται να πληρώνει κανείς δημότης για το σπίτι του η την επιχείρηση του ούτε ένα ΕΥΡΩ στην ΔΕΗ σαν ανταποδοτικό τέλος σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο.
Βρισκόμαστε δυστυχώς υπό κατοχή των μεγάλων συμφερόντων και πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά.
Καθιστούμε επίσης υπεύθυνους την Περιφέρεια , τους μελετητές και εργολάβους για πιθανές κατολισθήσεις , εδαφικές καταστροφές, πανίδα και χλωρίδα,κλπ.
Τέλος το δίκαιο αίτημα μας να το εξετάσετε με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα , υπευθυνότητα και με δυνατούς αγώνες προς τους αρμοδίους, με επιτυχία για τους δημότες και όλου του Καλλικρατικού Δήμου.
Σας προσφέρομε αυτή την στιγμή και έχετε στα χέρια σας συνεσφραγισμένο, συνυπογεγραμμένο επίσημο έγγραφο από 28 φορείς που είναι το Α και το Ω χρήσιμο ενδεικτικό εργαλείο (τύπου δημοψηφίσματος), για να μπορέσετε να κινηθείτε θετικά με μεγάλη δύναμη για την σωτηρία αυτού του τόπου που ζούμε και εσείς μας εκπροσωπείτε.
Περιμένουμε την απόφαση σας για να διαπιστώσουμε την θετικότητα σας υπερ του  θέματος μς και να ενημερωθούμε τι ενέργειες θα κάνετε.
Ενημερώστε μας ημερομηνία και ώρα να είμαστε όλοι εκεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Με εκτίμηση
 Οι Φορείς.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 24 -10-2017

ΘΕΜΑ
Με αφορμή το τελευταίο διάστημα κατά το οποίο η ΔΕΗ προέβη σε εντολές αποκοπής ρεύματος νοικοκυριών , επαγγελματιών , βιοτεχνών,εμπόρων και συνταξιούχων στο δήμο μας.

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Με την ιδιότητα του Επίτιμου Προέδρου του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καρύστου και του αντιπροσώπου από την ένωση συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Νομού Ευβοίας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων , αποφάσισα να απευθυνθώ σε εσάς με πρόταση που πιο κάτω θα αναλύσω.
Ο κόσμος της Καρύστου, όπως είναι γνωστό και σε εσάς, έχει αγανακτήσει με τις εντολές αποκοπής από την Δ.Ε.Η του ηλεκτρικού ρεύματος βιαίως σε Κάρυστο ,Μαρμάρι και Στύρα.
Πρόκειται για τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο κάθε μέρα που περνά θα γίνεται όλο και πιο έντονο για όλους μας.
Φαντάζεστε έστω και για λίγο την Κάρυστο, το Μαρμάρι και τα Στύρα σε συσκότιση?
 Ο κόσμος και γενικά τα μαγαζιά δεν μπορούν να ανταποκριθούν να πληρώνουν και μοιραία θα γίνονται αποκοπές.
Αυτό θα έχει ως συνέπεια να κλείνουν οι επιχειρήσεις στον δήμο μας και κάποιοι πονηροί να θησαυρίζουν με τα αιολικά πάρκα στην περιοχή μας εις βάρος της Καρύστου και της ευρύτερης περιφέρειας του δήμου μας.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατρέψουν την περιοχή μας σε μεγάλη βιομηχανική ζώνη  ανεμογεννητριών για τα προσωπικά τους συμφέροντα. Φυσάει και σε άλλες περιοχές αέρας, Στην Άνδρο, την Τήνο , την Μύκονο, την Σαντορίνη, ας τολμήσουν! 
Είμαστε τουριστική περιοχή και πρέπει να παραμείνουμε τουριστική , διότι δεν υπάρχει άλλη προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή μας. Χάθηκαν δυστυχώς τα όνειρα μας.
Προτείνω λοιπόν ένα δημοψήφισμα από Αλμυροπόταμο και κάτω, του δήμου Καρύστου, με το οποίο θα ζητάμε να μην υποχρεούται να πληρώνει κανείς δημότης για το σπίτι του η την επιχείρηση του ούτε ένα ευρώ στην ΔΕΗ , σαν ανταποδοτικό τέλος  για την καταστροφή  που θα μας προκαλέσουν οι ανεμογεννήτριες καθώς και να επανελεχθούν οι υπάρχουσες , θέτοντας κάποιο όριο ως προς τον αριθμό τους.
Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση η Νότια Εύβοια να γίνει θύμα για τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών χωρίς ανταπόδοση. Πρέπει ο λαός της Καρύστου να αντιδράσει έντονα και ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι των δημοτών του.
Πιστεύω ότι η πρόταση μου θα γίνει αποδεκτή από    όλο το Δημοτικό Συμβούλιο συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
Με εκτίμηση στο Δημοτικό Συμβούλιο
Ευχαριστώ
 Βερούχης Κωσταντίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου