Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Καταγγέλουμε την απαράδεκτη απόφαση της Περιφέρειας που παραχωρεί τον Καστανόλογγο σε μια ιδιωτική εταιρία.


Φωτογραφία της Katerina Apostolatou.

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος η οποία παραχωρεί τον αιωνόβιο Καστανολογγο σύμβολο της Καρύστου, σε μία ιδιωτική εταιρία η οποία με το πρόσχημα της " δασοπροστασιας" ,θα κάνει διάνοιξη του υπάρχοντος χωματόδρομου που διασχίζει το δάσος για να έχει ευκολότερη πρόσβαση στους αιολικους σταθμούς Σπηλια και Πλάτανος πάνω από το χωριό του Αγίου Δημητρίου.
Με ποιο δικαίωμα παραχωρείται αυτό το έργο και εγκρίνεται αυτή η απαράδεκτη παρέμβαση?
Ερωτήθηκαν οι πολίτες? Ερωτήθηκε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας? Ερωτήθηκε η υπηρεσία Βιοποικιλότητας και Προστατευόμενων Περιοχών του ΥΠΕΝ?
Πώς η Περιφέρεια Στερεας Ελλάδος εκδίδει απόφαση η οποία είναι αντίθετη με το δικό της Χωροταξικό Πλαίσιο, το οποίο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση πάνω από υψόμετρο 800 μέτρων?
Έχει γίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων?
Οι επαγγελματικοί σύλλογοι Καρύστου εδώ και ένα χρονο ζήτησαν βοήθεια από την Περιφέρεια, προσκομίζοντας και διακήρυξη υπογεγραμμένη από 1500 πολίτες Καρύστου
κατά των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.
Πήραμε πολλές υποσχέσεις αλλά φαίνεται ότι είναι δύσκολο για την Περιφέρεια να βοηθήσει στη διάσωση του φυσικού κεφαλαίου της περιοχής ενώ ειναι εύκολο να διευκολύνει μιαν ιδιωτική εταιρία στην πραγματοποίηση αυτής ακριβώς της καταστροφής του φυσικού κεφαλαίου της Νότιας Καρυστίας.
Ενημερώνουμε ότι όποιος επιθυμεί να προσφύγει κατά της απαράδεκτης αυτής απόφασης για έργο το οποίο θα κατακερματίσει, και τελικά θα καταστρεψει το αιωνόβιο αυτό δάσος, έχει προθεσμία 15 ημέρες από σήμερα.
Ενημερώνουμε επίσης ότι οι καστανιές ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ εύκολα, εκτός αν παρέμβει ανθρώπινο χέρι επί τούτου.
Μήπως έτσι εξηγούνται οι μυστηριώδεις πυρκαγιές τον Γενάρη του 2017?
Οι καστανιές αυτές εδώ και ΑΙΩΝΕΣ ομορφαίνουν την περιοχή μας, πως επιβιώνουν άραγε χωρίς αντιπυρρικη προστασία?
Προσοχή: Ακόμη δεν έχουν την άδεια να εισβάλλουν στον Καστανολογγο.
Επίσης μέχρι τέλους Μαϊου τουλαχιστον ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε εργασια γιατί είναι η αναπαραγωγική περίοδος της ορνιθοπανίδας.( το γράφει η απόφαση)
Επιφυλασσόμενοι για τα νόμιμα δικαιώματα μας
ΣΠΠΕΝΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΡΤΙΟΣ Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδεία...