Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Για να ξεχωρίζουμε τα φίδια .

 H κ.Αποστόλου ανέβασε μια πολύ χρήσιμη για την εποχή πληροφορία. Τώρα που τα φίδια αρχίζουν και κάνουν βόλτες, ας ξέρουμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες.
ΦΙΔΙ: ΕΙΝΑΙ ΟΧΙΑ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Ένας γρήγορος οδηγός για να ξεχωρίζουμε τις οχιές από τα υπόλοιπα φίδια της χώρας μας. Αναγνωρίζοντας τις οχιές γνωρίζουμε ότι οποιοδήποτε άλλο διαφορετικό φίδι συναντήσουμε είναι ακίνδυνο για εμάς. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως δεν δοκιμάζουμε να χειριστούμε ένα φίδι αλλά και δεν το σκοτώνουμε. Όλα τα ερπετά της χώρας προστατεύονται από το νόμο.

Στη χώρα μας μεταξύ όλων των ερπετών μόνο οι οχιές είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Όλα τα υπόλοιπα είδη είναι εντελώς ακίνδυνα για εμάς. Μια οχιά για να μας δαγκώσει πρέπει να την πιάσουμε, να την πατήσουμε ή να την πλησιάσουμε σε απόσταση μερικών δεκάδων εκατοστών. Οι οχιές είναι ήπιου χαρακτήρα φίδια, αργοκίνητα και ποτέ δεν θα μας πειράξουν αν δεν τις ενοχλήσουμε και νιώσουν απειλή. Ποτέ μια οχιά ή οποιοδήποτε άλλο φίδι δεν θα μας κυνηγήσει!

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα ζώα αυτά στο www.herpetofauna.gr

Χρήσιμα άρθρα:
Υπάρχουν δηλητηριώδη ερπετά στην Ελλάδα και ποια; http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle&page=read&id=12

Τι κάνουμε αν μας δαγκώσει οχιά: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle&page=read&id=13

Ποιος ο ρόλος των φιδιών; Είναι ωφέλιμα ζώα; http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle&page=read&id=15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΡΤΙΟΣ Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδεία...