Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

Η Ψυχολογία του καφέ.

Δεν γνωρίζω αν όντως υπάρχει τέτοιος όρος,αλλά νομίζω ότι ταιριάζει μια χαρά και είναι ανάλογος του "αναγνώσματος της παραλίας".
Σε όλα αυτά τα τόσο χαριτωμένα άρθρα βλέπουμε οδηγίες και επιγραμματικές αναφορές για συμπεριφορές στα όρια της αυτοβελτίωσης.
"Τι είναι τοξικοί άνθρωποι" για παράδειγμα και τα εκατοντάδες shares δείχνουν το πόσο ταλαιπωρούνται από τους τοξικούς ανθρώπους τόσοι πολλοί συμπολίτες μας.
Εννοείται ότι όλοι όσοι τα επιβραβεύουν θεωρούν ότι αυτοί δεν είναι τοξικοί ,και χαίρομαι τόσο πολύ που τόσοι πολλοί μη τοξικοί άνθρωποι κυκλοφορούν κοντά αλλά και μακρύτερα.


Τι και αν ζούμε στα μνημόνια και με περικοπές ακόμα και στα βασικά μας?
Τι αν δεν ξέρουμε με ποιο πλευρό θα ξυπνήσει ο Ερντογάν και οι μνήμες με τα κουδουνάκια από τον τζομπανάκο στην ΕΡΤ στην επιστράτευση για την Κύπρο και τις σειρήνες να κτυπούν αρχίζουν και ζωντανεύουν επικίνδυνα?
Τι και αν όλοι μας έχουμε τα κουσούρια μας και τα κουβαλάμε σαν την χελώνα πάντα στην πλάτη.
Πάντα  τα θεωρούμε σπίτι μας,  βολευόμαστε σε αυτά ,  κρυβόμαστε στις δυσκολίες και   απωθούν ότι δεν τα ταϊζει.
Τα αναγνώσματα απευθύνονται πάντα στο πως να προστατευτείς από τους άλλους και οι ψυχολόγοι σχίζουν τα διπλώματα τους και οι ψυχίατροι φορτώνουν τις τσάντες και τα τσαντάκια με χαπάκια .

Είναι τόσο απλό να αποφύγεις τους τοξικούς ανθρώπους σε μια τοξική κοινωνία?

Το μόνο που μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις στα social media είναι να πατήσεις ένα ωραιότατο μπλοκάρισμα σε όποιον ταράζει την ηρεμία σου και εδώ σταματά ο αποκλεισμός των τοξικών ανθρώπων.
Η άλλη επιλογή μας είναι αυτή που έλεγαν παλιά, δηλ, "Να πάρουμε τα βουνά", τις ερημιές γενικότερα.
Δεν μπορούμε να αποφύγουμε κανέναν άλλον , μπορούμε όμως να είμαστε μετρημένοι στην συμπεριφορά μας και να κρατάμε τις λεγόμενες αποστάσεις ασφαλείας για καλό και για κακό.
Μπορούμε και πρέπει να προσπαθούμε να έχουμε εμείς μια συγκροτημένη προσωπικότητα , οπότε η οποιαδήποτε άλλη προσωπικότητα δεν θα μπορεί να τόσο εύκολα να μας "ρουφήξει την θετική μας ενέργεια".

Επίσης όταν εστιάζεις περισσότερο στα θετικά ενός ανθρώπου και όχι τόσο στα ελαττώματα του, είναι πολύ πιθανόν να μην καταλάβεις ποτέ το τι σημαίνει τοξικός άνθρωπος.

Ωραία μέρα σήμερα , λέμε γιατί σκεφτόμαστε θετικά. Το αν θα πούμε το νερό νεράκι, το καλοκαίρι αρχίζουμε να το σκεφτόμαστε  πιο ρεαλιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου