Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Συνέχεια για το Δ.Σ της Τετάρτης, ερωτήματα , αγωνίες και σκέψεις.

Καμιά φορά όταν τυχαίνει να ακούω αμόρφωτους ανθρώπους να μιλούν σκέφτομαι το πως αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί αν είχαν την ευκαιρία να πάνε σχολείο και να προχωρήσουν πιο πέρα την εκπαίδευση τους.
Χτες το βράδυ ο συμπαθέστατος κύριος Μπαμπανιώτης με έπεισε ότι θα μπορούσε να είναι ποιητής.
Περιέγραψε το αποτέλεσμα των επεμβάσεων με πολύ περιγραφικό τρόπο γεμάτο μεταφορές και παρομοιώσεις.

Μερικές χαρακτηριστικές φράσεις είναι οι εξής:
" Τον έκαναν κουρέλι τον Καβοντόρο"
" Tα βγάζουν σαν νάταν κρεμμύδια", αναφερόμενος στα δέντρα και συγκεκριμένα τα πλατάνια.
Αυτά που έχουν φέρει οι καιροί, είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβουν και να το δεχτούν άνθρωποι που το δεδομένο τους ήταν η απρόσκοπτη και ελεύθερη διακίνηση τους στο βουνό.
Είναι σαν να τους λες, "Αύριο θα είσαι Μουσουλμάνος ".
Πολύ περισσότερο μετά τους χάρτες και όλα αυτά που νιώθουν να φεύγει η περιουσία τους μέσα από τα χέρια τους. Και αν το δούμε στην ουσία του το θέμα, δεν είναι η περιουσία ,είναι η ίδια τους η ζωή, είναι σαν βγάζεις ένα δέντρο, να τινάζεις τις ρίζες και αν είχε φωνή και έκλαιγε, να το ρωτούσες "Γιατί κλαίς? Θα σε βάλω σε μια ωραία γλάστρα".

O κ.Σαραβάνος είπε ότι αυτά που λέγονται για τα πλατάνια είναι υπερβολές και σε καμιά περίπτωση δεν είναι τόσα πολλά ούτε καν αιωνόβια, παρά μόνο 7 δέντρα και εκείνα νεαρά.
Ίσως αναφερόταν σε άλλη περιοχή από εκείνη που ανέφερε ο κ.Μπαμπανιώτης , δεν γνωρίζω.


Λυπάμαι πολύ που δεν παρακολουθούσα τότε το τι γινόταν και έχω χάσει τόσα επεισόδια με το Νατούρα.Αν παρακολουθούσα θα μπορούσα να καταλάβω γιατί υπάρχει τόση μεγάλη ένταση τόσα χρόνια μετά για αυτό το θέμα.
Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθκε ένταση με τον πρώην Δήμαρχο κ.Τσολάκη και τον πρώην επίσης Δήμαρχο κ.Μανώλη. Επίσης Μεταξύ κ.Σαραβάνου και κ.Σφυρίδη και άλλων.
Ο κ.Σαραβάνος είπε ότι όπου γίνεται επέμβαση θα υπάρχει και αναγκαία διαμόρφωση για να δεχτεί την επέμβαση αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο το κάνουμε όλοι θέμα και ανέφερε ότι για να δημιουργηθεί στο Δημοσάρι το μονοπάτι έγινε επέμβαση και κόπηκαν δέντρα.
Η διαφορά βέβαια είναι ότι  έγινε μια επέμβαση χρήσιμη για την διατήρηση του σημείου και την ανάδειξη του που έχει γίνει πόλος έλξης επισκεπτών  έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο φέρνοντας έσοδα , αναδεικνύοντας την περιοχή .
Δεν πιστεύω να έρθει κανείς να καμαρώσει το αιολικό πάρκο,άλλωστε έχουν δικά τους.
Είναι θέμα οπτικής τελικά και δεν μπορείς να πεις κάτι για αυτό.

Πολλές φορές ακούσαμε και από συμβούλους και από τον Δήμαρχο για ισόρροπη ανάπτυξη.
Ο Δήμαρχος είπε ότι είμαστε με τα αιολικά όσο είναι ωφέλιμα και κατά, όταν φανεί ότι η ζυγαριά κλείνει πιο πολύ στα αρνητικά.
Ποιο όμως είναι αυτό το κρίσιμο σημείο?
Tι το ορίζει?
Πως και πότε θα το καταλάβουμε?

Nομίζω ότι την στιγμή που υπάρχουν οι άδειες , οι αιτήσεις οι μελέτες και όλα τα στοιχεία, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσουμε μια φωτορεαλιστική απεικόνιση,και να δούμε ακριβώς του τι θα γίνει. Αν περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα της συνολικής επέμβασης, θα είναι αργά να πούμε ότι δεν το καταλάβαμε .
Ο Δήμαρχος μας διάβασε τις επιστολές που έχει στείλει στους υπουργούς και τα αιτήματα και οι σημειώσεις του αναφέρονται στο ψήφισμα. Καλό θα ήταν να είχε δημοσιοποιήσει τις επιστολές, έτσι ώστε να μπορούμε να τις δημοσιεύσουμε και εδώ .
Όλων οι αγωνίες είναι οι ίδιες και τα προβλήματα είναι ορατά από όλους, αλλά πρέπει να ορίσουν το σημείο αυτό ακριβώς.
Η γνώμη των περισσότερων συλλόγων είναι αυτό το σημείο αυτήν την στιγμή ξεπερνιέται επομένως είναι το πιο επείγον για να υπάρξει επιτέλους μια ομοθυμία στο θέμα και συλλογική ενιαία γραμμή.

Επίσης νομίζω ότι πολύ λογικό να σκεφτούμε ότι αφού μιλάμε για ισόρροπη ανάπτυξη και τα αιολικά αναπτύσσονται με τον τρόπο που βλέπουμε, πως αναπτύσσονται οι άλλες δραστηριότητες για να υπάρχει αυτή η ισορροπία.
Υπάρχει λοιπόν η αντίστοιχη ανάπτυξη στον τουρισμό, την γεωργία, την μελισσοκομία, την κτηνοτροφία?
Το βλέπουμε αυτό να συμβαίνει?

Κρίσιμα ερωτήματα που μένουν ρητορικά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΡΤΙΟΣ Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδεία...