Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ - ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ - ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ


Σαν σήμερα πριν από 12 μήνες μία πρωτοβουλία γεμάτη ελπίδα και ρομαντισμό έπαιρνε σάρκα και οστά. Δημιουργήθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Καρύστου σε ένα περιβάλλον δύσπιστο, κριτικό, γεμάτο ερωτήματα και προβληματισμό.
Τους 12 αυτούς μήνες τα προβλήματα γένναγαν πείσμα, οι απογοητεύσεις ελπίδα αλλά τα αποτελέσματα πλημμύριζαν τα μέλη του συλλόγου με χαρά και συγκίνηση.
Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια.


Στο ξεκίνημα 6 αδέσποτα σκυλάκια περισυνελέγησαν και φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε χώρο στον κάμπο Μαρμαρίου. Μέχρι σήμερα 63 σκυλάκια στειρωμένα,εμβολιασμένα με πλήρη κτηνιατρική κάλυψη έχουν φιλοξενηθεί σε ιδιόκτητο χώρο (που παραχωρήθηκε από μέλος του συλλόγου) , με 24 από αυτά να έχουν υιοθετηθεί από φιλόζωους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επίσης 25 κουτάβια έχουν προωθηθεί σε φιλόζωους μέσω της κτηνιάτρου και μέλους του συλλόγου Μαρίας Τσαπέπα. Ο περιορισμένος χώρος για την φιλοξενία μεγαλύτερου αριθμού αδέσποτων ώθησε τον σύλλογο στο να φροντίζει κατά το δυνατόν τα περιφερόμενα αδέσποτα της περιοχής με τροφές, εμβολιασμούς, στειρώσεις κλπ με την συνδρομή του Δήμου.
Και το περιβάλλον άλλαξε... Θετικά σχόλια από τους πρότερα αδιάφορους, ενθουσιώδη από τους φιλόζωους, απίθανη συμμετοχή και υποστήριξη μέσα από τα δίκτυα επικοινωνίας.
Με ενθουσιασμό,συνέπεια και ελπίδα για ένα καλύτερο καταφύγιο και φροντίδα προχωράμε. Ανταμοιβή μας η χαρά, τα παιχνίδια και η ευγνωμοσύνη που τα αδεσποτάκια μας δείχνουν καθημερινά.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας στηρίζετε.

Το ΔΣ του Συλλόγου


Από την σελίδα facebook του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΡΤΙΟΣ Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδεία...