Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Θα κάνουμε κάτι για τους λογαριασμούς και τις διακοπές της ΔΕΗ;

Οι διακοπές συνεχίζονται κατά εκατοντάδες με το όριο να είναι στα 500 ευρώ. Μάθαμε δηλ ότι ήταν στα 700 και κατέβηκε στα 500.
Αυτό που έχουμε ζητήσει πολλές φορές είναι,
1, απαλλαγή μας από το πράσινο τέλος που ανεβάζει πάρα πολύ τον λογαριασμό, η έστω έκπτωση όπως σε άλλες περιοχές που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια,
2, μικρότερες δόσεις έτσι ώστε να μπορούν να τις πληρώνουν οι καταναλωτές.

Όλοι μας πιστεύουμε πιστεύω ότι δικαιούμαστε την απαλλαγή μας από το τέλος η τουλάχιστον να ενταχθούμε στην πάρα κάτω κατηγορία.

Δεν πρόκειται όμως να γίνει με το να το λέμε εδώ, η να στέλνουμε ένα χαρτί εκεί.
Χρειάζεται πολλά πάνω πάνω, και πρέπει επι τέλους να βγούμε πάλι δυναμικά και να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.

Έκπτωση στα τιμολόγια ρεύματος κατοίκων λιγνιτικών περιοχών
EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η έκπτωση θα προσεγγίσει το 30% στους λογαριασμούς ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών, θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/18 και θα ισχύει για όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.
Χορήγηση ενίσχυσης σε οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω επιβάρυνσης από λιγνιτική δραστηριότητα, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Ενεργειακές κοινότητες και άλλες διατάξεις» που συζητείται σήμερα στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία, παρέχεται ενίσχυση (περιβαλλοντικό οικιακό τιμολόγιο – ΠΟΤ) από τον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από λιγνιτική δραστηριότητα, η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 42 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.
Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι οικιακοί πελάτες εντός των διοικητικών ορίων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του δήμου Μεγαλόπολης της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η έκπτωση θα προσεγγίσει το 30% στους λογαριασμούς ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών, θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/18 και θα ισχύει για όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.
Η έκπτωση των 42 ευρώ/MWh αντιστοιχεί σε έκπτωση της τάξης του 27% στο σύνολο του λογαριασμού (ή 45% επί του ανταγωνιστικού τιμολογίου της ΔΕΗ) για καταναλώσεις έως 1.600 KWh το τετράμηνο, που είναι η κατανάλωση ενός μέσου νοικοκυριού.
Από την εφαρμογή του μέτρου θα ωφεληθούν πάνω από 140.000 νοικοκυριά (133 χιλ. στη Δ. Μακεδονία και 8 χιλ. στο Δήμο Μεγαλόπολης).
Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 17,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μαξιλάρι ασφαλείας 5%, ώστε να καλυφθούν περιπτώσεις αύξησης της κατανάλωσης και νέων συνδέσεων τα επόμενα χρόνια.
Το ακριβές ποσό της ενίσχυσης, η διαδικασία, ο τρόπος και ο χρόνος χορήγησής της, ο χρόνος εκκαθάρισης, τυχόν κριτήρια για τη χορήγησή της, τυχόν ανώτατα και κατώτατα όρια καταναλώσεων θα καθοριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ενέργειας.

Ναυτεμπορική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΡΤΙΟΣ Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδεία...