Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018

Η TESLA στην Ελλάδα και η Κάρυστος.

Ένα Καρυστινό παιδί φέρνει την TESLA στην Ελλάδα!

facebook Νίκου Λαγόνικου.
Διαβάστε το πρόσφατο άρθρο:
"Αυτά είναι τα σχέδια της Tesla για την Ελλάδα!
Οι ομάδες μηχανολογίας και σχεδιασμού της Tesla εδρεύουν κυρίως στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στην Καλιφόρνια.
H αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει επίσης ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ηλεκτρικών κινητήρων.Η Tesla χτίζει ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια εξαιρετικά εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ".
Τρεις από τους κορυφαίους σχεδιαστές ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla, ο κύριος σχεδιαστής αυτοκινήτων Κωνσταντίνος Λάσκαρης, ο μηχανικός σχεδιασμού αυτοκινήτων Κωνσταντίνος Μούρχας και ο μηχανικός σχεδιασμού Βασίλης Παπανικολάου, βγήκαν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Η εταιρεία θέλει να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο αυτό το τοπικό ταλέντο μηχανολόγων με γραφείο στην ελληνική πρωτεύουσα.
Ο εκπρόσωπος του Tesla πρόσθεσε: "Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό ταλέντο μηχανολόγων μηχανικών ηλεκτρικών κινητήρων και πολύ καλό επίπεδο στα τεχνικά πανεπιστήμια, προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες για την τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων".
Στο παρακάτω link μπορείτε να διαβάσετε, την παλιότερη συνέντευξη που έδωσε ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης, στον επίσης συντοπίτη μας δημοσιογράφο Κώστα Μπιτσικώκο, στο ξενοδοχείο "ΑΙΓΑΙΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας στην συγκέντρωση της Δευτέρας 12/4/2021.

  Tην  Δευτέρα 12.4.2021  διαμαρτυρόμαστε  κατά της συνεχιζόμενης εγκατάστασης ανεμογεννητριών.   Κεντρικό σύνθημα ΚΑΜΙΑ  ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙ...