Ετών 15. Η άποψη μιας έφηβης για τα αιολικά στην Κάρυστο.

 Ανοίγοντας τα τετράδια για να διορθώσω τις εκθέσεις των παιδιών, με μεγάλη συγκίνηση και χαρά διάβασα την έκθεση της μικρής μου σοφής μαθήτριας και σκέφτηκα να την μοιραστώ μαζί σας.
Πολλοί πιστεύουν ότι τα παιδιά, τουλάχιστον τα περισσότερα, δεν έχουν γνώμη η δεν προβληματίζονται με όσα συμβαίνουν και στην ουσία αφορά την ζωή τους μιας και αυτά θα ζήσουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους με τα όποια προβλήματα . Εμείς οι μεγαλύτεροι θα πρέπει να σκεφτούμε και το πως θα μας θυμούνται και τι κληρονομιά συμπεριφοράς θα τους αφήσουμε.

 Το θέμα του βιβλίου ήταν να περιγράψουν με λεπτομέρειες ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα στην κοινότητα σας. Τι μπορεί να γίνει για αυτό.

' Αν και ζω σε μια ωραία περιοχή, αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα θα λυθεί εάν όλοι δουλέψουμε μαζί για αυτό.
Ζω στην Κάρυστο η οποία είναι στην Νότια Εύβοια και έχουμε πολύ αέρα. Σαν αποτέλεσμα οι ενεργειακές εταιρίες έκαναν επενδύσεις στην περιοχή και έκτισαν πολλά αιολικά πάρκα. Εξ αιτίας αυτού  όλα τα βουνά τριγύρω είναι γεμάτα ανεμογεννήτριες.
Αυτές οι κατασκευές ,ανάμεσα σε άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα , ίσως επιρεάσουν τα υπόγεια νερά, το οποίο είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα , μιας και το νερό είναι η πηγή της ζωής.
Είναι μάταιο να προσπαθήσουμε να πολεμήσουμε και να νικήσουμε αυτές τις μεγάλες εταιρίες να μην φτιάχουν πια αυτά τα πάρκα,αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε να σώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και να μην καλυφθούν όλες οι βουνοκορφές.
Μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί και διαδηλώσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε με σκοπό να προστατέψουμε το περιβάλλον.'

Μερικά αποσπάσματα όπως τα έγραψε η μαθήτρια.
'These constractions among other enviromental  problems  might affect the underground waters, which is a very serious problem, because water is the source of life.

It is hopeless to try to fight and win these big companies not to build up these wid parks ,but it worths to try  to save as much as we can and not to cover ou all the mountain tops.We can do this by gathering up and demostrate our way of thinking in order to protect our environment '
Τσάι από το Πετροκάναλο .

Σχόλια