Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Ένα μεγάλο βήμα για την βιολογική επεξεργασία αστικών λυμάτων στη Στερεά Ελλάδα. Εκσυγχρονισμός του Βιολογικού Καρύστου με χρηματοδότηση 4.6252.735.Ευρώ.

Ο χρήστης Lefteris Raviolos κοινοποίησε μια δημοσίευση

30 χρόνια μετά ο εκσυγχρονισμός του Βιολογικού στην Κάρυστο είναι γεγονός μέσω της χρηματοδότησης 4.652.735,00€ χωρίς ΦΠΑ, που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, στον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ένα μεγάλο βήμα για την βιολογική επεξεργασία αστικών λυμάτων στη Στερεά Ελλάδα

Μία μεγάλη παρέμβαση για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του μηχανισμού συλλογής και των υποδομών επεξεργασίας λυμάτων, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιείται σε πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Την ανακοίνωση έκανε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, κατά την ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών για τα έργα ζωτικής σημασίας για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, προϋπολογισμού

14.379.711,10 ευρώ.Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Μπακογιάννης, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» έργα για την κατασκευή και επέκταση δικτύων αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.
Τα έργα που εντάσσονται είναι: η επέκταση, αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στην Κάρυστο, η αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στην Άμφισσα, το δίκτυο αποχέτευσης ακάθαρτων στο Μώλο της Σκύρου, το δίκτυο συγκέντρωσης και μεταφοράς λυμάτων στον Δομοκό και η αποχέτευση και η δημιουργία εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στο Κυριάκι του Δήμου Λιβαδειάς.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, πρόκειται για ένα μέρος του σχεδίου της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του δικτύου σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα.
«Είναι από τα έργα υποδομών, ουσιαστικά έργα, που αποκαθιστούν τη σχέση πολλών περιοχών της Στερεάς Ελλάδας με το περιβάλλον και την υγεία. 
Είναι απόφασή μας να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να χρηματοδοτούμε υποδομές και μηχανισμούς που αλλάζουν την καθημερινότητα όλων των κατοίκων. 
Πρόκειται για ένα μέρος του σχεδίου που έχουμε καταρτίσει για να μπορεί η Στερεά Ελλάδα να διαθέτει σύγχρονα δίκτυα συλλογής λυμάτων, αλλά και εγκαταστάσεις επεξεργασίας σύγχρονες και εναρμονισμένες με τους κανονισμούς που διέπουν τη διαδικασία. 
Μπορώ να πω, ότι στα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, αλλά αγγίζουν και την υγεία των κατοίκων, έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα, προχωρώντας σε αλλαγές και κλείνοντας πληγές πολλών δεκαετιών» ανέφερε κατά την ενημέρωση ο κ. Μπακογιάννης.
Notiosevoikos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου