Ήταν όνειρο και έγινε πραγματικότητα!!

 Μια πάρα πολύ όμορφη, πολύχρωμη και μοντέρνα βιβλιοθήκη έχει στηθεί στο Πρώτο Δημοτικό Σχολείο και τα ράφια περιμένουν να γεμίσουν από τους θησαυρούς της σκέψης και της φαντασίας.
 Τα βιβλία είναι τα παράθυρα στην σκέψη και την γνώση, η βιβλιοθήκες είναι τα σαλόνια της προόδου, και τα παιδιά μαθαίνουν από μικρά να σκέπτονται και να σχεδιάζουν  τον δικό τους αυριανό κόσμο. Με το διάβασμα μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους και να δίνουν φτερά στα  όνειρα τους .
Ειδικά σε αυτήν την ηλεκτρονική εποχή είναι πολύ σημαντική η βιβλιοθήκη στα σχολεία.
Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν ακόμα πιο πολύ το σχολείο τους, να εκτιμούν τα βιβλία τους, να αγκαλιάζουν την γνώση με έναν διαφορετικό τρόπο και να χρησιμοποιούν τις πολύτιμες λέξεις για να εκφράζουν τα συναισθήματα τους, να επικοινωνούν τα νοήματα που θέλουν να εκφράσουν, να οριοθετούν τέλος, με τον δικό τους προσωπικό τρόπο τον εαυτό τους προς τους άλλους.

Το διάβασμα, δεν είναι η υποχρέωση προς το σχολείο, αλλά η ανάγκη για την εξέλιξη της προσωπικότητας μας και αυτή η τόσο όμορφη βιβλιοθήκη, είναι το εφαλτήριο που θα βοηθήσει σε όλα αυτά τα παιδάκια του πρώτου δημοτικού.

Λένε όλοι ότι τα παιδιά δεν διαβάζουν ,αλλά χτες το απόγευμα μια παρέα παιδιών, μόνα τους διάλεξαν από ένα παραμύθι και άρχισαν να διαβάζουν τόσο χαρούμενα για τον νέο τους χώρο, όσο όταν παίρνουν το καλύτερο τους δώρο.Σχόλια