Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. ενημερώνει για την παρατεταμένη ανομβρία η οποία έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη νερού

EVIA VIMA.BLOGSPOT.COM

Η παρατεταμένη ανομβρία , είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των αποθεμάτων νερού . Ο υδροφόρος ορίζοντας έχει μειωθεί αισθητά  και ο κίνδυνος  το φετινό καλοκαίρι να υπάρξει έλλειψη νερού σε ορισμένες περιοχές είναι μεγάλος .Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Έρευνας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μελλοντική έντονη λειψυδρία . Η Ελλάδα βρισκόμενη στην 28η θέση , αντιμετωπίζει πιθανότητα μεγαλύτερη   του 80% , να στερηθεί  το απαραίτητο για τη διαβίωση του πληθυσμού και την κάλυψη των αναγκών της σε νερό.
Η προσπάθεια όλων μας για ορθολογική χρήση του νερού είναι απαραίτητη , ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος έλλειψής του. Για αυτό παρακαλούνται όλοι οι δημότες να περιορίσουν την κατανάλωση του νερού σε απολύτως αναγκαίες χρήσεις , προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων και οικισμών του Δήμου.
Υπενθυμίζουμε , για ακόμα μια φορά , ότι το νερό προσφέρεται αποκλειστικά για την υδροδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και όχι για άλλες χρήσεις , όπως είναι το πότισμα κήπων, κτημάτων και περιβολιών.
Συνιστάται ειδικά σε περιοχές που εμφανίζονται τα φαινόμενα ανεπάρκειας νερού   να περιοριστεί η χρήση του στα απολύτως αναγκαία.
Σε διαφορετική περίπτωση η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. θα προχωρήσει σε περιοδικές διακοπές της υδροδότησης προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη δυνατή επάρκεια σε όλους τους οικισμούς .
Ο περιορισμός της άσκοπης κατανάλωσης νερού πρέπει να γίνει συνείδηση όλων των Δημοτών . Ο καταναλωτές πρέπει να ελέγχουν συχνά τις παροχές , τα φρεάτια ύδρευσης , τους υδρομετρητές και να ενημερώνουν την  Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α για διαρροές και ελαττωματική λειτουργία .
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την ίδια ώρα στην Νότια Καρυστία.
1)Υδροληψία σε εποχή ανομβρίας από νερό ύδρευσης του χωριού Πλατανιστού απέναντι από τον ονομαστό καταρράκτη της περιοχής.

 Βασιλική Βαρελά.Φωτογραφία της Βασιλική Βαρελά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου