Συνάντηση Φορέων και Πολιτών με τον Δήμαρχο στο Δημαρχείο.

 Το απόγευμα της Κυριακής στις  7.30 έγινε συνάντηση μεταξύ  Φορέων - Πολιτών με τον Δήμαρχο Καρύστου κ.Ραβιόλο.
 Παρόντες ήταν ο Αγροτοκτηνοτροφικός, Τουριστικός, Εμπορικός, Περιβάλλοντος, Μελισσοκομικός, Αδελφότητα Καρυστίων, Συνταξιούχων, Εργαζομένων, και πολίτες και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.
Ειπώθηκαν οι φόβοι και οι ανησυχίες όπως επίσης  στοιχεία και λεπτομέρειες για τις εξελίξεις των έργων, σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε δραματικό.
Ήταν μια  τελευταία προσπάθεια για να πειστεί ο δήμαρχος να συμπαραταχθεί με τον αγώνα και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί με μπροστάρη την δημοτική αρχή και τον ίδιο τον Δήμαρχο την περιφρούρηση του περιβάλλοντος, την δυναμική διεκδίκηση έκπτωσης στο ρεύμα, τον έλεγχο των εργασιών στο βουνό και φυσικά την μάχη για να σταματήσει το κακό εδώ και να μην συνεχιστεί η εγκατάσταση των υπόλοιπων πάρκων που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει.

Σε όλα ο δήμαρχος αρνήθηκε να πάρει θέση θεωρώντας ότι σαν δήμαρχος εκφράζει όλους τους πολίτες και όχι το κομμάτι που αντιδρά και έχει όλες αυτές τις ενστάσεις στην ανάπτυξη των έργων.

Στην έκκληση των παρισταμένων να πάρει τηλέφωνο το λιμεναρχείο για να δούμε αν ερχόντουσαν τα καράβια σήμερα το πρωί, αρνήθηκε λέγοντας ότι χρειάζονταν διαδικασίες και θα μας ειδοποιούσε μετά. Στην προσπάθεια του δικηγόρου  κ.Νταλάκα να επικοινωνήσει αρνήθηκε να γίνει το  ζητούμενο έγγραφο στο γραφείο του χαρακτήρισε ανώριμους τους παριστάμενος,με αποτέλεσμα να λήξει το θέμα και ο κ.Νταλάκας να αποχωρήσει προσβεβλημένος .
Τελικά, μετά την λήξη της συνάντησης, επισκέφθηκε προσωπικά το λιμεναρχείο και ενημερώθηκε ότι δεν θα αρχόντουσαν σήμερα το πρωί τα πλοία.Στην συνέχεια ειδοποίησε για αυτό τους ενδιαφερόμενους.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να ειδοποιήσουν το λιμεναρχείο παρά μόνο μισή ώρα πριν τον κατάπλου, επομένως έπρεπε να ήμασταν σε επιφυλακή.

Με την σειρά μίλησαν όλοι και αναφέρθηκαν με την σειρά:

Για την απαράδεκτη πρακτική να παραδοθεί το λιμάνι μας στις εταιρίες για φορτοεκφορτωτική ζώνη.
Το λιμάνι είναι δωρεά Κότσικα στον Καρυστινό λαό, και έγινε με χρήματα του λαού στην συνέχεια.
Είναι Αλιευτικό καταφύγιο και χώρος για σκάφη αναψυχής.
Δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουμε να δημιουργηθεί μια τέτοια κατάσταση στο λιμάνι που θα έχει ολέθρια αποτελέσματα στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό , θα αμαυρώσει το όνομα της πόλης και θα δημιουργήσει αρνητικό δεδομένο για το μέλλον.

Αναφέρθηκε το θέμα του αποκλεισμού των κοπαδιών από τις βοσκές και την έλλειψη νερού, μιας και λόγω ανομβρίας το νερό είναι λιγοστό και χρησιμοποιείται για την κατασκευή μπετόν κλπ.
Την καταδίκη της μελισσοκομίας και του αποκλεισμού περιπατητών και τουριστών από δημοφιλείς προορισμούς λόγω έργων και παρεμβάσεων.

Αναφέρθηκε το θέμα των τεχνικών έργων που δεν έχουν γίνει στους δρόμους και τις άλλες παρεμβάσεις με τα επιχωματωμένα ρέματα και πηγές. Το πόσο επικίνδυνο είναι σε περίπτωση δυνατής βροχής να δημιουργηθούν οι συνθήκες κατολίσθησης και τα γνωστά επακόλουθα που έχουμε ζήσει στο παρελθόν.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που αναφέρθηκε, ήταν ένα κόλπο -που έχουν κάνει για να βάλουν περισσότερες ανεμογεννήτριες στον Κάβο Ντόρο -με τα ποσοστά κάλυψης από τον πρώην δήμο Μαρμαρίου .

Οι ερωτήσεις του γιατί δεν παρέστη σε καμιά εκδήλωση των Φορέων έμεινε αναπάντητη και εν συντομία ειπώθηκε σε όλους τους τόνους ότι σαν δήμαρχος οφείλει να είναι μπροστά στους αγώνες του λαού και θα έχει την ευθύνη όποιων εξελίξεων που μπορεί να έχουν άσχημα αποτελέσματα .

H αναφορά στο ότι σε όσους έχει επισκεφθεί η επιτροπή είτε βουλευτές, είτε Περιφέρεια έχει αναφερθεί η παρουσία της δημοτικής αρχής για να υπάρχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα ,έμεινε χωρίς σχόλιο.

Ο Δήμαρχος με την σειρά του, έκανε ξεκάθαρο ότι δεν θεωρεί όλες αυτές τις κινήσεις  αντιπροσωπευτικές του μεγαλύτερου τουλάχιστον μέρους των δημοτών για άλλη μια φορά. Αρνήθηκε ότι έχει κάποια ευθύνη η αρμοδιότητα βάσει νόμου, και είπε πολλές φορές ότι άλλοι αποφασίζουν και ο ρόλος του δήμου είναι γνωμοδοτικός.
Στο τέλος του επιδόθηκε επιστολή και η συνάντηση έληξε χωρίς το ζητούμενο αποτέλεσμα για άλλη μια φορά.

Να θυμίσουμε επίσης ότι την Πέμπτη κατατέθηκε έγγραφο προς τον Εισαγγελέα για την καταλληλότητα του λιμανιού μεταξύ άλλων, για τέτοιου είδους εργασίες.


Στον χάρτη βλέπεται το πάρκο για το οποίο θα γινόταν η εκφόρτωση στο λιμάνι της Καρύστου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΑΠ  Αχλαδότοπος είναι του Ρόκα και έχει αδεια εγκατάστασης για 19MW.
Βρίσκεται μετά τη διασταύρωση προς Στουπαίους. Στον χάρτη είναι τα τα τρία μακρόστενα πράσινα ορθογώνια. Κοντά είναι το ΑΠ Τρίκορφο επίσης με άδεια εγκατάστασης. 

Εχουν ανοίξει δρόμο πρόσβασης σε ιδιωτική δασική έκταση χωρίς να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη!Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και πως το κατάλαβε ότι ειναι πιο μικρό το ποσοστό που δεν τι θέλει ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@χρήστης ανώνυμος 12.37 : Κι εγώ αυτήν την απορία έχω.
Ο χρήστης Θεοδώρα Ζωτου είπε…
Απο τη συναναστροφή με τους πολιτες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι φορείς ζήτησαν εγγράφως να εφαρμοστούν οι αποφάσεις συν τις άλλοις, οι αποφάσεις των ΔΣ για το οποίο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Όπως ξέρεις σαν νομικός, στα καθήκοντα του δημάρχου είναι η εφαρμογή των αποφάσεων των ΔΣ,αλλιώς θα τα γράφαμε στις καφετέριες και θα τα κάναμε χαρτοπετσέτες. Επίσης στα καθήκοντα ενός δημάρχου είναι και η προσπάθεια της κοινωνικής ειρήνης . Εκτός από το θέμα των ανεμογεννητριών και τον τρόπο που γίνονται οι εργασίες, υποχρέωση έχουμε όλοι να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατόν. Και αυτό είναι στις υποχρεώσεις του πολίτη, όπως αναφέρεται και στις υποχρεώσεις του κάθε ενός. Λυπάμαι που φτάνουμε στο σημείο να λέμε τα αυτονόητα και αυτά στα οποία στηρίχτηκε η εκλογή του σημερινού δημάρχου και να μοιάζουν εξωπραγματικά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απο τη συναναστροφή και την πλύση εγκεφάλου από εκπροσώπους της ΕΛΕΤΑΕΝ και των Εταιριών Αιολικής Ενέργειας!