Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Ένας λαός και ένα συμβόλαιο.

70 χρόνια γενοκτονίας για τον Παλαιστινιακό λαό που ζει στην μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου.

Θα ήθελα να σας πω μια εμπειρία που είχα σε σχέση με το θέμα που νομίζω ότι ίσως κτυπήσει κάποιο καμπανάκι μέσα και σε σας.

Γνώριζα έναν καθηγητή ιστορίας σε πολύ μεγάλα Αμερικάνικα πανεπιστήμια και τον ρώτησα του πως οι Παλαιστίνιοι εκτοπίστησαν από την γη τους και έγινε το κράτους του Ισραήλ.

Μου είπε ότι μετά το Ολοκαύτωμα όλο και περισσότεροι Εβραίοι πήγαιναν στα εδάφη και τα έπαιρναν από την χρήση των Παλαιστινίων γιατί πολύ απλά, όπως είπε, δεν είχαν συμβόλαια να αποδεικνύουν ότι η γη είναι δική τους.

"Μα," τον ρώτησα σαστισμένη,"Τι συμβόλαια να έχουν οι νομάδες βοσκοί ?
"ΑΑ,!" μου είπε.." Χωρίς συμβόλαια δεν μπορούσαν να αποδείξουν τίποτα και άλλωστε οι Μεγάλες Δυνάμεις είχαν αποφασίσει να γίνει το κράτος του Ισραήλ, και οι Εβραίοι είχαν δικαίωμα να έχουν κράτος.

Βλέπουμε τα αποτελέσματα της βίαιης επέμβασης των Μεγάλων Δυνάμεων , και μια γενοκτονία που έχει πια θεωρηθεί σαν κάτι φυσιολογικό και τα χτεσινά θύματα, πέρασαν στα ψιλά. Ούτε ζε σουί, ούτε τίποτα.
Το παιχνίδι πολιτικής και δύναμης παίζεται τώρα ανάμεσα στον Ερντογάν να κατηγορεί για γενοκτονία και φυσικά ο Νετανιάχου να του γυρίζει τα ίδια.
Ο Τράμπ ψύχραιμος, παράγγελε άλλο ένα μακντόναλτς χάμπουρκερ και απόλαυσε το τρίτο ποτήρι κόκα κόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου