Η κ.Λιβανίου και ο κ.Παπανδρέου στο ετήσιο μνημόσυνο της Αδελφότητας Καρυστίων.

O δήμαρχος κ.Λευτέρης Ραβιόλος, η κ.Ζωή Λιβανίου, και οι κ.του ΔΣ. της Αδελφότητας ,
κη κ.Χρυσάνθη Ρουβά,η πρόεδρος κ.Νανό Σέρελη, κ.Ιωάννα Παπαληχαήλ κ. Σοφία Παντελιά 
Τελέστηκε και φέτος στην πλατεία Καρύστου το ετήσιο μνημόσυνο της Αδελφότητας Καρυστίων, ενώ αύριο θα τελεστεί αρτοκλασία στην Αγία Τριάδα.
Το δικό τους στίγμα έδωσαν και οι Φίλιπποι με τα πανέμορφα άλογα τους που τράβηξαν όλων την προσοχή.


 Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης- εκτός από το ΔΣ της Αδελφότητας και μέλη της-ο Δήμαρχος  Καρύστου κ.Λευτέρης Ραβιόλος και ο κ.Νίκος Μανώλης, αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης,η βουλευτής κ.Ζωή Λιβανίου και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Ευβοίας, κ.Ανδρέας Παπανδρέου.
Επίσης παρόντες ήταν η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Σόνια Ντασίου, η πρόεδρος του Τουριστικού κ.Γιάννα Νόβα, ο εκπρόσωπος στην Κάρυστο της Πανελλήνιας Ομοσπονδοίας Συνταξιούχων κ.Κώστας Βερούχης και άλλοι.
Σε κατ΄ιδίαν συνομιλία η κ.Λιβανίου μας δήλωσε την προσοχή της και στην στήριξη της στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής μας, ενώ ο κ.Παπανδρέου μας ενημέρωσε για περαιτέρω εργασίες στο λιμάνι που ερμηνεύονται στην προσθήκης ράμπας και εξοπλισμού για σκάφη του ακόμα υπό διαμόρφωση μέρος του λιμένα.Μετά το τέλος της τελετής, η Αδελφότητα Καρυστίων προσέφερε καφέ στους παριστάμενους.
Σε πιο προσωπικό ύφος τώρα να σας πω για την συζήτηση που είχα με τον κ.Παπανδρέου για το λιμάνι και τις κινητοποιήσεις που έγιναν σε αυτό.
Ο κ.Παπανδρέου ήταν πολύ ειλικρινής και το εκτιμώ ιδιαίτερα, άλλωστε πάντα μου ήταν προσωπικά συμπαθής και πιστεύω ότι κάνει ότι καλύτερο μπορεί στις συνθήκες που βρήκε.
Το αναφέρω αυτό γιατί έχουμε διαβάσει δεκάδες διάφορα που τα θεωρώ πολύ άδικα για το συγκεκριμένο άτομο.
Τέλος πάντων, στην ερώτηση για το αν θα μπορούσαν να αρνηθούν την είσοδο στο λιμάνι στο καράβι με τα εξαρτήματα των ανεμογεννητριών, είπε ότι δεν θα μπορούσαν την στιγμή που το κάθε καράβι έχει όλες τις νόμιμες άδειες του.
Τον ρώτησα για την γνώμη του για τις ΑΠΕ  στην περιοχή μας και είπε χωρίς περιστροφές ότι αναγνωρίζει την τεράστια κλίμακα της επέμβασης και της αλλοίωσης του βουνού.
Αναγνωρίζει την ανάγκη του αγώνα των δυναμικών κινητοποιήσεων .
Φυσικά του ζήτησα την άδεια να μεταφέρω τα λόγια του και δέχθηκε. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ και δημοσίως για αυτό.
Χάρηκα πάρα πολύ που ο κ.Δήμαρχος με συνέστησε στους δύο εξαιρετικούς μας καλεσμένους και είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους για θέματα της περιοχής μας.
Σε μια τόσο σύνθετη ζωή και κοινωνία, καλό είναι να βλέπουμε πέρα από κόμματα, πέρα από μεμονωμένα προβλήματα και να αγκαλιάζουμε με ειλικρίνεια την ζωή στην βάση του ότι , κάνει ο καθένας ότι καλύτερο μπορεί στις συνθήκες που καλείται να διαπραγματευτεί και να δώσει λύσεις σε χειροπιαστά προβλήματα.

Σχόλια