Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Σκέψεις για την επικαιρότητα γενικώς και ειδικώς.


Από τότε που άρχισαν οι εργασίες των ΑΠΕ,ακούμε όλο και πιο συχνά την φράση, "Αυτός δουλεύει εκεί, δεν μπορεί να μιλήσει", η , "Αυτός συνεργάζεται μην ακούς ότι λέει", η  " Έχει συμφωνητικό για αυτό και δεν μιλάει".
Όπως ακούμε τις ίδιες φράσεις από πολλούς που εργάζονται η έχουν κάποια εργασιακή σχέση με κάποιο τρόπο με τις εργασίες.
Και μένω με το αναπάντητο ερώτημα, του τι σχέση έχει το αν εργάζεται κάποιος με την αντίληψη και την γνώμη που έχει για την περιοχή του, το μέλλον της και της προοπτικές της. Για τα γεγονότα ως τρέχουν και για οτιδήποτε επιβαρυντικό όπως η ιδέα να χρησιμοποιηθεί το λιμάνι μας καλοκαιριάτικα και όχι μόνο.


Δεν είμαστε δούλοι, νομίζω, αλλά ελεύθεροι άνθρωποι και η εργασία μας δεν σημαίνει ότι θα μας γυρίσει πίσω αιώνες σε περιόδους όπου έπρεπε να υπακούμε τυφλά γιατί αλλιώς ο Τούρκος θα μας έπαιρνε το κεφάλι.
Το κεφάλι βέβαια το έπαιρναν και στην Χούντα σε όσους είχαν την φαϊνή ιδέα να αντιταχθούν στο καθεστώς η να έχουν άλλη ιδεολογία από την κρατούσα τότε.
Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα απόλυτα καθεστώτα και σε κάθε κατοχή από ξένες δυνάμεις.
Ακόμα και τότε όμως κανείς δεν κατηγόρησε για συνεργασία με τον Γερμανό κατακτητή τον κάθε σερβιτόρο, ταβερνιάρη, ξενοδόχο κλπ, επειδή έκαναν την δουλειά τους, για συνεργάτες με τους κατακτητές, όπως και κανείς ποτέ δεν σκέφτηκε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι συμφωνούσαν με την κατοχή.
Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους σε πολλούς δύσκολους τομείς όπως για παράδειγμα τα όπλα.
Θα πρέπει τα εκατομμύρια των εργατών να είναι υπερ της οπλοκατοχής η της πώλησης όπλων σε τρομοκρατικής ομάδες επειδή εργάζονται στα εργοστάσια?
Η , όσοι δουλεύουν σε ξενυχτάδικα και μπαρ να διαφημίζουν το πόσο καλό είναι το ξενύχτι και η κατανάλωση αλκοόλ?

Η εργασία είναι ιερή και κανείς δεν πρέπει ποτέ να στρέφεται ενάντια στον οποιοδήποτε εργαζόμενο σε οτιδήποτε κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Από την άλλη, η εργασία μας  δεν πρέπει να μας τυφλώνει σε ότι συμβαίνει γύρω μας και να κρίνουμε τους πάντες και τα πάντα μέσα από το προσωπικό μας θέμα.
Όσο αφορά τα διάφορα ενοίκια, από πότε ο κάθε ενοικιαστής έχει γνώμη για τις απόψεις μας και την προσωπική μας ζωή?  Έχω τόσο λάθος? Yπάρχει κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω? Aφείστε τις απόψεις σας στα σχόλια παρακαλώ.

Το πρόγραμμα Νατούρα έκανε τον κόσμο άνω κάτω τότε και από την ανάποδη συμβαίνει και τώρα.
Τότε, τρόμαξαν να πείσουν τον κόσμο για 10 πράγματα και τώρα τα παίρνουν πίσω.
Έχουμε πάθει ένα φοβερό τραμπάκουλο με όλα αυτά και έχουμε ζαλιστεί από το γράψε σβήσε των νόμων και των οδηγιών.
Το Νατούρα όμως είναι Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και αν και εδώ γίνεται σουρωτήρι λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων για το 2020 σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας για το κλίμα και τις ανανενώσιμες πηγές ενέργειας, χτες έγινε ένα δυνατό χαρτί στα χέρια της Ελλάδας για να αποδείξει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι τα νησάκια και οι βραχονησίδες του Αιγαίου, είναι Ευρωπαϊκό έδαφος και να αποκρούσει τις αξιώσεις των Τούρκων.

Η Γερμανία από την άλλη εξοπλίζει με κατασκοπευτικά υποβρύχια την Τουρκία .
Ποτέ δεν ήταν η Γερμανία φίλη μας, γενικά η Γερμανία δεν είναι φίλη κανενός . Δεν υπάρχει νομίζω άνθρωπος που δεν ξέρει ότι η μόνη χώρα που βγήκε κερδισμένη από την κρίση είναι η Γερμανία και ότι οδηγία έρχεται από εκεί για το καλό μας, καταλήγει να είναι μόνο για το καλό τους.

Το χειρότερο νέο της χθεσινής μέρας είναι η απόσυρση της Αμερικής από την συμφωνία για τα πυρηνικά. Αυτό έχει εξοργίσει το ΙΡΑΝ και οι εξελίξεις προβλέπονται μαύρες και σκότεινες στον Αραβικό κόσμο και στην Μέση Ανατολή.

Στα πιο ελαφρά θέματα τώρα , η Ελλάδα δεν πέρασε στην Γιουροβίζιον . Η Κύπρος όμως πέρασε και η Ελένη Φουρέϊρα είναι φαβορί για πρωτιά.
Το αστείο είναι ότι ήθελε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα αλλά δεν την δέχθηκαν .
Όλα είναι μέσα στην ζωή και το κάθε κομμάτι της μιλά για τα δικά του ενδιαφέροντα και έννοιες.

Όπως οι μαμάδες για τις πανελλήνιες και τα παιδιά που με αγωνία που περιμένουν να δουν τους κόπους τους να πιάνουν τόπο.
Ένας ολόκληρος κόσμος θα ζήσει πάλι μέσα στην αγωνία και την προσμονή.
Παιδιά, γονείς, δάσκαλοι, εξεταστές δεν θα σκέφονται τίποτα άλλο μέχρι τα αποτελέσματα.

Και έτσι ξεκινά μια νέα μέρα ..

1 σχόλιο:

Δημοσίευση σχολίου