Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
ΦΟΡΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
Η μαζική αγωνιστική παρουσία των πολιτών του Δήμου Καρύστου και των φορέων τους, την Πέμπτη 3/5/2018 ώρα 4.30 το πρωί στο λιμάνι της Καρύστου, απέτρεψε την προσέγγιση του πλοίου «ΕΙΡΗΝΗ Κ.» φορτωμένο με εξαρτήματα ανεμογεννητριών και το υποχρέωσε να επιστρέψει άπρακτο στο λιμάνι του Λαυρίου όπου και παραμένει έως σήμερα 5/5/2018.

Η ισχυρή παρουσία των λιμενικών και των ειδικών δυνάμεων τους δεν κατέστη δυνατόν να καταστείλει την αγωνιστική διάθεση των πολιτών του Δήμου Καρύστου.
Οι φορείς και οι πολίτες παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα κάνοντας 24ωρες βάρδιες και η συνεχής παρουσία τους στο λιμάνι απέτρεψε και την Παρασκευή 4/5/2018 και το Σάββατο 5/5/2018, τα σχέδια για εκφόρτωση ανεμογεννητριών, με αποτέλεσμα να ακυρώσουν τα συγκεκριμένα δρομολόγια.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η  μεταφορά και εκφόρτωση 31 ανεμογεννητριών της εταιρίας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΧΛΑΔΟΤΟΠΟΣ Α.Ε.», έχει προγραμματιστεί να γίνεται από δύο πλοία τα ΕΙΡΗΝΗ Κ. και ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ, τα οποία βρίσκονται φορτωμένα στο λιμάνι του Λαυρίου.
Οι φορείς και οι πολίτες του Δήμου Καρύστου παραμένουν σε επιφυλακή και με την στάση τους δηλώνουν ότι δεν θα γίνουν συμμέτοχοι στην καταστροφή της περιοχής τους για να κερδοσκοπούν ασύδοτα οι εταιρίες αιολικών σταθμών.
Η εκκωφαντική απουσία της Δημοτικής Αρχής, της περιφέρειας και της περιφερειακής συμβούλου από τον πάνδημο συναγερμό της Καρύστου πρέπει να σταματήσει.
Είναι υποχρεωμένοι να πάρουν  θέση  στο μεγάλο θέμα της ανεξέλεγκτης συσσώρευσης αιολικών σταθμών στη Νότια Καρυστία  που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των Δημοτών.
Ο αγώνας συνεχίζεται... ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ...Θα είμαστε όλοι εκεί! Κρατάμε γερά. Κρατάμε δυνατά συμμετέχοντας ενεργά για τη σωτηρία του φυσικού κεφαλαίου της Νότιας Καρυστίας, για την αξιοπρέπεια, την αυτοδιάθεση, την ελευθερία....τη ΖΩΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου